- 10 Nisan 2017
- 126
- 131
- 18
- 33
- Konu Sahibi dulkadirogullarindan
-
Uzun zamandır hiç olmayacak şeylere gereksiz endişe hali, çarpıntı gibi şikayetlerim vardı. Örneğin erkek arkadaşımla buluşacağım, saat 3 için sözleşmişiz, o sabah uyandığımda çarpıntım başlıyor. Gecikirsem vapuru kaçırırsam diye düşünmekten. Artık beni çok rahatsız etmeye başladı ve doktora gittim. Bana antidepresan yazdı. İsmini söylemem doğru olur mu bilmiyorum, o yüzden yazamıyorum. Ama antidepresanların en meşhuru, şu filmi çekilip kitabı yazılan, bir yanı yeşil bir yanı krem rengi kapsüllü. Günde 20 mg bir tablet olarak kullanmaya başladım. Daha önce de üniversite sınavı döneminde kullanmıştım ama bu sefer daha değişik etkileri oldu. Bugün ilaca başlayalı 4 gün oldu ve bende endişe hali arttı, bu sefer ortada hiç bir sebep yokken vücudumda endişe halindeki reaksiyonları hissediyorum. Olur olmaz sıkılıyorum bulunduğum ortamlardan. Yeni bir reklam ajansına işe başlayacağım, okulum bu yıl bitti. Ama inanın endişesi dağlar kadar şu an üzerimde. Normalde özgüvenli, tuttuğunu koparan bir insanım. İki fakülte mezunuyum, yüksek lisansa hazırlanıyorum. Lütfen bana biraz moral verin. Vücudumun verdiği bu tepkilerin ben normal olmadığının farkındayım, tamamen hastalıktan kaynaklı. Ama iş yerinde çıkabilecek olası sıkıntıları düşünüp endişelenmeden edemiyorum. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var. Birde aynı ilacı kullanıp da bu tarz şeyler yaşayan ve sonra hastalığını atlatan var mı?
Merhabalar,aynı ilacı bende kullanıyorum.Antidepresanların etkisini görmeniz için en az iki üç hafta gereklidir.İlk kullanmaya başladığınızda kaygı seviyeniz yükselir fakat ilerleyen zamanlarda iyileştirici etkisini görürsünüz
Bende de kaygı bozukluğu var. Doktor antidepresan verdı. Ama seninkinden değil herhalde. Bende acayip mide bulantısı sersemlik yaptı ama öyle kaygı artışı yapmadi doktoruna danışmalısın.
Prozac bahsettiğin hiç sevmem kendilerini...benim kaygımı artırdı başka doktora git.bence anlat
Kaygı bozuklugu yüzünden hayatım su ara cehennem gibi.eve kapanıp cıkmamak istiyorum
antidepresanların olumlu etkisini bu kadar kısa sürede göremezsiniz
en az 2-3 hafta düzenli kullanmanız gerekir
başlarda kaygılarınızda bir artış gözlemleyebilirsiniz ama zamanla bu his geçecektir
yan etkilerine pes etmeyip sabretmeye çalışın
herşeye rağmen antidepresanlar uzak durulması gereken ilaçlardır diyorum
Ben de bir kere tecrübe edinip zor bıraktığımdan dolayı tekrar başlamak istemiyordum ama öyle dayanılmaz bir hal aldı ki. Normalde kendimi telkin etme konusunda iyi olduğumu düşünürdüm ama artık endişelerimle baş edemez hale geldim ve boyun eğdim maalesef. Kurtulayım şu durumdan da nasıl olursa olsun dedim. Beklemedeyim. Bakalım, sabrediyorum
Ben doktorum birkaç hastamı elimde olmayan sebeblerden kaybettim.o gün ortaya cıktı artık işe gelmek istemiyorum en ufak muayenede bile ya yanlış yaparsam diyorum.yakın arkadaslarımdan Psikaytrist olanlar var ama dedikleri cok bişi olmadı açıkcası.bu çevrede kime gitsem tanıdık bakalımNe kadar zor bir şeymiş bu ya , ben de aynı şekildeyim. Yardım alıyor musunuz?
sabırla bekle mutlaka işe yarayacaktır
bağımlı olmamak adına en fazla 6 aylık bir süre sonunda doktorunun kontrolünde azaltarak bırak canım çok geçmiş olsun
ben de zorlandım bırakırken
Gün sayıyorum etki etmesi için. Çok teşekkür ederim. Siz şu an iyi misiniz? Normal hayatınıza devam ediyor musunuz?
Ben doktorum birkaç hastamı elimde olmayan sebeblerden kaybettim.o gün ortaya cıktı artık işe gelmek istemiyorum en ufak muayenede bile ya yanlış yaparsam diyorum.yakın arkadaslarımdan Psikaytrist olanlar var ama dedikleri cok bişi olmadı açıkcası.bu çevrede kime gitsem tanıdık bakalım
Ben doktorum birkaç hastamı elimde olmayan sebeblerden kaybettim.o gün ortaya cıktı artık işe gelmek istemiyorum en ufak muayenede bile ya yanlış yaparsam diyorum.yakın arkadaslarımdan Psikaytrist olanlar var ama dedikleri cok bişi olmadı açıkcası.bu çevrede kime gitsem tanıdık bakalım
evet canım çok şükür
bebek bile bekliyorum çok oldu bırakalı
evet canım çok şükür
bebek bile bekliyorum çok oldu bırakalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?