- 10 Nisan 2017
- 126
- 131
- 18
- 33
- Konu Sahibi dulkadirogullarindan
Uzun zamandır hiç olmayacak şeylere gereksiz endişe hali, çarpıntı gibi şikayetlerim vardı. Örneğin erkek arkadaşımla buluşacağım, saat 3 için sözleşmişiz, o sabah uyandığımda çarpıntım başlıyor. Gecikirsem vapuru kaçırırsam diye düşünmekten. Artık beni çok rahatsız etmeye başladı ve doktora gittim. Bana antidepresan yazdı. İsmini söylemem doğru olur mu bilmiyorum, o yüzden yazamıyorum. Ama antidepresanların en meşhuru, şu filmi çekilip kitabı yazılan, bir yanı yeşil bir yanı krem rengi kapsüllü. Günde 20 mg bir tablet olarak kullanmaya başladım. Daha önce de üniversite sınavı döneminde kullanmıştım ama bu sefer daha değişik etkileri oldu. Bugün ilaca başlayalı 4 gün oldu ve bende endişe hali arttı, bu sefer ortada hiç bir sebep yokken vücudumda endişe halindeki reaksiyonları hissediyorum. Olur olmaz sıkılıyorum bulunduğum ortamlardan. Yeni bir reklam ajansına işe başlayacağım, okulum bu yıl bitti. Ama inanın endişesi dağlar kadar şu an üzerimde. Normalde özgüvenli, tuttuğunu koparan bir insanım. İki fakülte mezunuyum, yüksek lisansa hazırlanıyorum. Lütfen bana biraz moral verin. Vücudumun verdiği bu tepkilerin ben normal olmadığının farkındayım, tamamen hastalıktan kaynaklı. Ama iş yerinde çıkabilecek olası sıkıntıları düşünüp endişelenmeden edemiyorum. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var. Birde aynı ilacı kullanıp da bu tarz şeyler yaşayan ve sonra hastalığını atlatan var mı?