• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaygı bozukluğu olanlar gelin dertleşelim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bende de anksiyete bozukluğu mevcut. küçüklüğümden beri var olan bir şey ama düğün zamanı bende de artmıştı. uyuyamaz hale gelmiştim bir ara, sonra doktor bir kaç ilaç yazdı yan etkileri çok fazla oluyor bu ilaçların, ve ilacı almadığım gün uyuyamıyordum, bağımlı olmuştum. bu etkilerden dolayı bırakmak için baya çabaladım uzun bir süreçti es geçiyorum o yüzden. şu an sadece uyku için melatonina içiyorum. içinde sadece uyku hormonu var başka bir şey yok. kaygılar için de terapi alıyorum. size de öneririm, çünkü annenizin annesi olmuşsunuz bir nevi. bu da çok sağlıklı değil.

Evet annem 20 yıl önce erkek kardeşimi doğum ettikten sonra depresyon tedavisi görmeye başlamıs ve hala ilaç kullanır ben 10 yıllık evliyim 6 sene önce bnde bu hastalığa yakalandım ve 1 kızım vardı kızım 4 yasındaydı ve ben bu ilaçlara baya alıştım derken oğluma hamile kaldım doktor bana bunları gebelikte kullanamaSın dedi ama onları bırakmak imkansızdı bebek düşer dedi ama ben kullandım herzaman kontrollerime gittim çok Şükür Rabbime çok sağlığı yerinde doğdu bu hastalık aileden gelen Birşey küçükken annemin o hallerini görmek ve o hastalıklardan sürekli bahsedilmesi sonradan yanındakinide etkiliyor

ilk evlendiğimde bende sizin gibiydim, üstelik annemin yaninda hiç kimse kalmadi ben evlenince tek yaşayacakti yani.
zamanla aslında beni bu kadar strese sokan, annesinin gogsunden ayrilamadan evlenen kisi durumuna sokan şeyin annemin eskiden kalma bazı davranışlari olduğunu farkettim.
sanirim bazi evliliği sorunlu ebeveynler çocuklarini bir liman olarak görüp fazlasiyla kendilerine bagimli bireyler yetistiriyolar.
evlendikten sonra iste aradigimda acmadiginda ay bir seymi oldu, yine bogazinda bir seymi kaldi boguldumu, seker mi tansiyon mu vs vs derken hop pandemi patladi.
tabi birde cocugum oldu oksursek ay kovitmiyizlerle devam etti bu durum sonuç daha bu sabah gorustugum psikiyatri anksiyete, panik atak vs biseyler diyip ilac yazdi.
size tavsiyem bu hayatta hic kimse icin ay ben olmazsam ne yapar, nasil olur diye kendinizi yemeyin.
bugun dr dan ciktigimda anneme dr un ilac yazdigini soyledigim de bana verdigi cevap cok icme kilo alirsin oldu 😑
2 dk telefon acilmadiginda öldumu biseymi oldu diye 20 km yol gidip evini basan bana,
konu komsu akraba kimi bulabilirsem ben gitmeden kapisina yolladigim annem benim icin gram endiselenmedi tek derdi kilo.
insanlar belkide bizlerin onlari umursayip kayginlandigimiz kadar bizim icin kaygilanmiyordur.
ne yaparsak kendimize yapiyoruz
Ben de böyle çok hayal kırıklığına uğradım sanırım dediğiniz doğru, aileler ilgi göremeyince çocuklarını kendilerine bağlı sürekli ilgilenen biri olarak yetiştiriyorlar..

bende de anksiyete bozukluğu mevcut. küçüklüğümden beri var olan bir şey ama düğün zamanı bende de artmıştı. uyuyamaz hale gelmiştim bir ara, sonra doktor bir kaç ilaç yazdı yan etkileri çok fazla oluyor bu ilaçların, ve ilacı almadığım gün uyuyamıyordum, bağımlı olmuştum. bu etkilerden dolayı bırakmak için baya çabaladım uzun bir süreçti es geçiyorum o yüzden. şu an sadece uyku için melatonina içiyorum. içinde sadece uyku hormonu var başka bir şey yok. kaygılar için de terapi alıyorum. size de öneririm, çünkü annenizin annesi olmuşsunuz bir nevi. bu da çok sağlıklı değil.
Uyku problemi takıntı miydi sizin için peki? Nasıl astiniz acaba ??

Uyku problemi takıntı miydi sizin için peki? Nasıl astiniz acaba ??
bende anksiyete bozukluğu olduğu için yatağa yattığım sırada kafamı susturamıyordum, sürekli yarın ne yapacağımı, işte 3-5 gün sonra bir planım varsa onu vs vs bir sürü şey düşündüğüm için beynim uykuya geçmiyordu yani uyku gelmemek değil de uykuya dalamamak. doktorun verdiği ilaçları da uzun süre kullandığımdan artık bırakmam gerekiyordu. ama bıraktığım için yine uyuyamıyordum, bu süreçte melatonina içmeye başladım çünkü içinde sadece uyku hormonu var zararlı maddeler yok. içtiğim için de şu an rahat uyuyabiliyorum. aslında bu şekilde çok aşmış sayılmam, bir şey içmeden uyumayı isterim fakat garip bir şekilde uykum da gelse uykuya geçemiyorum.

bende anksiyete bozukluğu olduğu için yatağa yattığım sırada kafamı susturamıyordum, sürekli yarın ne yapacağımı, işte 3-5 gün sonra bir planım varsa onu vs vs bir sürü şey düşündüğüm için beynim uykuya geçmiyordu yani uyku gelmemek değil de uykuya dalamamak. doktorun verdiği ilaçları da uzun süre kullandığımdan artık bırakmam gerekiyordu. ama bıraktığım için yine uyuyamıyordum, bu süreçte melatonina içmeye başladım çünkü içinde sadece uyku hormonu var zararlı maddeler yok. içtiğim için de şu an rahat uyuyabiliyorum. aslında bu şekilde çok aşmış sayılmam, bir şey içmeden uyumayı isterim fakat garip bir şekilde uykum da gelse uykuya geçemiyorum.
Peki 4 gün uyumadım yazmışsınız eninde sonunda uyumadiniz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back