Kontakt Lens Kayan lens için çözüm

ImTheDevil

I’m a devil of my world
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
8.219
23.199
Arkadaşlar merhaba öncelikle lens takmalı mıyım zararlı mı doğal duruyor mu gibi şeyler sormuyorum bu konuda da yorum beklentim yok lütfen soruya odaklanırsanız çok sevinirim uzun yıllardır lens kullanıyorum astigmat artı miyop var lens yokken her şey bulanık benim için bu yüzden yıllarca özenle lens seçtim banyoda denizde bile çıkarmadan kullanırım yıllardır hiçbir sorun yok bu sefer resmen basiretim bağlandı başka bir markaya şans verdim vermez olaydım lensimin biri sürekli yukarı kayıyor çapraz olarak bu forum dahil yabancı forumlarda bile aradım taradım çözüm bulamadım hayat kalitesini düşürüyor çünkü bulanık görüyorum lens yıllık ve iyi bir meblağ bayıldım şu an yüklü borç ödemeleri var iki aydan önce yeni lens alamam denediklerimi yazıyorum

1 lensleri eşim denedi kayma yok sadece bende var
2 göz çapıma v.s uyduğuna eminim çünkü recetem var kaldı ki zaten biri sabit diğeri değil
3 lensler uykudan uyandığım zaman hafif kurumuş halde olduğu zaman ikisi de gözüme tam oturuyor sert lens suyu denedim sonuç alamadım
4 bir rahatsızlık varmış göz kapağı altında nasır gibi bir şey olabiliyormuş bu yüzden kayma yapma ihtimali varmış bir kaç gün gözü dinlendirince geçer dediler onu e denedim geçmedi
Çözüm önerisi olan var mı?

Göz rahatlatıcı suni gözyaşı. Bende bi tek o işe yarıyor, aynı kayma sorununu yaşıyorum maalesef.

Kayma markadan kaynaklaniyor bence. :/ sizin goz yapiniza uygun degil heralde. 10 yilldir lens kullaniyorum ama hic yasamadim.

Suni gozyasi kullandiniiz mi o zaman nasil?

Kayma markadan kaynaklaniyor bence. :/ sizin goz yapiniza uygun degil heralde. 10 yilldir lens kullaniyorum ama hic yasamadim.

Suni gozyasi kullandiniiz mi o zaman nasil?
Marka dan olsa diğeri niye kaymıyor diye düşünüyorum kendi kendime sonuçta bc Dia bana uygun suni göz yaşartıcı damla kullandığım zaman iyice kayıyor lens yumuşadıkça kayıyor diyebilirim yıllardır freshlook Dan solotica ya kadar bir çok madde denedim en adi lens bile bunu yapmadı bana :KK43:

Bende 3 yildir kullaniyorum ama doktorum uyurken en fazla 1 gece gozumde kalmasına izin verdi. Zararı olmasın?
Yok hayır bir çok marka oksijen geçirgenligi yüksek 1 haftaya kadar çıkarmadan kullanılabilen lensler üretiyor yani bunun garantisini veriyor bu lense kadar hep böyle kullandım anca 1 haftanın sonunda lensin kurduğunu hissediyordum sonra 8 saat dinlendirip yine takıyordum diğer zamanlar lens olduğunu bile unutuyordum diyebilirim

Tam oturtamiyor olabilir misiniz? Batma varmi peki? Kayinca gozunu kirpistirinca falan yerine oturmuyor mu?
Batma yok kaydığını bulanık görmesem hissetmem aksine ilk taktığımda tam yerinde göz kırpnca kayıyor yukarı doğru sağ sol olarak yer değiştirdim olmadı ters çevirdim olmadı tam oturmuyor mu derken siz neyi kast ettiniz onu da deneyeyim

Yok hayır bir çok marka oksijen geçirgenligi yüksek 1 haftaya kadar çıkarmadan kullanılabilen lensler üretiyor yani bunun garantisini veriyor bu lense kadar hep böyle kullandım anca 1 haftanın sonunda lensin kurduğunu hissediyordum sonra 8 saat dinlendirip yine takıyordum diğer zamanlar lens olduğunu bile unutuyordum diyebilirim
Benimkide haftada 1 cikarilanlardan. Ama ne yazikki gozum cizilmis cok zor 3 gun gecirdim lens kesinlikle takmadan antibiyotikli krem vs ile. Size tavsiyem cok guvenmeyin hava gecirgenligi olsa bile 2-3 gunde 1 geceleri cikarin en azindan sabaha kadar solusyonda dursun.

Eşim yıllardır aylıklardan kullanıyor hiç böyle bi sorun yaşadığını duymadım o_O 2 ay daha dayanıp yeni lens alın bence:110: bir de neden yıllık alıyorsunuz. Eşim gayet uygun fiyata alıyor aylıkları sürekli takılanlardan ama her akşam yatarken çıkarıyor sabah takıyor daha sağlıklı

Benimkide haftada 1 cikarilanlardan. Ama ne yazikki gozum cizilmis cok zor 3 gun gecirdim lens kesinlikle takmadan antibiyotikli krem vs ile. Size tavsiyem cok guvenmeyin hava gecirgenligi olsa bile 2-3 gunde 1 geceleri cikarin en azindan sabaha kadar solusyonda dursun.
Zorlansam da denerim sabah uyanınca işkence oluyor çünkü görmemek

Batma yok kaydığını bulanık görmesem hissetmem aksine ilk taktığımda tam yerinde göz kırpnca kayıyor yukarı doğru sağ sol olarak yer değiştirdim olmadı ters çevirdim olmadı tam oturmuyor mu derken siz neyi kast ettiniz onu da deneyeyim
Iste goz kirpinca kayiyorsa buyuk demekki goz merceginize. Yada hava kaliyor takarken. Bi elinizle gozunuzu iyice actirin hic kirpmadan karsiya dogru bakarken takin iyice oturunca gozunuz iyice acik konumdayken lens ile hafif saga hafif sola sonra yukari asagi bakin yavasca elinizi cekin bide boyle deneyin bakalim.

Eşim yıllardır aylıklardan kullanıyor hiç böyle bi sorun yaşadığını duymadım o_O 2 ay daha dayanıp yeni lens alın bence:110: bir de neden yıllık alıyorsunuz. Eşim gayet uygun fiyata alıyor aylıkları sürekli takılanlardan ama her akşam yatarken çıkarıyor sabah takıyor daha sağlıklı
E mantıken her ay gidip lens alacağım paranın neredeyse yarı fiyatına gidip yıllık lens alıyorum ayrıca aylık lenslerde renkler çok yapay geliyor benim lensimi gözümden kimse ayırt dahi edemez sadece lens kullananlar yakından bakınca anlıyor e sürekli tak çıkar işime gelmiyor cunku haddinden fazla bulanık görüyorum aylık lensler çoğu denizde duşta falan kullanılmıyor birde bu zamana kadar mesleki yönden hep göz yorucu işler yaptım uzun süre aynı noktaya bakınca aylıklar çok kuruma yapıyor gün içinde

Sizin lenslerinizi eşinizde mi denedi mikrop kaparsnz yaa .(
temizledikten sonra niye kapılsın ki sürekli aramızda lens dönmüyor tak bakalım sende de aynı mı dedim taktı on dk sonra çıkardı ben o kadar çok takmam öyle şeyleri hayat felsefem sakınan göze çöp batar rahatım bu konularda

Iste goz kirpinca kayiyorsa buyuk demekki goz merceginize. Yada hava kaliyor takarken. Bi elinizle gozunuzu iyice actirin hic kirpmadan karsiya dogru bakarken takin iyice oturunca gozunuz iyice acik konumdayken lens ile hafif saga hafif sola sonra yukari asagi bakin yavasca elinizi cekin bide boyle deneyin bakalim.
Bunuda deneyeyim ama diyorum ya büyük gelse kutu üstündeki numaralarla benim recetem tutmazdı :KK43:

Bunuda deneyeyim ama diyorum ya büyük gelse kutu üstündeki numaralarla benim recetem tutmazdı :KK43:
Bi deneyin bakalim. Benim tek aglarken kayar :KK70:
Gozleriniz cok mu sulu hani acik havada falan gozleriniz yasarir mi ondan da olabilir. Goz kuru kalinca daha iyi demissiniz. Goz yasartici var da bu tarz kurutucu yok mu acaba.

Bi deneyin bakalim. Benim tek aglarken kayar :KK70:
Gozleriniz cok mu sulu hani acik havada falan gozleriniz yasarir mi ondan da olabilir. Goz kuru kalinca daha iyi demissiniz. Goz yasartici var da bu tarz kurutucu yok mu acaba.
bilmem ki göz kurutucu var mı denedim aynı hava girmeden takma olayı ne onu çözemedim ki normalde de zaten göz kırpmadan takıyoruz kırpınca takılmıyor ki göz kurutucu değil de optikçide lensi çok yumuşatmayan lens suları var ama onunla da olmuyor işte

bilmem ki göz kurutucu var mı denedim aynı hava girmeden takma olayı ne onu çözemedim ki normalde de zaten göz kırpmadan takıyoruz kırpınca takılmıyor ki göz kurutucu değil de optikçide lensi çok yumuşatmayan lens suları var ama onunla da olmuyor işte
Elbette goz kirpmadan takiyoruz demek istedigim o degildi.
Takinca direkt gozu birakip goz kirpmak yerine daha yavas bir sekilde gozunuze takinca 1 dk falan beklemek.o arada kirpmadan saga sola asagi yukari yavas hareketlerle gozu kaydirmak. Belki daha iyi oturur diye soyledim .
Ben acelem olsa bile hep boyle takarim hicbir sorun yasamadim.

X