Kayısı sinirlere ve cilde iyi geliyor...

MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
56.103
215.739
1.223
52
Bol miktarda A, B ve C vitaminleri içeren kayısı, dünyanın en doğal sakinleştiricisi. Sinirleri gevşetip, rahatlatıyor.

Kayısı sinirleri güçlendiriyor

KAYISI; A, B, C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyve. İştah açıyor, kan yapıyor, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alıyor. Ayrıca sinirleri güçlendirici, uyku verici özellikleri bulunuyor. Kabızlığa iyi gelen kayısı (aç karnına kuru, taze ya da kompostosu, reçeli, hoşafı), cilt güzelliği için de birebir. 5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse, bağırsak kurtlarını öldürüyor.

Ancak, karaciğer rahatsızlığı olanların kayısıyı çok fazla yememeleri gerekiyor. Ayrıca mide rahatsızlığı olanların ve fazla mide asidi salgılayanların ham kayısı yememesi ve olgun kayısıları tercih etmelerinde fayda var. Ani kan şekeri düşüşlerinde de büyük fayda sağlıyor.
 
SELÜLİT bir dert... Özellikle modern çağın kadını, selülit yüzünden büyük sıkıntı çekiyor. Ne kadar doğal beslenilirse beslenilsin modern kadında mutlaka selülit çıkıyor. Bunun nedeni hiç kuşkusuz hareketsizlik. Bilim dünyası tarafından geliştirilen kremler ve ilaçlar da selülite çözüm olmuyor. Peki muhteşem bacaklar için ne yapmalı? Fransa'da yapılan bir araştırmada, kakao yağının kadınların bacaklarını muhteşem yaptığı ortaya çıktı. Fransız bilimadamlarına göre ise, vücudu haftada 1 kez kakao yağı ile ovmak cildin sıkılaşmasına ve selülitin ortadan kalkmasına yardımcı oluyor.
 
Midedeki şişkinlikten kurtulmanın yolları

Ağır kaçan yemeklerin sonunda yaşanan mide şikayetleri çoğu zaman oldukça tatsız anlar yaşatabiliyor. Midede ve karındaki şişlik hissinin sebebi yutulan hava veya hazmederken bağırsaklarda oluşan gazlar olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca hızlı yemek, hareketsizlik, stres ve endişe ile mide veya bağırsaklardaki rahatsızlıkların buna neden olabileceğini söylüyor. Bu durumdan şikayetçi olanların, lahana, baklagiller, kola, limonata, kebap ve pastadan kaçınması gerektiğini belirten doktorlar, şu önerilerde bulunuyor: Antibakteriyel etkisi bulunun rezene veya anason tüketerek, bağırsakta bulunan fazla gazları temizlenmesini sağlarsınız. Papatya çayı ile mideyi dinlendirir ve rahatlatırsınız. Bol nane tüketerek, şişkinliğinizi alır, hazmınızı kolaylaştırır ve ayrıca gaz çıkarmanızı önlersiniz. En etkili yolu ise, rezene, nane, anason ve papatya karışımla çaylar tüketmektir.
 
Ceviz Maskesi




Ölü hücrelerle kaplı bir cilde yeniden hayat verir, çünkü ceviz ölü hücreleri yok eder. Cevizleri iyice öğütün, içine bir kaşık bal, bir kaşık portakal suyu ve dört kaşık da süt ekleyin. Bu karışımı on dakika yüzünüzde bekletin ve masaj yapın. Bu masaj pul pul görünümden kurtulmanızı sağlayacak. Bu işlemin ardından yüzünüzü ılık suyla durulamayı da unutmayın...
 
Yoğurt Maskesi




Ciltteki çok ince çizgileri onarıcı güce sahip asitler içerir. Yoğurda iki kaşık bira mayası ekleyip, yüzünüzde on dakika bekletin. Sonuç: Pürüzsüz bir cilt.



Nane maskesi




Yorgun yüzünüzü canlandırmak için idealdir. Püre haline getirilmiş yarım muz ile, 1/4 (büyük boy) fincan elma suyunu karıştırın ve üç damla nane yağı ilave edin. Sonra bu karışımı yüze sürülebilecek hale getirmek için, içerisine mısır nişastası ekleyin. Hazırladığınız karışımı yüzünüzde en az on dakika bekletin ki, ölü cildiniz tekrar canlansın. Böylece uykusuz gecelerin hakkından kolaylıkla gelebilirsiniz.



Gül maskesi




İtici bir görünüme sahip, pul pul dökülen kuru bir cilde sahipseniz bu görünümden kurtulmanızı sağlar. Kurutulmuş gül yapraklarını ufalayarak süt, mısır nişastası ve bir parça bal ile karıştırın. 15 dakika beklettikten sonra, bu karışımla yüzünüze yavaş yavaş masaj yapın. Bu masaj sayesinde cildiniz yeteri kadar neme sahip olacaktır.



 
Menopoz şikayetlerini azaltan bitki çayları




Arslanpençesi çayı: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır.

Çobançantası çayı: Menopoz döneminde disiplinli bir çobançantası kürü önerilebilir. 4 hafta boyunca, günde 2 bardak çay aksatılmadan içilir. Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Süre sonunda çay içimine 1 hafta ara verilir ve yeniden 4 haftalık bir küre başlanır.

Ökseotu çayı: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, 1 bardak soğuk suda 12 saat demlendirildikten sonra ısıtılır ve süzülür. Gün boyuna yayılarak, 3 bardak sıcak ökseotu çayı içilebilir. Bir kerede demlenen günlük çay miktarı, bir termosta sıcak olarak muhafaza edilebilir.
* Dikkat: Ökseotunun meyveleri zehirlidir.

Civanperçemi çayı: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyuna yayılarak, 2-3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Bitki karışımı çayı: 25 gr arnika çiçeği (veya aynısafa çiçeği), 50 gr kediotu kökü, 25 gr izlanda yosunu (veya hayıt tohumu), 25 gr oğulotu/melisa, 25 gr civanperçemi ve 25 gr adaçayı, çok ince kıyılarak iyice harmanlanır. Yarım tatlı kaşığı bitki karışımı, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sabahları demlenen 1 bardak bitki çayı, soğutulmadan yudumlanır.

Burada yer alan hertürlü bilgi ALINTIDIR
 
Son düzenleme:
Sindirimi düzenleyip bağırsakları çalıştıran kayısı içindeki antioksidanlarla kanseri de önlüyor. . Kayısının en büyük yararlarından biri de insan cildini diri tutması...Günde 5 tane kayısı yemek cilde hem tazelik hem de güzellik katıyor. İngiliz bilim adamları, kayısının içeriğinde bulunan patosyum sayesinde, insanlara gençlik ve güzellik aşıladığını açıklıyor.

Hücrelerin sıvı dengesinin düzenlenmesinde ve protein üretiminde büyük rol oynayan kayısı, ayrıca derideki sivilceleri yok ediyor. Cildin 5 yaş gençleşmesini ve cildin tazelik kazanmasını sağlıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…