• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle birlikte oturmak ya da ayrı eve çıkmak..

öncelikle sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip etsin Rabbim.
geleceğini kurmak gerçekten çok önemli, bu konuda sana katılıyorum. zaten doğumun yakın, doğumdan sonra çalışmayacaksın. bu zamanı iyi değerlendirmen gerek. eğer kayınvalidenin yanında huzurunuz bozulmazsa (anlattığın kadarıyla sıkıntı olmayacak- ufak tefek sorunlar elbette olacak ama amacına ulaşmak için biraz katlanmalısın) şu sınavı atlatana kadar sabret. ama mutlaka ve mutlaka sınavı kazanmaya bak, çok çalış. sonra stajına başlayınca, yavrunda biraz ele avuca gelir ayrı eve çıkarsınız.(hatta benim fikrim kayınvalidenle bu zaman zarfında sorun yaşamazsanız yakın bir yere taşınmanız, çocuğuna bakması için)
yarınların güzel olması için biraz çile çekilecek elbette... Allah kolaylık versin...

çok teşekkür ederim işte yapmak istediğimde tam anlamıyla kelimesi kelimesine bu...ders konusundada çok azimliyimdir kursa gidersem bir defada veririm inanıyorum buna ...

Zaten bebek doğunca kayınvalideyle oturmak avantaja dönüşür beraber bakarsınız bebek bakmak kolay iş değil canım:)))))) benim annem gelip 15 gün yanımda kalmıştı keşke daha çok kalsaydı da yardım etseydi diye düşünmüştüm:)

Zaten bebek doğunca kayınvalideyle oturmak avantaja dönüşür beraber bakarsınız bebek bakmak kolay iş değil canım:)))))) benim annem gelip 15 gün yanımda kalmıştı keşke daha çok kalsaydı da yardım etseydi diye düşünmüştüm:)
:))))))) aman iimi kötümü bilmiyorum henüz sonu ii olur inşallah :)

Burcucum, bak başınıza birçok badire geldi maddi anlamda..
Çok daha temkinli, planlı, titiz hareket etmelisin.
Doğum parası, doğum takıları ne kadar tutar, açıkçası pek ciddi bir rakam olmaz bence.
Hadi çok olsalar, senin sınav ve kurs paranı karşılarlar belki. Bebeğe takılan takıların geri dönüşü de var, unutma. Sana altın getirene, sen de götüreceksin, öyle değil mi.

Sınavı kazanman yetmez, bir işe girmen gerek.
İşe girmeden asla ayrılma k.validenin evinden bence. Ki k.validenle geçim sorunun da yok. Sen çalışırken bebeğe kim bakacak? K.validen mi? Birçok insna ayrı evi varken, k.validesine taşınıyor, sırf bebeğe baktırmak için. Sen ise kurulu düzenini bozuyorsun gibi geldi bana. Hem de para biriktirmen gereken bir dönemde.

Burcucum, bak başınıza birçok badire geldi maddi anlamda..
Çok daha temkinli, planlı, titiz hareket etmelisin.
Doğum parası, doğum takıları ne kadar tutar, açıkçası pek ciddi bir rakam olmaz bence.
Hadi çok olsalar, senin sınav ve kurs paranı karşılarlar belki. Bebeğe takılan takıların geri dönüşü de var, unutma. Sana altın getirene, sen de götüreceksin, öyle değil mi.

Sınavı kazanman yetmez, bir işe girmen gerek.
İşe girmeden asla ayrılma k.validenin evinden bence. Ki k.validenle geçim sorunun da yok. Sen çalışırken bebeğe kim bakacak? K.validen mi? Birçok insna ayrı evi varken, k.validesine taşınıyor, sırf bebeğe baktırmak için. Sen ise kurulu düzenini bozuyorsun gibi geldi bana. Hem de para biriktirmen gereken bir dönemde.

çalışırken tabiki kayınvalidem bakıcak zaten onlara taşınmadan öncede yakın oturuyorduk işe başladığım zamanda aynısı olur başkası yok bakacak...ya ben doğum parasından yada takıdan vs çok bişey beklemiyorum sqadece elime mesela doğum parasından geçen para kursa gitmeme ve sınava girmeme yetiyor...ben bunu değerlendirmek istiyorum...zaten işede girmeden eve biraz zor çıkarız...

çalışırken tabiki kayınvalidem bakıcak zaten onlara taşınmadan öncede yakın oturuyorduk işe başladığım zamanda aynısı olur başkası yok bakacak...ya ben doğum parasından yada takıdan vs çok bişey beklemiyorum sqadece elime mesela doğum parasından geçen para kursa gitmeme ve sınava girmeme yetiyor...ben bunu değerlendirmek istiyorum...zaten işede girmeden eve biraz zor çıkarız...

Sen birkaç sene önce kursa yazılmıştın, devam etmedin mi o zaman?

Sen birkaç sene önce kursa yazılmıştın, devam etmedin mi o zaman?

yok edemedim iki defa yazıldım hatta ikisinde de maddi sıkıntılar yüzünden yazılamadım...kurs ücretleri çok yüksek...hem kira hem tek kişi..hem kurs...çok zor...ama hazır k.validemdeyken ödeyebiliriz kurs paramı die düşünüyorum

kızlar merhaba ben 25 haftalık hamileyim,kayınvalidemin yanında oturuyorum ve bunu annem bilmiyo...maddi sıkıntılardan dolayı ordayız bir süredir,işim geçici doğumdan sonra bırakıcam eşyamda yok ayrı eve çıkmak için...birazcıkta borcum var...3-4 bin gibi...şimdi eşim kredi çekelim ayrılalım diyor ama ben korkuyorum burdada ailesine para veriyoruz tabiki ama ayda 400 tl bu arada ben üniversite mezunuyum ve mali müşavirlik istiyorum buda maddi olarak çok külfetli..şimdi ben düşünüyorum kendim için birşey yapmak istiyorum artık bebeğin takıları doğum parası falan derken epeyce paramız olur elimizde borca girmemize gerek kalmaz bir süre daha k.validemde kalsam o sırada kursa yazılıp onun parasını ödesem aldığım toplu paradanda sınav paramı ayırsam bebeğim 3-4 aylıkken k.validem baksa ben sınava hazırlansam sınav telaşı bittikten sonra (bu sırada para biriktirirz) eve çıksak hem borca girmesek hemde ben hayatımda çok önemli bir adımı atmış olsam :(siz ne dersiniz...tabiki eve çıkmayı ben herşeyden çok istiyorum hemde herşeyden çok ama kendim içinde birşeyler yapmak istiyorum..eve çıksak borç harç yine hiç bişi yapamicam 3 senede yapamadığım gibi...akıl verin bana lütfen :5::5::5::5:

annen nasıl bilmiyor sizi hiç ziyaret etmiyormu=

burcucum borc sorununla ilgili sabit konun var
orayi takip ediyordum simdi senin yeni acmis oldugun konuyu okuyorum :)

bebegin hayirli olsun evinize bereket getirsin insallah
sana yazacagim ne olurdu hmmm....

sakin yeniden borca girme azminle kararliliginla
borclarindan kurtulmak üzeresin kardesim derdimm saniyorum :))

kayinvaldenle sorunun yok bebek olunca sana yardimci olur
sende islerini yoluna koyunca yeni eve cikarsin
bu bir imkandir senin icin degerlendir ...

yoksa yine borca gireceksin is konusunda daralicaksin
ve bebek
yalniz bakmak zorunda kalicaksin
ve yeniden
borclanicaksin
en iyisi biraz daha sabir et islerin yoluna girince
bebekte ele avuca gelince rahat hareket edebilirsin...

bizimkisi bir fikir karar senin tabiiki Allah kolaylik versin...

burcucum borc sorununla ilgili sabit konun var
orayi takip ediyordum simdi senin yeni acmis oldugun konuyu okuyorum :)

bebegin hayirli olsun evinize bereket getirsin insallah
sana yazacagim ne olurdu hmmm....

sakin yeniden borca girme azminle kararliliginla
borclarindan kurtulmak üzeresin kardesim derdimm saniyorum :))

kayinvaldenle sorunun yok bebek olunca sana yardimci olur
sende islerini yoluna koyunca yeni eve cikarsin
bu bir imkandir senin icin degerlendir ...

yoksa yine borca gireceksin is konusunda daralicaksin
ve bebek
yalniz bakmak zorunda kalicaksin
ve yeniden
borclanicaksin
en iyisi biraz daha sabir et islerin yoluna girince
bebekte ele avuca gelince rahat hareket edebilirsin...

bizimkisi bir fikir karar senin tabiiki Allah kolaylik versin...

saol canım düşüncelerini yazdığın için...evet kendimi sıksam eve çıkabilirim ki inan bunun için deli oluyorum...ama içim içimi yiyo tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum daha sağlam basmak istiyorum aslında yapmak istediklerimi biliyorum fakat içimdeki o eve çıkma isteği birazda beni yanıltıp burda konu açmama sebep oldu sanırım :)

canım daha önce yaşadıklarını biliyorum. ayrı eve çıkma fikrin güzel ama işin daha güzel tarafı şu an kayınvaldenle ilgili bir sorunun yok.
sınav ne zaman. doğumdan önceyse bence sıkı çalışıp kazanabilirsin.
doğumdan sonraysa bence biraz zor olur. ilk aylar çok sıkıntılı geçiyor ders çalışmaya zamanın olur mu bilmiyorum. kayınvaldeye 400 tl veriyoruz demişsin. neden sizden para alıyor anlamadım. zaten borcunuz var. biran önce kapatmanız için almaması gerekir. ama kayınvaldenin yapısını az çok biliyorum.
bende aynı fikirdeyim. önce sınavını kazan ve istediğin gibi güzel bir işe gir. bu arada kv. bebişine bakar. işini garantiye alınca ayrı eve çıkarsın. dediğin gibi uygun eşyalar alırsın ama borca girmeden. işe girdiğinde birikimini yaparsın. ama çocuk doğunca masrafın olacak. eşin bunları karşılayabilcek mi?
doktor parası, özel aşısı, bezi vs. + kayınvaldene verdiğiniz para.
seni korkutmak istemem ama benim yaşadıklarımı biliyorsun.inşallah sıvanı kazanıp güzel bir işe girip kendi evine geçersin canım.
ikimizde ailemizden yana şanslı değiliz.

canım daha önce yaşadıklarını biliyorum. ayrı eve çıkma fikrin güzel ama işin daha güzel tarafı şu an kayınvaldenle ilgili bir sorunun yok.
sınav ne zaman. doğumdan önceyse bence sıkı çalışıp kazanabilirsin.
doğumdan sonraysa bence biraz zor olur. ilk aylar çok sıkıntılı geçiyor ders çalışmaya zamanın olur mu bilmiyorum. kayınvaldeye 400 tl veriyoruz demişsin. neden sizden para alıyor anlamadım. zaten borcunuz var. biran önce kapatmanız için almaması gerekir. ama kayınvaldenin yapısını az çok biliyorum.
bende aynı fikirdeyim. önce sınavını kazan ve istediğin gibi güzel bir işe gir. bu arada kv. bebişine bakar. işini garantiye alınca ayrı eve çıkarsın. dediğin gibi uygun eşyalar alırsın ama borca girmeden. işe girdiğinde birikimini yaparsın. ama çocuk doğunca masrafın olacak. eşin bunları karşılayabilcek mi?
doktor parası, özel aşısı, bezi vs. + kayınvaldene verdiğiniz para.
seni korkutmak istemem ama benim yaşadıklarımı biliyorsun.inşallah sıvanı kazanıp güzel bir işe girip kendi evine geçersin canım.
ikimizde ailemizden yana şanslı değiliz.

k.validem batmış boğazına kadar geçinebiliyomu...en başta anlaştığımız 400 dü şimdi o bile az geliyo fazlasını bekliyo birde...eşimin çalıştığı yeter canım evet fena değil kazancı...bebekten önce sınava giremem girmek için para lazım bin küsür lira tam doğum üzeri ben nerden vereyim onu...mecbur doğumdan sonra...melis inş.4 aylıkken falan mart sınavına başlicam hazırlanmaya...k.validemde baksın işte ...yaaa varya para dediğin zaman gözleri dönüveriyor...yemin ederim para için herşeyi yaparlar...neden böle anlamıyorum....hiç anlamıyorum hiç...

Son düzenleme:
k.validem batmış boğazına kadar geçinebiliyomu...en başta anlaştığımız 400 dü şimdi o bile az geliyo fazlasını bekliyo birde...eşimin çalıştığı yeter canım evet fena değil kazancı...bebekten önce sınava giremem girmek için para lazım bin küsür lira tam doğum üzeri ben nerden vereyim onu...mecbur doğumdan sonra...melis inş.4 aylıkken falan mart sınavına başlicam hazırlanmaya...k.validemde baksın işte ...yaaa varya para dediğin zaman gözleri dönüveriyor...yemin ederim para için herşeyi yaparlar...neden böle anlamıyorum....hiç anlamıyorum hiç...

bu yaşta ne borcu yapıyorlar anlamıyorum. hani bunların satacakları birşey vardı olmadı mı? sınav bu kadar pahalı mı? kurs filanda dahil içine sanırım. kıs hani bakamam diyordu. desin desin hele bir kokusunu duysun bak nasıl deli olacak :) benimkini biliyorsun. şimdi gün sayıyor gidelim diye.
sakın kayınvaldene doğum parası alacağını söyleme. paranı al at kenara.
para konusunda aynen abimi tarif ediyorsun.

bu yaşta ne borcu yapıyorlar anlamıyorum. hani bunların satacakları birşey vardı olmadı mı? sınav bu kadar pahalı mı? kurs filanda dahil içine sanırım. kıs hani bakamam diyordu. desin desin hele bir kokusunu duysun bak nasıl deli olacak :) benimkini biliyorsun. şimdi gün sayıyor gidelim diye.
sakın kayınvaldene doğum parası alacağını söyleme. paranı al at kenara.
para konusunda aynen abimi tarif ediyorsun.

bakamam demiyo canım bakarım ama ne mamasına karışırım ne bezine dio...öle herkes bakar dimi ama :) artık ne satacak birşeyleri var ellerinde nede paraları...üstelik kiradalar ve ayda tam bin lira taksitleri var ödenecek...düşün artık...gerçi o durmadan bizi sıkıştırıyor para getirin para getirin die...ses çıkarmıyorum ne yapayım...sınava giriş ücreti bile 1200 civarı tutuyor canım evraklarıyla kurssuz haliyle zaten hamileyim çalışırken pestil gibi oluyorum hem param yok hemde olsada bu halde gidemem :) doğum parası alacağımı biliyorlar ama vermicem o parayı asla...o benim geleceğm biliyosun paraları varken seni sınava sokacam die iki defa söz verdi bana aramadı bile...bırak sınavı :)

Burcucum dogum parasini sakin verme o bebeginin bir kenarda tut
yarin öbürgün ne olur bilemezsin hic degilse kenarda birikimimin olmus
olur

kafani karistirma sirayla yap önce bebek olsun dogum iznine cik
sonra yapicaklarin kendiliginden ortaya cikar zaten

anladıgım kadarıyla kayınvalıdenle sorun falan yok.. umarımda olmaz. bazıları gercekten anlayıslı cıkıyo. bu asnada baglı bıraz.karsılıklı saygı sevgı. neysekı bu konuda sorun yoksa tabıkıde kalın bıraz daha derım. bırıkım yapın. sonra cıkın. eger her gun kavga gurultu varsa o ayrı.yoksa amenna otur oturdugun yerde bı sure daha.bebek ıcınde yardım olur hem.

Burcucum dogum parasini sakin verme o bebeginin bir kenarda tut
yarin öbürgün ne olur bilemezsin hic degilse kenarda birikimimin olmus
olur

kafani karistirma sirayla yap önce bebek olsun dogum iznine cik
sonra yapicaklarin kendiliginden ortaya cikar zaten

yok canım kimseye vermicem...sölemicem bile çektiğimi kimseye...ben para biriktirmeye başladım şimdiden günde 10 tl ile işe geliyodum şimdi onun 5 lirasını ne yapıp edip tutuyorum artık kimseye para konusunda mudana etmek istemiyorum,kimseninde lafı altında ezilmek istemiyroum yopruldum bunlarla uğraşmaktan...

bakamam demiyo canım bakarım ama ne mamasına karışırım ne bezine dio...öle herkes bakar dimi ama :) artık ne satacak birşeyleri var ellerinde nede paraları...üstelik kiradalar ve ayda tam bin lira taksitleri var ödenecek...düşün artık...gerçi o durmadan bizi sıkıştırıyor para getirin para getirin die...ses çıkarmıyorum ne yapayım...sınava giriş ücreti bile 1200 civarı tutuyor canım evraklarıyla kurssuz haliyle zaten hamileyim çalışırken pestil gibi oluyorum hem param yok hemde olsada bu halde gidemem :) doğum parası alacağımı biliyorlar ama vermicem o parayı asla...o benim geleceğm biliyosun paraları varken seni sınava sokacam die iki defa söz verdi bana aramadı bile...bırak sınavı :)

kuzum bunlar iflas filan mı etti? ne diye istanbul a geldiler? ne orcu anlamadım ama özelse anlatma tabi. aynen benim annem gibi. suya sabuna dokunmadan babaanne olacak. kıs yatak filan alırım diyordu noldu?
bencede para biriktir ve kimseye hatta eşinede söyleme. kendini şimdiden strese sokma. bebişin bir doğsun zaten planın belli. gir sınavına, kazan güzel bir iş bul. azcık para biriktir sonra çıkarsın ayrı eve duruma göre.
ama şu doğum sonrası ne çok masrafımız oldu. eşimin bana aldığı bileziği de satma zorunda kaldık. sadec oğluma takılan şeyler duruyor.

kuzum bunlar iflas filan mı etti? ne diye istanbul a geldiler? ne orcu anlamadım ama özelse anlatma tabi. aynen benim annem gibi. suya sabuna dokunmadan babaanne olacak. kıs yatak filan alırım diyordu noldu?
bencede para biriktir ve kimseye hatta eşinede söyleme. kendini şimdiden strese sokma. bebişin bir doğsun zaten planın belli. gir sınavına, kazan güzel bir iş bul. azcık para biriktir sonra çıkarsın ayrı eve duruma göre.
ama şu doğum sonrası ne çok masrafımız oldu. eşimin bana aldığı bileziği de satma zorunda kaldık. sadec oğluma takılan şeyler duruyor.

ne masrafları oldu söle bakimmmmm...hiç değilse hazırlıklı olayım...yok kıs hava civa onlarınki olana kadardı herşey...banada bilezik sözü vardı k.validemin doğum yapınca ama hiçççç sanmamki taksın...

Back
X