• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle birlikte oturmak ya da ayrı eve çıkmak..

cevabını vermiştim geçmişe bakarsan orda yazıyor canım...

Burcuuuu özel olmazsa birsey sorabilir miyim? Yeni evli sayılırsınız nasıl bu hale geldiniz Allah aşkına. İşsiz falan mı kaldınız :( Yoksa bütün evin eşyalarından olmak, yuvandan olmak çok zor :(

Birsüre daha kayınvalidenizle yaşasanız sizin için daha iyi gibi görünüyor.
SMMM çok zorlu bir süreç emek vermeniz gerekicek fazlasıyla ders çalışmanız
Çocukla daha da zor olur .
Şimdi kayınvaliden de yardımcı olur
Başlatmak için 1000 liradan daha fazla bi miktar
Bitirmek için yine öyle
Ayrı eve çıkıp masraf çıkarmayın bence
Eğer kazanamazsanız bidaha girmek için yine 150 lira gibi bir rakam yatırılıyor.
Biran önce kazanıp sonra ayrı evi falan düşünseniz sizin için daha iyi
Allah yardımcınız olsun

Burcuuuu özel olmazsa birsey sorabilir miyim? Yeni evli sayılırsınız nasıl bu hale geldiniz Allah aşkına. İşsiz falan mı kaldınız :( Yoksa bütün evin eşyalarından olmak, yuvandan olmak çok zor :(

evet canım çok zor kimse anlamıyo zaten kendimiz evlenmiştik evlendik pat kriz inşaat sektöründe eşim hatta bende o işsiz peşine ben ikimiz birden evde oturduk...katlandıda katlandı...sonra ben işe girdim ilaç firmasına herşey ii güzel oranın genel müdür eniştem şans bu ya adam 10 sene g.müdürlük yaptı ben işe girdim 9 ay sonra ayrıldı öle olunca yine çıkardılar beni işte...eşim o sırada çalışıyo ama alamıyo parasını bugün yarın üç kuruş beş kuruş...yine herşey katlanmaya devam ediyor ev kira hala borçlar var ödeyemezsen borç bitermi hiç..ben 1,5 sene işsiz kaldım...şimdi çok cüzzi bir rakama beş sene önce kazandığım paraya sekreterlik yapıyorum...önemli değil napalım allah sağlık versin diorum...sıksam kendimi eve çıkarım tabiki ...ama ben geleceğimi önce hazırlamak daha çok içimden geliyo...ya ben bi sene sonra yine sekreter olarak çalışmak istemişyorum :( çok emek verdim okumak için :( napayım...şans...kısmet...

Birsüre daha kayınvalidenizle yaşasanız sizin için daha iyi gibi görünüyor.
SMMM çok zorlu bir süreç emek vermeniz gerekicek fazlasıyla ders çalışmanız
Çocukla daha da zor olur .
Şimdi kayınvaliden de yardımcı olur
Başlatmak için 1000 liradan daha fazla bi miktar
Bitirmek için yine öyle
Ayrı eve çıkıp masraf çıkarmayın bence
Eğer kazanamazsanız bidaha girmek için yine 150 lira gibi bir rakam yatırılıyor.
Biran önce kazanıp sonra ayrı evi falan düşünseniz sizin için daha iyi
Allah yardımcınız olsun

teşekkür ederim :)

doğum parası anca doğum masraflarını kapatır, çocuğa takılanlar da anca çocuğun masraflarını..

Son düzenleme:
kayınvalidenizle aranızda bi prob. yok gibi gözüküyor.
eger huzurunuz olmasaydı eşinizde sizden yana hemen çıkardınız ayrı eve.
öyleyse bu duruma katlanın. sabır edin. herşey daha güzel olur inş.

sabır suskunluk değil işitilmeyen feryattır...

doğum parası anca doğum masraflarını kapatır, çocuğa takılanlar da anca çocuğun masraflarını..

annenin nasıl haberi yok ayrıca anlamadım?

doğuma a
rtı bir masraf gerekmiyor çalışıyorum şuanda ben ve bebeğimin birçok eksiği hazır en son çıkarken hastane parasını ayırıcam ayrıca şu annemin haberinin nasıl olmadığıda yazıyor 2 sayfa geri giderseniz orda açıkladım...

bakın arkadaşlar bazen anlatmak sölemek o kadar kolay olmuyor...evet ailem biraz ilgisiz babamın maddi durumu çok yerinde ve halimi biliyor ama parmağını dahi kıpırdatmıyor ben evleneli 3 sene bitti evime sadece 7 aylık evliyken geldi annemde sanırım en son 1.5sene önce...aynı şlehirde hatta aynı yakadayız..ben sürekli giderim onlar gelmez...napayım böleler...annemin başka sıkıntılarıda var bende anlatmıyorum bilmiyo...gelmediği içinde öğrenmiyo...ama şimdi bebeğim olucak en azından sınav için orda kalıcam diebilirim...artık sölemem gerek...ya bana el uzatıcak kimse yok ne yapayım...

bakın arkadaşlar bazen anlatmak sölemek o kadar kolay olmuyor...evet ailem biraz ilgisiz babamın maddi durumu çok yerinde ve halimi biliyor ama parmağını dahi kıpırdatmıyor ben evleneli 3 sene bitti evime sadece 7 aylık evliyken geldi annemde sanırım en son 1.5sene önce...aynı şlehirde hatta aynı yakadayız..ben sürekli giderim onlar gelmez...napayım böleler...annemin başka sıkıntılarıda var bende anlatmıyorum bilmiyo...gelmediği içinde öğrenmiyo...ama şimdi bebeğim olucak en azından sınav için orda kalıcam diebilirim...artık sölemem gerek...ya bana el uzatıcak kimse yok ne yapayım...

canım sıkma canını.. herkesin ailesi bir değil..

senin yerin yurdun rahatsa, maddi olarak toparlanıp adam gibi bir işe girene kadar kal kayınvalidenin yanında.. hem çalışıyosun zaten çocuğa birinin bakması gerekecekti, ne güzel işte kayınvaliden bakar..

canım sıkma canını.. herkesin ailesi bir değil..

senin yerin yurdun rahatsa, maddi olarak toparlanıp adam gibi bir işe girene kadar kal kayınvalidenin yanında.. hem çalışıyosun zaten çocuğa birinin bakması gerekecekti, ne güzel işte kayınvaliden bakar..

aslında en büyük sorun orda başlıyor canım keşke doğumdan sonra dönecek bir işim olsa :( ama yok burası temmuz sonuna kadar geçici yani...devam edicek olsma çıkardım ayrı eve ama şimdi tekrar evde olucam bende fırsat bu fırsat sınava gireyim diorum hazır bebek küçükken...bazen düşünmekten yoruluyorum çok yoruluyorum...

evet canım çok zor kimse anlamıyo zaten kendimiz evlenmiştik evlendik pat kriz inşaat sektöründe eşim hatta bende o işsiz peşine ben ikimiz birden evde oturduk...katlandıda katlandı...sonra ben işe girdim ilaç firmasına herşey ii güzel oranın genel müdür eniştem şans bu ya adam 10 sene g.müdürlük yaptı ben işe girdim 9 ay sonra ayrıldı öle olunca yine çıkardılar beni işte...eşim o sırada çalışıyo ama alamıyo parasını bugün yarın üç kuruş beş kuruş...yine herşey katlanmaya devam ediyor ev kira hala borçlar var ödeyemezsen borç bitermi hiç..ben 1,5 sene işsiz kaldım...şimdi çok cüzzi bir rakama beş sene önce kazandığım paraya sekreterlik yapıyorum...önemli değil napalım allah sağlık versin diorum...sıksam kendimi eve çıkarım tabiki ...ama ben geleceğimi önce hazırlamak daha çok içimden geliyo...ya ben bi sene sonra yine sekreter olarak çalışmak istemişyorum :( çok emek verdim okumak için :( napayım...şans...kısmet...

Dediğin gibi Allah sağlık versin, çalışır kazanır bir şekilde düzeninizi kurarsınız. hayat hepimizi birşeylerle sınıyor işte.

Sen en iyisi ayrı eve cıkma canım. Bak bebeğin de olacak, onunla ilgileneyim derken ders de çalışamazsın. İşe de gidemeyeceksin. En güzeli bebek şöyle ele avuca gelene kadar sınavını veririsin. Stajın başlayınca da çıkarsınız.

Allah yardımcın olsun. Baban da enteresan yani. Evlendin diye sıkıntın olmayacak mı? Her ay sana para vermek zorunda değil belki ama en azından şu durumda yardım edebilir değil mi?

Canım bence kayınvalide yanında kalmayı doğru düşünüyorsan orda kal. Maddi açıdan toparlan. Sonra ayrı eve çıkarsın. Bence annenden gizleme herşeyi suratına çarp. Çarp ki utansın kendinden ve ilgisizliğinden.

Dediğin gibi Allah sağlık versin, çalışır kazanır bir şekilde düzeninizi kurarsınız. hayat hepimizi birşeylerle sınıyor işte.

Sen en iyisi ayrı eve cıkma canım. Bak bebeğin de olacak, onunla ilgileneyim derken ders de çalışamazsın. İşe de gidemeyeceksin. En güzeli bebek şöyle ele avuca gelene kadar sınavını veririsin. Stajın başlayınca da çıkarsınız.

Allah yardımcın olsun. Baban da enteresan yani. Evlendin diye sıkıntın olmayacak mı? Her ay sana para vermek zorunda değil belki ama en azından şu durumda yardım edebilir değil mi?

etse edebilir ama etmiyor etmez...tek bir kuruşta istemem kimseden ben hayatım için gerekli mücadeleyi veririm sırtlanırım herşeyi...benim babam benim ailem böle...ama ben çocuğuma böle olmicam...yapmicam...ben ayaklarım üstünde durucam kimseye mudana etmicem...off çok doluyum ağlayabilirim heran:5::5::5:

Canım bence kayınvalide yanında kalmayı doğru düşünüyorsan orda kal. Maddi açıdan toparlan. Sonra ayrı eve çıkarsın. Bence annenden gizleme herşeyi suratına çarp. Çarp ki utansın kendinden ve ilgisizliğinden.

yokkk asla yapamam...kızarım sölenirim ama ne anneme ne babama tek laf etmem gönül kıracak canım ben bundan 2-2,5 ay önce babamı kaybediyordum ölümden döndü...herşey gidiyor biranda vicadanınla başa bela oluyor...varsın yapmasınlar yeterki ii olsunlar...anneminde problemleri var çok şeyle uğraştı oda...hergün mutlaka konuşuruz haftada bir ben giderim kalırım beraber gezmeye gideriz...ben o üzülmesin die anlatmam oda nasılsa ben gidiyorum die herhalde gelmez...bilemiyorum ki...

Kayınvaliden Rahatsızlık Duymuyorsa En Mantıklısı Bir Süre Orda Kalmak..

Allah Yardımcınız Olsun..

Senin annenlerin kirada bi evi mi vardı sanki aklımda öyle kalmış.

:9::9::9: kendi evleri var canım orayı kiraya verdiler kendileri başka yerde oturuyor şimdi oranın kirasını oraya veriyorlar...işte buda şans...benim babam akıllı adamdır parasını tutar yatırım yapar ama kendisi tam bir varyemezdir kayınvalidemlerde aksine hiç bişileri yok ki iki kişi çalışmşılar senelerce çok paralar batırmışlar bir evleri dahi yok düşün...anlayacağın iki taraftanda fayda yok :)

zor is valla kim ne derse desin. sadece kocayla yasamak baskaa bi de evde 3.kisinin olmasi baska. ben daha bi tane bile ayni evde kalip anlasan görmedim cevremde. ama iyi iliskisi olan varsa büyük sans :)

zor is valla kim ne derse desin. sadece kocayla yasamak baskaa bi de evde 3.kisinin olmasi baska. ben daha bi tane bile ayni evde kalip anlasan görmedim cevremde. ama iyi iliskisi olan varsa büyük sans :)

elbetteki zor...kendi evi bambaşka insanın...ama öle ayrı bir zorluğu kavgamız gürültümüzde yok...ben zaten k.v.ile ii anlaşırım oda saolsun öle huysuz laf sokan eden biri değildir olmuyomu olumsuzlukları oluyo ama yeri geliyo ben idare ediyorum yeri geliyor o idare ediyor objektif olmak lazım benimde oluyo hatalarım eksiklerim...ha kayınpederim 12 den önce eve gelmez kaynımda odasından dışarı adım atmaz :) hizmet beklemezler zor insanlar değiller allaha şükür...allah var yukarıda...

öncelikle sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip etsin Rabbim.
geleceğini kurmak gerçekten çok önemli, bu konuda sana katılıyorum. zaten doğumun yakın, doğumdan sonra çalışmayacaksın. bu zamanı iyi değerlendirmen gerek. eğer kayınvalidenin yanında huzurunuz bozulmazsa (anlattığın kadarıyla sıkıntı olmayacak- ufak tefek sorunlar elbette olacak ama amacına ulaşmak için biraz katlanmalısın) şu sınavı atlatana kadar sabret. ama mutlaka ve mutlaka sınavı kazanmaya bak, çok çalış. sonra stajına başlayınca, yavrunda biraz ele avuca gelir ayrı eve çıkarsınız.(hatta benim fikrim kayınvalidenle bu zaman zarfında sorun yaşamazsanız yakın bir yere taşınmanız, çocuğuna bakması için)
yarınların güzel olması için biraz çile çekilecek elbette... Allah kolaylık versin...

Back
X