• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle birlikte oturmak ya da ayrı eve çıkmak..

MeLiSimmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
1.219
5
158
39
İstanbul
kızlar merhaba ben 25 haftalık hamileyim,kayınvalidemin yanında oturuyorum ve bunu annem bilmiyo...maddi sıkıntılardan dolayı ordayız bir süredir,işim geçici doğumdan sonra bırakıcam eşyamda yok ayrı eve çıkmak için...birazcıkta borcum var...3-4 bin gibi...şimdi eşim kredi çekelim ayrılalım diyor ama ben korkuyorum burdada ailesine para veriyoruz tabiki ama ayda 400 tl bu arada ben üniversite mezunuyum ve mali müşavirlik istiyorum buda maddi olarak çok külfetli..şimdi ben düşünüyorum kendim için birşey yapmak istiyorum artık bebeğin takıları doğum parası falan derken epeyce paramız olur elimizde borca girmemize gerek kalmaz bir süre daha k.validemde kalsam o sırada kursa yazılıp onun parasını ödesem aldığım toplu paradanda sınav paramı ayırsam bebeğim 3-4 aylıkken k.validem baksa ben sınava hazırlansam sınav telaşı bittikten sonra (bu sırada para biriktirirz) eve çıksak hem borca girmesek hemde ben hayatımda çok önemli bir adımı atmış olsam :(siz ne dersiniz...tabiki eve çıkmayı ben herşeyden çok istiyorum hemde herşeyden çok ama kendim içinde birşeyler yapmak istiyorum..eve çıksak borç harç yine hiç bişi yapamicam 3 senede yapamadığım gibi...akıl verin bana lütfen :5::5::5::5:

hiç borca girmeyin hele krediye hiç hiç.borca girip sıkıntı yapacağınıza (ki bu bebeği kötü etkiler)borçsuz sıkıntısız birikiminizi yapın.hem hamilelik ilerlediğinde ve bebek doğduktan sonra kayınvalidenizin size desteği büyük olacaktır

Tabi ki en iyisi borçsuz çıkmak ama nasıl olacak bu? Doğum parası o kadar ediyor mu ki?

Bir de çocuğa gelecek takılara pek güvenme tatlım. Elden gelenle öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz der annem. Gelir gelmez, az gelir vs onu cıkar kafandan. Ders çalışman için de uygun ortam olursa ne ala ama kayınvaliden bu duruma ne diyor?

kızlar merhaba ben 25 haftalık hamileyim,kayınvalidemin yanında oturuyorum ve bunu annem bilmiyo...maddi sıkıntılardan dolayı ordayız bir süredir,işim geçici doğumdan sonra bırakıcam eşyamda yok ayrı eve çıkmak için...birazcıkta borcum var...3-4 bin gibi...şimdi eşim kredi çekelim ayrılalım diyor ama ben korkuyorum burdada ailesine para veriyoruz tabiki ama ayda 400 tl bu arada ben üniversite mezunuyum ve mali müşavirlik istiyorum buda maddi olarak çok külfetli..şimdi ben düşünüyorum kendim için birşey yapmak istiyorum artık bebeğin takıları doğum parası falan derken epeyce paramız olur elimizde borca girmemize gerek kalmaz bir süre daha k.validemde kalsam o sırada kursa yazılıp onun parasını ödesem aldığım toplu paradanda sınav paramı ayırsam bebeğim 3-4 aylıkken k.validem baksa ben sınava hazırlansam sınav telaşı bittikten sonra (bu sırada para biriktirirz) eve çıksak hem borca girmesek hemde ben hayatımda çok önemli bir adımı atmış olsam :(siz ne dersiniz...tabiki eve çıkmayı ben herşeyden çok istiyorum hemde herşeyden çok ama kendim içinde birşeyler yapmak istiyorum..eve çıksak borç harç yine hiç bişi yapamicam 3 senede yapamadığım gibi...akıl verin bana lütfen :5::5::5::5:

canım tamam ben senı anlıyorum hayatınla alakalı buyuk bı adım atmak ıstıyorsun ama haydın eve cıkmadınız ve sen k valdenın yanında kaldın bı taraftan dogumun var hadı oda geldı gectı sımdı taze bebekle dersını calısabılecenmı ole bı ortamın varmı gercı sen ortamını daha ıyı bılırsın eyerkı taze bebekle bı taraftanda kayınvalden senı bunaltmazsa aslında ıyı fıkır dedıgın gıbı borca harcada gerek kalmaz valla gulum dedıgım gıbı ortamın musaıtse hıc kıpırdama dedıgın gıbı otur oturdugun yerde zaman gosterecek bu konuda esın ve kayınvalden ne dıyorlar

Tabi ki en iyisi borçsuz çıkmak ama nasıl olacak bu? Doğum parası o kadar ediyor mu ki?

Bir de çocuğa gelecek takılara pek güvenme tatlım. Elden gelenle öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz der annem. Gelir gelmez, az gelir vs onu cıkar kafandan. Ders çalışman için de uygun ortam olursa ne ala ama kayınvaliden bu duruma ne diyor?

doğum parası çok birşey değil tabiki ama eskiden yaptığım hatayı yapıp tekrar 20 bin liralık ev düzmicem tabiki mesela 2.elcilerde çok temiz beyaz eşyalar var toplasan bin liraya hepsini hallediyosun...o zamana kadar bekleyip para biriktirelim diorum bende şu sınav olayını halledeyim arada...k.validem bişi demiyo ne desin kadıncağız...oturun dio...

canım yazını okursan zaten sen sorunun cevabını vermişsin gerek yok bize sormaya en doğrusu hangisiyse onu yap bu arada umarım annen duymaz bu durumu sakladığına kızar bence sen söyle şimdiden ki şok olmasın..rahatsızdım ondan burda kalıyorum anne dersin ne bilim işte uydur bişeyler...

Anneniz nasıl bilmiyor? Hiç gelip gitmiyor mu? Doğumda gelecek yanınıza öğrenince ne olacak? Bir de önceki eşyalarınızı ne yaptınız?

annem gelmiyor malesef ben sürekli gidiyorum eşyalarım borca gitti :( haciz gelicekti satmak zorunda kaldık tabi üzülmesin die anneme sölemedim ama babam biliyor durumu...

canım yazını okursan zaten sen sorunun cevabını vermişsin gerek yok bize sormaya en doğrusu hangisiyse onu yap bu arada umarım annen duymaz bu durumu sakladığına kızar bence sen söyle şimdiden ki şok olmasın..rahatsızdım ondan burda kalıyorum anne dersin ne bilim işte uydur bişeyler...

eğer kalmaya karar verirsem zaten mecbur sölicem ev aradığımı biliyor ev bulamadım burda kalıcaz bir süre sınava hazırlanıcam dicem :( bir tarafım çok ağır basıyor ayrı eve çıkmak için evimi kendi evimde olmayı çok özledim :( bir tarafımda korkuyor o yüzden fikrinizi almak istedim ben...hangisinin doğru olduğuna karar vermek zor oluyo benim için...

Ben yeni bebegin yeni bir umut olduguna inananlardanım. Mantıgın dogru ama elden gelene bebek hediyesi falan fazla güvenme. Umarım istediklerine kavusur kendi evinde daha mutlu bir hayat yasarsın. Kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun birlikte oturmak çok zor.

annem gelmiyor malesef ben sürekli gidiyorum eşyalarım borca gitti :( haciz gelicekti satmak zorunda kaldık tabi üzülmesin die anneme sölemedim ama babam biliyor durumu...

Geçmiş olsun, çok zor durum. Ama doğumdna önce alıştıra alıştıra söyleyin. AKyınvalidenizle de bir sorununuz yok gibi görünüyor. Bir süre daha kendinizi toparlayana kadar kalın bence yanında.

Ben yeni bebegin yeni bir umut olduguna inananlardanım. Mantıgın dogru ama elden gelene bebek hediyesi falan fazla güvenme. Umarım istediklerine kavusur kendi evinde daha mutlu bir hayat yasarsın. Kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun birlikte oturmak çok zor.

aslında elden gelene güvenmek yerine benimki sınavı garantiye almak sanırım,kendim için bir adım atmak istiyorum ben mesleğim oollsun istiyorum çok emek verdim çok işsiz kaldım :( çocuğumda olucak şimdi en azından işimi garantiye alayım

madem maddi olarak sıkıntıdasınız dediğin gibi bir müddet daha kayınvalidenle kalabilirsin.şu şartlarda en iyisi bu sanırım sizin için:31:
umarım en kısa zamanda ayrı eve çıkma imkanına kavuşursun canım

Yani...:38:

Çocuğa gelecek takılar ne kadar olur ki arkadaşım..
Kayın validen bir çeyrek takarsa amenna..
Bu devirde,hatta çok çok geçmişlerde bile takı takmak için
yüz kere düşünüyor insanlar..
Çocuktan gelecek takı ancak Allah korusun acil bir hastalık olduğunda ona yarar hepsi bu..

UmARIM bol takılarınız olur,umduğunuz gibi..

Uzun vadeli düşünüp hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için ayrı ev planını askıya almanız daha mantıklı geliyor bana.

Söylediğinize göre şimdi ayrılırsanız evden zor olacak sizin için.
Ama dediğiniz gibi biraz sabrederseniz daha güzel olur.
Uzun vadeli olsun planınız bence.

Yani...:38:

Çocuğa gelecek takılar ne kadar olur ki arkadaşım..
Kayın validen bir çeyrek takarsa amenna..
Bu devirde,hatta çok çok geçmişlerde bile takı takmak için
yüz kere düşünüyor insanlar..
Çocuktan gelecek takı ancak Allah korusun acil bir hastalık olduğunda ona yarar hepsi bu..

UmARIM bol takılarınız olur,umduğunuz gibi..

siz beni yanlış anladınız derdim takılar değil yada onlara güvenerek eve çıkmak değil sadece olursa eğer artı birşeyler kendi geleceğim için kullanmak istiyorum bunu kastettim...benim geleceğim en nihayetinde çocuğumun geleceği...doğum parası sonuçta garanti onunla sınav paramı karşılayabilirim eğer birşey gelirse takı olarakta onlarda kalır para biriktiririm en azından anlamında söledim...

Uzun vadeli düşünüp hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için ayrı ev planını askıya almanız daha mantıklı geliyor bana.

Söylediğinize göre şimdi ayrılırsanız evden zor olacak sizin için.
Ama dediğiniz gibi biraz sabrederseniz daha güzel olur.
Uzun vadeli olsun planınız bence.

teşekkür ederim,anlamışsınız ne demek istediğimi :)

Öncelikle bebeğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Sağlıkla gelsin inşallah
Şanslısınız kayınvalideniz size sorun çıkarmıyor. Huzurunuz yerindeyse iyice bir toparlanana kadar kalın orda. Hatta kenarda köşenizde de olsun birşeyler ayrıldığınızda.

Back
X