• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin tuhaf davranışları

ayni soruyu hep bende sorardim. bende anneme babama düşkünüm çok seviyorum ama civik civik davranmiyoruz hiç bir zaman .onlar neden boyle diye dusunurdum.bunun tek bi nedeni var kiskançlik.kiskanclikla beraber nispet yapma gereği duyuyorlar bunu kayinvalidemin yaptigini kayinpederim ima etmisti bi kez o aman yanilmadigimi tamamen anladim.
Insan karsisinda boyle bi ana ve kuzusunu gorunce eşine saygi duyamiyor.ne bileyim karsindaki adami adam degilde cocuk gibi goruyorsun.
Boyle kayinvalideler genellikle esinden sevgi gormemis kendini ifade edebilecegi bi alani olmayan kisiler oluyor maalesef
Erkek anneleri gelini kendine rakip olarak görüyor. Gelini rakip olarak görmeseler gelin zaten böyle bir yarışa girmez.
Bunların kıskançlık olduğu apaçık ortada. Sonra bişey olunca hemen annelik edebiyatı yapmaya başlarlar. Sen kıskanç gelin onları ayırmaya çalışan kötü gelin olursun. Ama kayınpederlerde böyle şeyler yok.
Evet, evliliği iyi olmayan kadınlar kötü kaynana oluyorlar çünkü kendilerini çocuklarına adıyorlar sanki onlarla evlilermiş gibi

Kv. sinin sesi olmayanlar biraz böyle rahat konuşuyor.

Ve sizin verdiğiniz popo mopo örneğini karşılık yazdım. Çok anlamsız olmuş.
Yakınen tanıyorsunuz herhalde kayınvalidemi.anlamsız olan ne ? O adam onun evladı yaşı kaç olursa olsun. Kadın oğluna çamaşır bırakmış o kadar normal ve doğal davranış ki. Bıraksın kendi evi kadın yıkamış vermiş.yani abartacak bir durum yok. Diğer yaptıkları tabiki normal değil olayı abartmış kv.

Yakınen tanıyorsunuz herhalde kayınvalidemi.anlamsız olan ne ? O adam onun evladı yaşı kaç olursa olsun. Kadın oğluna çamaşır bırakmış o kadar normal ve doğal davranış ki. Bıraksın kendi evi kadın yıkamış vermiş.yani abartacak bir durum yok. Diğer yaptıkları tabiki normal değil olayı abartmış kv.
Zaten diğer yaptıklarından dolayı konu sahibinin gözüne batmış bu olay. Kendi de yazdı zaten olay sadece çamaşır yada yemek meselesi değil diye.

ayni soruyu hep bende sorardim. bende anneme babama düşkünüm çok seviyorum ama civik civik davranmiyoruz hiç bir zaman .onlar neden boyle diye dusunurdum.bunun tek bi nedeni var kiskançlik.kiskanclikla beraber nispet yapma gereği duyuyorlar bunu kayinvalidemin yaptigini kayinpederim ima etmisti bi kez o aman yanilmadigimi tamamen anladim.
Insan karsisinda boyle bi ana ve kuzusunu gorunce eşine saygi duyamiyor.ne bileyim karsindaki adami adam degilde cocuk gibi goruyorsun.
Boyle kayinvalideler genellikle esinden sevgi gormemis kendini ifade edebilecegi bi alani olmayan kisiler oluyor maalesef
Aynen öyle. Ben öyle birini erkek olarak göremem. Olsa olsa beş yaşında anasına muhtaç biri diye düşünürüm.

Nasıl tuhaf bir zihniyette olduğunuz zaten belliydi bu cümle iyice ortaya koydunacilen bir psikiyatriste gidin
Kvyi de götürsün bence. Malum; çöp karıştırmakta pek sağlıklı bir davranış gibi görünmüyor buradan yada gelinin ailesine hakaret etmek yada gelinin parasıyla ev alıp ona sığıntı muamelesi yapmak... Benim hafızamda kalanlar bunlar. Fazlası da varda yazmaya üşendim.

Işte diğer yaptıkları buna son damla olabiliyor bazen.

Konu sahibini anlamaya çalismak lazim .bence bu sadece çamasir verme olayi degildir eminim baska birikimleri vardir.
Şu bi gercek ki bazi k.v ler oglunun artik çekirdek ailesi oldugunu kabullenmek istemiyor

Yaw he he. Konu sahibi degil de kayinvalidesi psikologluk dava.
Bu tip anneler hep ayni profilde dir cunki.
Ogullarini paylasamazlar. Bizi ayirmak istiyor diye yaygara yaparlar. Kiskanirlar. Geline para yedirmesin diye cildirirlar.ön planda olmak isterler. Es ve anne arasindaki farki bilmezler. Cunki kendileri cocuklari dogduktan sonra kadin olmayi unutmuslar. "kutsal" bir "anne" olmuslar. Kendi özsevgilerini cocuklarina yuklemisler. Birey olamamislat bagimli cocuk yetistirmeyi normal sanirlar. Daha neler neler..
Sonra gelin olarak imali birsey soyleyince kendi yaptiklari herseyi sana atarlar. Gelin kiskanc olur. Gelin para yiyici. Gelin kötu vsvs:KK70:
Bir damla gozyaslari yetiyor ogullarina kendilerine acindirarak birseyleri basarmayi. Boyleleri piskopat olur.
Ama annelik kutsal ya. Biri cikip der o anne tabi bunu bunu yapacak sen yoktun o vardi.
Hep boyle olur zaten..

Neyse kizlar dedigim gibi gülün gecin evli iseniz ve buyuk sorunlar olmadiktan sonra. Bekar kizlarda anaerkil ve birey olamamis erkeklerle evlenmesin.

Ogullarini paylasamazlar. Bizi ayirmak istiyor diye yaygara yaparlar. Kiskanirlar. Geline para yedirmesin diye cildirirlar.ön planda olmak isterler. Es ve anne arasindaki farki bilmezler. Cunki kendileri cocuklari dogduktan sonra kadin olmayi unutmuslar. "kutsal" bir "anne" olmuslar. Kendi özsevgilerini cocuklarina yuklemisler. Birey olamamislat bagimli cocuk yetistirmeyi normal sanirlar. Daha neler neler..
Sonra gelin olarak imali birsey soyleyince kendi yaptiklari herseyi sana atarlar. Gelin kiskanc olur. Gelin para yiyici. Gelin kötu vsvs:KK70:
Bir damla gozyaslari yetiyor ogullarina kendilerine acindirarak birseyleri basarmayi. Boyleleri piskopat olur.
Ama annelik kutsal ya. Biri cikip der o anne tabi bunu bunu yapacak sen yoktun o vardi.
Hep boyle olur zaten..

Neyse kizlar dedigim gibi gülün gecin evli iseniz ve buyuk sorunlar olmadiktan sonra. Bekar kizlarda anaerkil ve birey olamamis erkeklerle evlenmesin.
+1

Hep boyle olur zaten..

Evlenmeden önce birbirlerine bu kadar yakın değillerdi, biz evlendikten sonra birbirlerine kıymetli oldular. Oğlundan önce kendini düşünüyor bu, nasıl olsa dediğini oğluna bir şekilde kabul ettirecek. Onunla aynı evde yaşamak istemedik diye yapmadığını bırakmadı. Bağırmalar kendini dağıtmalar hasta numaraları kendimi asıcam demeler neler neler. 5 dk önce hasta yatan tansiyonu çıkan kadın hadi tapuya deyince nasıl da hemen iyileşmişti. Ne zaman tapuyu üstüne aldırdı ondan sonra iyi kaynana oldu canım. Çocuğunu ve kendini garantiye aldı kadın benden korudu. Baştan böyle iyi olsaydı idare etseydi bu tatsızlıkların hiçbiri olmayacaktı ben de ondan nefret etmeyecektim

Oğluna bişey olsa ona bişey kalmayacakmış her şey bana kalacakmış. İyi bir anne olsa oğlu öldükten sonra malı düşünür mü?
Ben evlendiğimizde eşimin neyi var neyi yok bilmiyordum bile. Bilsem de bişey değişmez ben mutlu olmak için evlendim.

Onun en azından bir oğlu var. Benim belki hiç çocuğum olmayacak. Hem de onun yüzünden olmayacak.
Evliliğimiz onun yüzünden kavgalar gürültülerle sarsıldı hep zaten işimiz de stresli. Psikolojik nedenlerden dolayı çocuğumuz olmuyor(anlamışsınızdır). Kaç tane doktora psikiyatriye gittik. Çocuğum olmazsa tek suçlusu kaynanam ve eşim. Hep bu kadın hırslarından kıskançlıkları yüzünden...

Back
X