• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem oğlunu doldurdukça kocam bana soğuk davranıyor

canan15

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2018
5
4
6
37
Merhaba, 3 yıllık evliyim. Evlenmeden önce eşimle ortak kredi çekip kayınvalidemlere yakın bi ev aldık. Kayınvalidemin eşinden emekli maaşı var kendi de çalışıyor ve kirada oturuyor. Evlenmeden önce bile kıskançlıklar yapmaya başladı. Biz eşimle evlenirken ailelerimizden hiç para almadık. Onların düğün kıyafetlerine kadar herşeyi ikimiz cebimizden verdik. Buna rağmen kuaför paramdan tutun evlendikten 6ay sonra alabildiğimiz çamaşır makinesinin markasına kadar laf etti. Oğluna boşa bunu ben istemiyorum demiş. Bi kere de bana telefonda boşan git oğlumdan çık hayatımızdan dedi. Bunları yapmasının nedeni vardır diyebilirsiniz ama inanın tek neden oğlunun evlenmiş olmasıydı. Eşim de senin yerinde kim olsa yapacak dedi. Neyse bu gibi saçma sapan sorunlar büyüdükçe ve eşim de annesine bi dur yapma demek yerine sürekli bana dönüp idare et dedikçe biz sürekli kavga eder olduk. Ne ilk günki aşk kaldı ne bişey. En son çare olarak evlilik danışmanına gittik oda eşime babanız vefat ettiği için anneniz sizi kendi kocası gibi görmüş zamanla. Siz şuan eşinizle evliliğinizi sürdürmek için önce annenizden boşanmalısınız dedi. Ayrıca kayınvalide dışında ikinizin bir sorunu var mı dedi ve yoktu biz çok iyi anlaşarak evlenmiştik. 3 seans gittikten sonra eşim bir uzmandan bunları duymaya dayanamadı ve bir daha gitmedik. Ama bi çözüm olarak satın aldığımız evi kiraya verip uzak bi mahalleye taşınmaya karar verdik. Tabi kayınvalidem hüngür hüngür ağladı eşim benle günlerce konuşmadı. Sonuçta kavgalar azaldı ben danışmanın tavsiyesiyle bir iki ayda bir görüşmeye çalıştım. Buarada benim ailem şehir dışında ve senede bir veya iki kez anca gelirler rahatsız etmekten çekinirler. Eşim onlara her zaman soğuk durur ve aynı şehirde yaşadığımız akrabalarıma da bayramdan bayrama gider. Bu nedenle benim de onun ailesiyle daha az görüşmeme ses çıkarmadı ama herşeyde olduğu gibi kayınvalidem söylenir oda bana surat asar soğuk davranır. Şuan ki sorunumuz ise en büyüğü kayınvalidem kirada oturuyor ve bizim satın alıp onun yüzünden oturamadığımız evimize yerleşmek istiyor. Daha önce böyle bir durum olursa naparız diye eşime sormuştum ve bana saçmalama orası bizim evimiz olmaz öyle şey demişti. Fakat şimdi kayınvalidem açık açık istemiş ve eşim de bana gelip ben anneme hayır diyemem dedi. Kira da isteyemem annemden para isteyemem dedi. Şimdi bu durumda ben izin versem yıllardır çalışıyorum kredi borcu ödüyoruz bi evim var diye sırtımı yaslayıp rahatlayacağım ama o da elimden gidiyor. Böyle düşününce ben razı gelmem dedim. Annen biz boşanalım diye bekliyor bunun için sürekli seni dolduruyor ve aramızı bozuyor ben neden bizi ayırmaya çalışan birine bir de ev vereyim. Üstelik görümcem evli ve eşi gece çalışıyor o da kayınvalidemde kalıyor orda yiyor içiyor. Kendisi çalışmayıp sürekli geziyor ve kayınvalidem ona harçlığını bile veriyor. Kızının evine gidip temizliğini yemeğini yapar ama ben çalıştığım halde bana bir kere bile yardıma ihtiyacın var mı diye sormaz... Bu durumda ben iki kardeşsiniz annenin kirasının yarısını biz verelim yarısını kardeşin versin dedim ve kıyamet koptu tabiki. Anneye oğlan çocuğu bakar, o bana bakmak zorunda gibi sert söylemlerle kocamı doldurup benle küsmesini sağladı. Kocam bana gelip robot gibi aynı cümleleri kendi ağzıyla kuruyor. Kardeşi gezip tozacak, annesine ev verilecek ben de hasta olup yataktan tuvalete bile gidemediğimde ilaç içsin denip geçilcek. Eşim benimle neredeyse bir aydır doğru düzgün konuşmuyor. Hiç bana yakınlaşmıyor. Beni evi vermeyelim dediğim için cezalandırıyor. Ben ona yaklaştığımda tiksinir gibi surat hareketleri yapıyordu ve bende çok üzüldüğüm için şuan ben de yaklaşmıyorum. Bu durum beni çok üzüyor hem bana böyle davranacak annesi herşeyi yapacak ben susup idare edeceğim hem de evimi alacaklar. Bu durumu kendime yediremiyorum. Hani kocam beni çok sevse annesinin etkisinde kalmasa beni hoş tutsa belki herşey farklı olur. Derim ne olursa olsun kocam beni seviyor beni hoş tutuyor der katlanırım kayınvalideye. Ama tam tersi herşey gün geçtikçe daha kötüye gidiyor ben böyle bir evilik hayal ederek evlenmedim. Kocam benden çok uzaklaştı şuan ne yapmalıyım ben onu seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum. Başka anlaşamadığımız hiç birşey de yok ne yapmalıyım bana yol gösterir misiniz?

Son düzenleme:
Annesine iyi davranmakla ses çıkarmayıp susmakla hiç birşeyi düzeltemedim. Şuan ev meselesinde ben geri adım atmak istemiyorum ama atsam da yarın başka birşey çıkacak bunun sonu yok. Ne yapsam ne etsem kocama benle evlendiğini ve benimle bir aile kurduğunu anlatsam. O ev bizim ve çocuklarımızın geleceği için diye hiç mi düşünmüyorsun diyorum ama nafile. Söylemekle olmuyor. Nasıl davranmam ne yapmam gerekiyor. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Eğer bi çözüm yolu bulursam evliliğimi kurtarabilirim.

Ana oğul insanı hayattan soğutacak Allah sana sabır versin arkadaşım iki ucu çamurlu değnek olmuş bu iş eşin keşke böyle olmasa herşey kolay olurdu ozaman
Düşündüm düşündüm çare bulamıyorum her türlü eşinle aran bozulacaktır
Kv eve yerleşecek sen ses etmeden bile o aramızı bozmak için yine birşey bulacak
Allah doğru yolu göstersin inşallah hakkında hayırlısı olur inşallah canım

Kv de varken bi cinnet gecirin ambulans polis gelsin,kırın dökün ne varsa ,çıkın pencereye balkona atarım deyin,aman atmayında .Manyak aile .Evinizden cıkmayın.
Kvnin evinde daha iyi olur ,o rezil olsun

Çocuk var mı bilmiyorum varsa çocuk için sabredin ama yok evi satın payınıza düşeni alın (bede kredi çektim dediğiniz için payınızı alın diyorum) ve kaçarak uzaklaşın bu evlilikten.. Huylu huyundan vazgeçmez maalesef olan size olur. Ana oğul mutlu mesut yaşasınlar. Çalışan ayakları üzerinde duran bir kadınsınız hayatınıza bakın.

Hımm.. Zor bır kayınvalıde... Ona istinaden arayı bulamayan evlat.. Eşiniz..
Allah yardımcınız olsun..

Eşinizi kıyafetleriyle birlikte annesine bırakın ne halleri varsa görsünler.

bENCE şuanki kırada oturdugunuz ev sahıbıyle gorusun kıraya zam yaptıgını veya evden cıkmamızı ıstedıgını soyleyın esınıze veya evden cıkmak için evin birkaç bişeyını bozun kendı evınıze gerı tasınınn .Kayınvalıdenızle aranıza guzel bır engel koyun .Bırak senden uzak allaha yakın olsun eşin de annesıyle gorusuyormu edıyormu kendı halıne bırakın gıtsın.En azınmdan o kadar emekle cabayla aldıgınız evi kurtarırsınız.

Boşanın ne var ne yoksa da hakkınızı alıp çekilin.Bunun sonu yokki tek erkek evlat anladığım kadarıyla ama tek erkek evlat diyede insanların özeline bu kadar müdahale edilmez. Yazık günah siz evimize karışılmasın diye kendi gül gibi evinizde oturmamışsınız uyanığa bak noldu ben geçeyim.Sen görümcenle kayınvaliden orada otursun diye almadın ki o evi.Allah bu eşlerimize de akıl fikir ihsan eylesin bu kadar kör ve sus pus nasıl oluyorlar anlamıyorum.

Siz ortaklasa odeyelim demissiniz çok da güzel öneride bulunmussunuz ama eşinizin aklı kendisine bile yetmiyor. Korkutma vakti gelmiştir. Annesinin yanına yollayın bı sure. Düşünmek istiyorum diyin. O da bu süreçte hanginiz onun karısı olmalı gorucek.

Bu ne had bilmezlik. Siz çalışıyorsunuz kaymağını kv ve kızı yiyecek oh ne ala memleket. Eşin e söyle desen nasil olur. Madem evi istiyorlar senin ödediğin tüm paraları sana geri ödesinler ayrıca evin hic bir giderine ben karışmıyorum hem bizim evi gecindir hem evin kirasını öde hemde senin yaptığın tüm katkiyi sana iade etsinler bakalim ne diyecek. Bende çalışıp kendime harcayacağım kendime birikim yapacağım falan de. Ne yüzsüz çirkef bir aileymis ya. Seni yolunacak kaz gibi görmüşler hic te utanmaz böyleleri

Boşanın ne var ne yoksa da hakkınızı alıp çekilin.Bunun sonu yokki tek erkek evlat anladığım kadarıyla ama tek erkek evlat diyede insanların özeline bu kadar müdahale edilmez. Yazık günah siz evimize karışılmasın diye kendi gül gibi evinizde oturmamışsınız uyanığa bak noldu ben geçeyim.Sen görümcenle kayınvaliden orada otursun diye almadın ki o evi.Allah bu eşlerimize de akıl fikir ihsan eylesin bu kadar kör ve sus pus nasıl oluyorlar anlamıyorum.
Kv deler yüzünden. Oğullarının başının etini yiyip analık haklarıni koz olarak kullanıyorlar. Ben büyüttüm bu yasa getirdim bundan sonra da sen bakacaksın bana diyip bir de nasıl olsa gelinde çalışıyor ya para akışı var oğullarının üzerinden pislik yapıyorlar. Erkekler de annekeri diye analik hakki diye herşeye gözleri kör oluyor

Eşini tehdit et... satışa çıkar, hakkimi alıp bosanacagim de..

böyle ev davası değilde onunda dışında yaşadıklarını yaşıyorm. kayınbabam ölmedi ama eşiyle arasında hiç bağı kalmamış iş ev rutin sohbt bile etmeyen evlikikleri var. evin tek oğlu eşim evin alışverişine kadar o yapar halaa evlendiğimiz halde. kayınvalidem herşeyde oğlu oğlu oğlu. sanki ben eve kuma gelmişim gibi bi hava var. eşim bigün çalışıp bigün evde bende haftada 5 gün çalışıyrm. evde olduğu gün mutlaka oğlunu bekler arar sorar sürekli. beni daha bi kere aramadı. beni çok sever balım böceğim ama bi kere aramaz. 1 yıldır evliyiz hergün evimizde kavga ve tek kavga annesi. heryere bizle gitmek ister herşeyi oğluna göre ayarlar eder. gitmesem surat asar dili acayip sivri asla lafını çekmez. suratı 5 karış. herkese beraberiz izlenimi. bende çalışıyrm ev aldık kredi ödüorz ama keşke almasaydm diorm. iyiki çalışıyrm evde olsaydm bşanırdık eşimden çünkü kaynanam rahat bırakmazdı. gerçi hala aynıda. en son bayramın 2. günü ailede büyük olduğu halde evimiz ayrı olduğu halde bizimle gezdi başta koca yok tabi. eşimle çok tartıştık ikimizde istemdiğimiz şeyler söyledk birbirimize ama yemin ettm artık karışmıcam annesine kendsine die. şuan aramız bozuk daha doğrusu eşim sıcak davranıyor ama ben o kavgadan snra etkilendm olmuyor. yani bilmiyorum sonumuz ne olacak. tek evde oğlan olması zor galiba. bunaldım sıkıldım çocuğumuz olsun die uğraşrz problemlerm çıktı falan hergün stres sıkıntı ağlamak istiyrm o derece bitkinim. ben evliliğimi böyle hayal etmemştm ama böyle oldu. ilk bi yılım facia haladaa öyle devamm ... ben napayımm kimlere anlatayım derdimi bilmiyorum ki..

Arkadaşım umranxyz, öncelikle eşinizle tartışmamaya çalışın inanın çözüm olmuyor hatta daha beter oluyor. Evlilik danışmanına gitmek benim biraz olsun işime yaramıştı. Ailede herkesin bir yeri olduğunu eşler ve anne babalarının yerini anlatıyor biraz. Fakat tabi eşinin bunu kabul etmesi için güzel güzel onu suçlamadan zorlamadan söylemen gerekiyor. Psikolojik olarak yıprandığınızı, sürekli kavga etmek istemediğini, onu hala çok sevdiğini ve bu sorunları aşmak için bir uzmandan yardım almak istediğini güzelce anlatırsan denemekten zarar gelmeyeceğini düşünür. Ben başka bir yol bulamadım henüz. Ve sana kardeş tavsiyesi lütfen bu sorunu aşmadan çocuk yapmayın. Herşey daha da kötü olabilir bunu göze alma bence. Aileler çocuk doğduğunda daha beter karışmaya başlayabiliyor. Önce evliliğinizi düzene sokmaya çabalayın. Uzman bir kişi size eşinize ve kv.denize nasıl davranmanız gerektiğini söyleyecektir. İnan eşinize de annesini evliliğinin içine sokmaması gerektiğini söyleyecektir. Bir de mutlaka alanında iyi birine gidin çünkü eşinizi ikna etmek için ikinci bir şansınız olmayabilir bu nedenle gittiğiniz kişiden pişman da olmamalısınız...

Umarım herşey düzelir. Sizin durumunuzda k.pederinizin de neden eşinden uzak durduğu bir soru işareti. Eşinizin çocukluğunda da mı böylelerdi acaba. O zaman durum sanki daha zor olabilir. Eşiniz hiç düzenli bir aile yapısı görmediyse, hep annesiyle kendi ilgilendiyse, babası kenara çekildiyse bunun böyle olmaması gerektiğini kabul etmesi çok zor olur. bende durum böyle yani. Hatta düşünsene senle evlendi ve babası ile annesini düşünüyor, evlilik öyle onun bilinçaltında... bu nedenle sana senin hayal ettiğin gibi bi eş olamıyor. Uzun yıllarca beynine yerleştirilmiş şeyleri çok yanlış davranışlar bile olsa silemiyorsun kimseden hele ki bunları anne yerleştirdiyse. Sen istediğin kadar bu yanlış de onu annesi öyle öğretmiş kabul ettirmiş. Azaltmayı istemekle başla asla bu yanlış bunu yapma deme.

Bir de soğuk davranma olayından ben çok çektim. Uzun süreler ev içinde konuşulmuyor çok üzülüyorum ben günlük işlerimi bile yapamıyorum ve çözüm de olmuyor. Olan tek şey aşkımızın azalması. Bunu ben yapmamaya çalışıyorum ama eşim soğuk davranıp ben ona yaklaştığımda karşılık alamazsam da inciniyorum. Ne yapmak lazım ben de bilmiyorum. Keşke anlaşabilsek ne olursa olsun kimse soğuk davranmasa ama...

Ben o kayınvalideni yolarım senin.Okurken cinnet geçirdim.Ne arsız ya.Bu adamlarda ne anne merakı arkadaş ya kuscaz artık.Anası ile kalmalı bazıları hiç evlenip baş yakmamalı.akıl verecek durum çokta anlayacak koca Yok karşında anne için yuva yıkar böylesi.Hiç bayan anneleri böyle değil biz izin verdikçe geliyor karışıyor genelde bayan anneleri.nedir bu oğlunu kıskanmak ya.O evde asla oturmasına müsade etme.olay çıkar.sattır o evi başka yerden alın evi.taşının kendi de paşa gibi kabul edecek.sen küs görüşme bile o gitsin kendi istediği zaman görüşsün.o da seninkilerle görüşmesin başka türlü o kv den kurtuluş yok kopar kıyameti ev hediye ettirecek kadın kendine

En baştan o evi satıp, başka yerden yenisi almalıydınız ama olan olmuş. En iyisi smdi o evi satın , yorgan gitti kavga bitti olsun.:sus:

Is arkadasim buna benzer bir durumda su an. Esiyle 7 sene önce severek evlenmis, cokta güzel bir yavrulari var. Evlenmeden önce annesine bu kadar bagli degilmis, ve evlendikten sonra annesine daha da cok baglanmis ve asla sözünden cikmiyormus. Benim merak ettigim, sizin esiniz evlenemden önce de böyle miydi yoksa evlendikten sonra bu hale geldi?
Bu tür vakalari cok duyar oldugum icin sorma geregi duydum.
Umarim derdinize derman bulursunuz. Bol sans!!

Back
X