• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem hakkında

Ne hakla küfür ediyorsunuz?
Kızını kursa yazdırırken, evine halı alırken size mi soracaktı?
Taktığı bir altınla bitecek mi sizin maddi sıkıntılarınız?
Zaten uzaktasın oradaki kayınvalideye ne yapacaksınız? Aramasa da aramadı diye dert yanacaktınız. Arasa yalandan oluyor.
Yok diye ağlayıp duruyor ya ona takıldım ben ne alırsa alsın eşimden yeri geldiginde babası para istiyor madem yok nasıl yapiyolar bunları

Hanımefendi ben evliyim, çocuğum da var. Konu bu değil. Benim kayınvalidem de kızıma 100 lira bile takmamıştır. Gelip buraya konu açmak aklıma bile gelmez, kayın ailenin taktığı altınla zengin olmuyoruz. İçinden gelen yapar, gelmeyen yapmaz.
Yok eltim siyah kurdeleli altın taktı, çiçek yolladı ayağımın altında ezdim, yok kayınvalidem halı aldı, altın takmadı. Siz niye oturup bunları düşünüyorsunuz?
Neden biliyor musunuz ben onlara gittiğimde yalan sevgilerini kaldıramıyorum çocukları seviyor gibi yapıyor ama demiyor ki torunum gelmiş onun için birşey yapayım oturup konuşuyoruz işte zamanında şunun torununa 2 tane çeyrek taktım madem taktın kadın Kendi torunun için neden hesap kitap yapıyorsun eşimde bende çalışan insanlarız Allah kimseye muhtaç etmesin ama bunlar da zoruma gidiyor elimde değil inanın

Neden biliyor musunuz ben onlara gittiğimde yalan sevgilerini kaldıramıyorum çocukları seviyor gibi yapıyor ama demiyor ki torunum gelmiş onun için birşey yapayım oturup konuşuyoruz işte zamanında şunun torununa 2 tane çeyrek taktım madem taktın kadın Kendi torunun için neden hesap kitap yapıyorsun eşimde bende çalışan insanlarız Allah kimseye muhtaç etmesin ama bunlar da zoruma gidiyor elimde değil inanın
Gelenek göreneklerimizde büyükanne/büyükbabanın toruna altın, hediye gibi şeyler vermesi olabilir ama bu bir kural değil.
Bu çocuklar bizim evlatlarımız, birileri altın ya da para taksın diye doğurmuyoruz ki. İsteyen takar ki bu jesttir teşekkür ederiz, isteyen de takmaz yapacak bir şey yok.
Kayınvalidenizi samimi bulmuyorsanız, sevgisini yalan görüyorsanız mesafe koyun görüşmeyin ama sizden daha uzun zamandır evliyim ve tavsiye vermem gerekirse böyle çok yıpranırsınız. Eltiden nefret et, kayınvalideye bilen falan bu işler böyle olmaz

Gelenek göreneklerimizde büyükanne/büyükbabanın toruna altın, hediye gibi şeyler vermesi olabilir ama bu bir kural değil.
Bu çocuklar bizim evlatlarımız, birileri altın ya da para taksın diye doğurmuyoruz ki. İsteyen takar ki bu jesttir teşekkür ederiz, isteyen de takmaz yapacak bir şey yok.
Kayınvalidenizi samimi bulmuyorsanız, sevgisini yalan görüyorsanız mesafe koyun görüşmeyin ama sizden daha uzun zamandır evliyim ve tavsiye vermem gerekirse böyle çok yıpranırsınız. Eltiden nefret et, kayınvalideye bilen falan bu işler böyle olmaz
Teşekkür ederim tavsiyeniz için

Kızını 105 TL dersaneye mi yazdırmış vay şerro kaynana ya, terbiyesize bak sen. Ne demek kızının eğitimi için para ayırmak, öncelik gelinde olmalıydı. Püüüüü dava açın ben arkanızdayım
Yine bir yanlış anlaşılma ne diyeyim sorun bende sanırım doğru anlatamadım

Altın takınca da altının üstündeki kurdelenin rengi için konu açıyor. Eltim siyah kurdeleli altın taktı diye konusu var 🤣
O üye miydi 🫠
Bazı kadınlar seviyor eş ailesini kendilerine gündem haline getirmeyi. Elti onu yaptı, kayınvalide bunu dedi. Kadın torunlarını seviyor diye dert olmuş, sevmese, aramasa bu sefer de bir telefon bile etmiyor, gidiyoruz çocukların yüzüne bakmıyor diye yeni memnun olmayacak.

Kadınınevine aldığı halıdan kızını yazdırdığı dershaneden size ne? Evlenip çocuk yaptığınıza göre geçimi de siz düşüneceksiniz
Tabiki geçim bize ait eşimde bende çalışıyoruz kimseye muhtaç değiliz ben anlatamadım yada size sorayım yapicam edicem diye devamlı söyleyen kaynana kaldıki nasıl insanlar olduğunu öğrendikten sonra beklemedim onlara gittiğimde gözüme soka soka eve şunu aldım kızımı dershaneye yazdırdım hani yok diyoduya işte böyle bir kaynanaya nasıl davranacağımi bilmiyorum sadece içten içe yalan söylüyor ya ona kızıyorum siz ne yapardınız

Affedersiniz ama siz dilenci misiniz? Sizin çocuğunuza bir şey almak zorunda değil ancak kendi çocuğunun eğitim masraflarını karşılamak zorunda. Kendi çocuğunun ve evinin masrafları tabiyki torununa hediye almaktan daha önemli olacak. Bir de size neden para yok dedi ki arsız gibi çocuğuma hediye al mı dediniz?
Çok şükür arsız değilim olmadım da çocuğunun yeri geldiğinde harçlığını veren eşim sadece problem yalan söylemesi o zaman yapicam edicem diye ortalarda gezmesin eve misafir gelir bunu ben almıştım şunu yapmıştım halbuki hiçbir şey yaptığı yok yemin ediyorum beni sinir eden yalan söylemesi başka bir şey değil

Tabiki geçim bize ait eşimde bende çalışıyoruz kimseye muhtaç değiliz ben anlatamadım yada size sorayım yapicam edicem diye devamlı söyleyen kaynana kaldıki nasıl insanlar olduğunu öğrendikten sonra beklemedim onlara gittiğimde gözüme soka soka eve şunu aldım kızımı dershaneye yazdırdım hani yok diyoduya işte böyle bir kaynanaya nasıl davranacağımi bilmiyorum sadece içten içe yalan söylüyor ya ona kızıyorum siz ne yapardınız
Neden bir şey yapmam gereksin? Söylediklerinde herhangi bir şey yok

Beklentinizi azaltın birşeyler almak yapmak zorunda değil eşiniz ile annesi arasındaki ilişkide ikisini bağlar size yorum yapmak düşmez bence, bu kadar rahatsız iseniz buraya yazmak yerine ben şunu bunu yaptım aldım vs dediğinde anne maşallah el aleme gelince bonkörlükten geçilmiyor kendi torununa gelince birşeyini göremedik deyip kalkanlarınızı kuşanın sonrasında yaşayacağınız sorunlara da kendinizi hazırlayın..

Yok diye ağlayıp duruyor ya ona takıldım ben ne alırsa alsın eşimden yeri geldiginde babası para istiyor madem yok nasıl yapiyolar bunları
Kayınvalide ve kayınpederinizle akraba olduğunuz için yaşıyorsunuz bunları. Kayınvalideniz ( teyze/hala/yenge ) ve kayınpederiniz ( dayı / amca / enişte ) tam olarak neyiniz oluyorlar ?

Beklentinizi azaltın birşeyler almak yapmak zorunda değil eşiniz ile annesi arasındaki ilişkide ikisini bağlar size yorum yapmak düşmez bence, bu kadar rahatsız iseniz buraya yazmak yerine ben şunu bunu yaptım aldım vs dediğinde anne maşallah el aleme gelince bonkörlükten geçilmiyor kendi torununa gelince birşeyini göremedik deyip kalkanlarınızı kuşanın sonrasında yaşayacağınız sorunlara da kendinizi hazırlayın..
Sadece fikrinizi merak ettim teşekkür ederim

Back
X