- 16 Mayıs 2018
- 284
- 112
- 30
-
- Konu Sahibi melekanesii
Merhaba. Ben 32 yasındayım. Yakınlarda cektirdiğim mr sonucunda aynı durum bende de çıktı. Doktor doğıştan gelen bişey. Önemli değil dedi. Biçok kişide olabiliyor dedi. Bence korkmayın. Ben baş ağrısı için mr cektirdim ve tesadüfen öğrendim. Çok şükür biseyim yok. İnş bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınızKızlar Merhaba.
20 haftalık ikizlerime hamileyim. 19. Haftada detaylı ultrasona girdim. Bebeğimin birinde kavum septum pellusidum yokluğu teşhisi konuldu. 2 hafta sonrası için fetal mr istedi doktorum. Bu durumu yaşayan var mı?
Bunun yokluğunda ne gibi sorunlar ortaya çıkıyor?
Rabbim evlatlarımıza sağlık versin.
Teşekkür ederim. Fetal mra girdim. Şüpheli olarak görünmüş. Raporumda öyle yazıyor.Merhaba. Ben 32 yasındayım. Yakınlarda cektirdiğim mr sonucunda aynı durum bende de çıktı. Doktor doğıştan gelen bişey. Önemli değil dedi. Biçok kişide olabiliyor dedi. Bence korkmayın. Ben baş ağrısı için mr cektirdim ve tesadüfen öğrendim. Çok şükür biseyim yok. İnş bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
Sizinle daha önce görüşmüştük bebeğinizin sağlıklı olmasına çok sevindim.sizin emar temiz çıkmış ne güzel. Hamileliği zehir ettiler size. Ama ben o zmn da demiştim keşke anne karnında emara girseydiniz en azından rahatlardınız.Çok geçmiş olsun M melekannesii benim de basıma geldi hamileliğimde septum pellucidum varlıgı şüpheli ilerledi. Hamileliğimde bebeğimin gelişimi hep normal ilerledi.3400g 52cm dogdu 39+4 haftalık.ben mr çektirmedim. Doktor tavsiye etmedi. Kesinleşse bile şuan bişey yapılamaz sonuçta tedavilik bişey değil o yüzden boşa girme dogumdan sonra bakılır dedi. 6aydan sonra mr tavsiye etti. Bebeğim sağlıklı şuan. Doğduktan sonra beyin ultrasonunda herşey normal çıktı. Septumla alakalı bi sorun yoktu.fakat gözlerinde kayma var yavrumun. 6ay muayenesinde zayıf dedi doktor optik sinirleri gelişmemiş. Nistagmusu var dedi.Göz teması kurmuyor. Bunun o septumla alakalı olup olmadıgı bilinmiyor. Ama nette bazı okudugum vakalarda gözde görme problemi olabilir yazıyordu.bizim ailede de gözler genetik bozuk. Ondan da olabilir.Eylülde mr randevumuz var. Göz sinirlerine vs bakılacak. O zaman tekrar yazarm sonuçları.sen canını sıkma evladını dogur Allah büyük. Yavrumun masallahı var. Nörolog da kontrol etti ayına göre ilerliyor gelişimi. Kas gücü hareketleri vs herşeyi normal. Sade gözler problemli. Göz için izmit araştırmada dilara pirhan hanıma ücretli muayeneye gittik. 130lira. Tavsiye ederim iyi bir doktor. O marmara ünide bir yaştan sonra bebeklere yapılan vep ve erg testi var onlar yapılsın dedi. Bebegın ne ölçüde gordügünü öğrenmek için.şuan çünkü çok küçük bir ölçüm yapamıyor.bir de üç ay sonra şaşılık testi yapılacak
Canım emar çekilmedik daha. Bizim ultrason temiz çıktı. Emarımız 2eylülde. Gözde bi problem olmasaydı biz emar çekilmeyecektik. Ama her sekılde dedıgın gibi hamilelik zehir oldu. İnsallah gözleri de gelişirse daha çok rahatlayacagımSizinle daha önce görüşmüştük bebeğinizin sağlıklı olmasına çok sevindim.sizin emar temiz çıkmış ne güzel. Hamileliği zehir ettiler size. Ama ben o zmn da demiştim keşke anne karnında emara girseydiniz en azından rahatlardınız.
Merhaba nasılsınız bebeğiniz ne durumda mr çektirdiniz mi? Ben de güncelleme yapmak istedim bilgilendirmek adına. Biz mr çektirdik.sonuc olarak Septum pellucidum yok. Bir de optik sinirleri ince çıktı. Zaten gözleri bozuktu bekledigimiz gibi. Doktor gelişimi iyi dedi ayına göre ilerliyor. Septo optik displazi diye bi rahatszlk var ona benziyor dedi. Onun da temel üç belirli özelliği var ikisini kızım taşıyor. Biri optik sinirlerin gelişmemesi yetersiz gelişmesi, biri septum pellucidum yokluğu biri de hipofiz hormonlarında bozukluk. Sonuncusu hakkında bilgimiz olmadıgı icin doktor yeşil alan açtı çocuk endokrinolojiye yonlendirdi. Ona kontrole gideceğiz hormonlarında bozukluk var mı diye. 10hastanın 4ünde genelde hormon bozuklugu çıkabiliyormuş. Buna baglı olarak buyume hormonu eksıklıgı boyun normalden daha kısa olması veya diger cinsiyet hormonlarında bozujluk fılan. Tabı hormon bozuklugu tedavi edilebiliyor. Gelişmelerden tekrar haber ederim. Benim kızım şuan iyi boy kilo olarak masallahKızlar Merhaba.
20 haftalık ikizlerime hamileyim. 19. Haftada detaylı ultrasona girdim. Bebeğimin birinde kavum septum pellusidum yokluğu teşhisi konuldu. 2 hafta sonrası için fetal mr istedi doktorum. Bu durumu yaşayan var mı?
Mrb mr cektirdiniz mi acaba sonuç ne çıktı bende 16+6 haftalik hamileyim bugün kavum septum pellusidumu net olarak göremedi doktorum o yüzden radyologa yönlendirdi oda muayene etti ama emin olamadi daha küçük olduğu içinde net göremiyor olabilirim dedi.10 gün sonra tekrar muayeneye gidicem.sizin sonuçlar nasil cikti acaba bunun yokluğunda ne gibi sorunlar olduğunu ogrenebildiniz mi internetten arastiriyorum ama hic bir bilgiye ulaşamıyorumKızlar Merhaba.
Merhabalar nasılsınıs dogum yaptınız mı? Bebegınız nasıl tekrar bakıldı mı?Bu nadir gorulen bısey saglıklı bıreylerde de olmayabiliyor veya başka ek hastalıklarla da olabiliyor. Benım kızımda görme problemine sebep oldu. Suan kızım 21aylık bebekliginden bu yana görüsü epey iyileşti ama hala takipteyiz tam olarak ne kadar gördügü bilinmiyor. İnşallah bebegınz saglıklıdır hic bir sorun yasamadan büyürMrb mr cektirdiniz mi acaba sonuç ne çıktı bende 16+6 haftalik hamileyim bugün kavum septum pellusidumu net olarak göremedi doktorum o yüzden radyologa yönlendirdi oda muayene etti ama emin olamadi daha küçük olduğu içinde net göremiyor olabilirim dedi.10 gün sonra tekrar muayeneye gidicem.sizin sonuçlar nasil cikti acaba bunun yokluğunda ne gibi sorunlar olduğunu ogrenebildiniz mi internetten arastiriyorum ama hic bir bilgiye ulaşamıyorum