Insallah birgun elektrik parasi normal fiyatlara iner de orada klimasiz ev kalmaz. Amerika da cok sicak, ama zengin fakir herkesin evi ve butun kapali mekanlar oradaki kalorifer dosenmis ev gibi isitma/sogutma tertibati ile doseli. Bir dugmeye bas ev isinsin, oburune bas istedigin dereceye kadar sogusun. Yeni birsey de degil, yillar oncesinden beri suregelen bir uygulama... Turkiye'de hala yollari dubleye cikartmakla cag atliyoruz, hava atiyoruz, oy topluyoruz. Biraz da cagi yakalayin yav... Ormanlari kesip olan nehirleri de kurutmakla, elektrik uretilen barajlari birilerine peskes cekmekle olmuyor bu isler tabii..
Saraylim amerikayi avrupayo gectim. Kosova var ya hani su 2008de kurulan kiytirik ulke. Hah iste biz oraliyiz. Orda herkesin evi oyle. Butun yaz evin her yeri super serin sessiz klimasiz. Ohooo biz klimayi misafir geldi mi acardik. Odanin kapisi ve pencereler kapanir butun evi serinletmek nerdee :)
Ama simdi oranin sicak derdi yokmus.. Sorun yoksa cozum gerekmez.. Kendinden serin zaten. Aslinda (Avrupa'nin tamamini bilmiyorum ama) Almanya'da da sicak derdi yok, kizim agustos ayinda gitti ve goturdugu yazliklarin altina kalin kulotlu corap alarak ve kalin hirka giyerek dolasmak zorunda kalmisti. Amerika'da ve Turkiye'de yazlar sicak geciyor, elalem onlemini almis seneler onceden, bu derdi bitirmis. Madem Turkiye de cag atladi neden biz hala yazlari ter icindeyiz onu diyorum.
Yok anlamadın Saraylım. Havalndırma sistemleri var evlerin. Bütün gün çalıştırıyolar hiç elektrik faturası falan düşünmüyolar. Kışın çok soğuk olur yazın gündüzleri kavurur sıcağı oraların. almanya gibi yağışlı ve serin değil de Ankara gibi kurudur :) Burası öğretmen maaşının 200 euro olduğu bir ülke. En eski evler bile asansörlü. Zamanında sosyalizmden kalma oturmuş düzenleri var sadece. Her şeyin bi standardı var ülke kıytırık da olsa.
Evet malca yazmışım şimdi farkettim. Türkiyede ailemie yaşarken klimayı anca misafir gelince açardık :)))
Insallah birgun elektrik parasi normal fiyatlara iner de orada klimasiz ev kalmaz. Amerika da cok sicak, ama zengin fakir herkesin evi ve butun kapali mekanlar oradaki kalorifer dosenmis ev gibi isitma/sogutma tertibati ile doseli. Bir dugmeye bas ev isinsin, oburune bas istedigin dereceye kadar sogusun. Yeni birsey de degil, yillar oncesinden beri suregelen bir uygulama... Turkiye'de hala yollari dubleye cikartmakla cag atliyoruz, hava atiyoruz, oy topluyoruz. Biraz da cagi yakalayin yav... Ormanlari kesip olan nehirleri de kurutmakla, elektrik uretilen barajlari birilerine peskes cekmekle olmuyor bu isler tabii..
iki lafından biri amarika , avrupa , italya...... ay beğenmiyorsan kal oralarda
Bir dahaki sefere Misir, Afganistan, Suriye ve istersen Etiopya ile karsilastirayim Turkiye'nin halini... Acliktan miden sirtina yapismamis diye sevindirik olursun sen de, he mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?