Bebek Beslenmesi kavonoz meyve püresini kendim nasil yaparim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bitanem16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
1.467
167
163
Almanya
öncelikle herkese merhaba

benim 5 aylik bir oglum var simdiye kadar sadece anne sütü verdim alti ayina kadarda baska birsey vermeyi düsünmüyorum.

yalniz ek gidalara baslayinca, herseyi kendim yapmak istiyorum.

yalniz benim sorum tam olarak su, ayni hazir kavanoz lardaki gibi biraz daha uzun ömürlü olan meyve püresi yapmak istiyorum.

ve böyle tarif bilen varmi diye soracaktim.

misal 2-3 hafta kavonoz da dayanikli olan püreler.

zannedersem hazirlarini genellikle cocuklar daha cok seviyor icinde pirinc taneleri falanda oluyormus.
söyle hazirina yakin bir lezzette olan tarifler varsa yazarsaniz cok sevinirim.

burda bakindim baya ama hemen yedirmelik tarifler.

insallah anlatabilmisimdir.

simdiden tessekürler

canım ben ne demek istediğini anladım.Hazır satılan meyve püreleri ne kadar doğal olursa olsun mutlaka içinde koruyucu madde var.O yüzden uzun süre raflarda kalıyor.Bebişlerimiz için sağlıklısı evimizde kendi yaptığımız yiyecekler.Senin dediğin gibi 2-3 hafta meyve püresini saklamana gerek yok.Her gün taze taze yap bebeğine daha sağlıklı.Bebeklere yapılan her yiyeceğin hemen tüketilmesi gerektiğini biliyorum.Bebeğinle sana sağlıklı günler dilerim...

öncelikle sadece emzirdiğiniz günleri çok özliyceksinz çünkü ben kızım sürekli kucagımda mememde oldugu anlarda daha mutluydum gerçi bu bebekten bebege değişiyor emerken hiç itiraz etmeyen bebegim şuanda 7buçuk aylık oldu 5.ayda ek gıdalara başlar başlamaz bir isteksizlik ve itirazı hep vardı ama o zaamnlar hep tadımlıktı şuanda ise ek gıdaları tamamıyle red ediyore yemek istemiyor neyse konumuz bu degil aslında inşallah dilerim Allahtan sizin bebeğiniz çok iştahlı olur iştahsız bebek anneyi çok üzüyor etrsaftan herkes takma acıkıknca yer diyor ama ben o kdar rahat olamıyorum acıkınca da yemegen kıızm var gerçek bu arkadaşım 7saat vermesem hiçbirşey yine de yemiyor ama tabiki ben rahat bırakmıyorum onu mutlaka şaklabanlıkla birkaç kaşık yediriyorum..

gelelim tariflere meyze püreleri hazırlar gibi dayanmaz arkadaşım en fazla bir gece buzdolabında saklayabilirsin pütürlü sevmeyen bebege rondodan geçen pişmiş meyveler aynı kavanozdakiler gibi oluyor ben bir dilim balkabagı biraz kuru üzüm biraz kuru dut bir tane kuru kayısı az suyla kısık ateşte pişiriyorum sonra rondodan geçirip pürüzsüz bir kıvam veriyorum rum keşke pütürleye çabuk alışsa sizin bebegiğiniz ben kızıma pütürlü verirsem ögürüp kendini kusturuyor kesinlikle yumuyor zaten iştahsızlıkta var o yüzden mecburum rondo yapmaya. bu meyve püresi hem çok lezzetli hemde hafif tatlı oluyor. aynı şekilde tüm meyveelri pişirebilirsin balkabagı armuttta çok yakışıyor hiç şeker atmadan kendliğinden tatlı oldukları için bebeklerin hoşuna gider umarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…