Bebek Beslenmesi Kavonoz mamaları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

PureHate

Uğur böcüğüm (ÖzLem)
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
1.119
2
116
Diğer
Merhaba arkadaşlar benim oğlum 4 ay 10 günlük doktorumuz ek gıdalara başlattı 4.ayımıza kadar anne sütü+mama kullandık sütüm kalmadığı için :çok üzgünüm:şimdi ek gıdalar+mama ile besleniyoruz. Benim aklıma takılan dr a kavanoz mamalarını sordum bana verdiği cevap o an için tatmin etsede içim çokta rahat deil açıkçasıkafamçokkarıştı
Sen kendin sebze meyva yetiştiriyosan onun doğallığıyla kimse yarışamaz ama semt pazarlarından marketlerden aldığın sebze meyvalar nasl yetiştiriliyor bilmiyoruz belirli markaların kavonoz mamalarını güvenle kullanabilirsin firma önceden çiftçi ile anlaşıo mama için özel standartlarda üretilio dedi kafam karışık siz bebeklerinize hazır kavonoz mamaları kullanıyor musunuzz???

canım ben kullanıyorum ama her zaman değil ,bir yere gideceğimde emzirme durumum olamassa diye alıyorum yanıma bazende yoğurduna karıştırıyorum o zaman daha çok yoğurt yiyor çünkü,olabildiğince az kullan genellikle meyve ve sebzeyi evde yapmaya çalış ..

Ben oğluma organik gıda alıp kendim hazırlıyorum. Organik kısmı ülkemizde biraz karışık. Her önüne gelen benim malım organik diyor ve deli paralara satıyor ürünlerini. Bunun için belge arıyacaksın. Organik demek sadece tarım ilacı kullanmadan üretmek demek değil, sebze ve meyvesinin tohumununda hibrit tohum olmaması. Yani genetiği ile oynanmamış tohum olması önemli. ıstanbul'da Leman Sam'ın kurduğu böyle bir pazar yeri var ama tam adresini bilmiyorum. Ben ızmir'de tek bir manav var ordan veya HASAD| ORGANİK Taze Sebze Meyve ve Kuru Gıdalar Tekstil Vede Bakım ürünleri hasat organik Bio Ekolojik hormonsuz gıdalar adresinden alışveriş yapıyorum. Güveniyormuyum??? tam olmasada evet. Diyorumya ülkemizde organik tarım maalesef ütopya. Sonuçta sebze meyve alacağı kimyasalı sen vermesende yerlatı sularından, eksoz dumanından, yağmurdan alıyor. Gelelim kavanoz mamalara. Ben zorda kaldıkça veriyorum. Tek tercihim ve ilk tercihim hipp. Üzerinde Bio etiketi var çünkü. Organik kısmı koşullarını sağlıyor ama sonuçta konserve diye çok tercih etmiyorum ama zorda kaldıkçada veriyorum.

ben de veriyorum,ama seninki kadarken hiç vermedim.Gün aşırı veriyorum,dikkat ediyoruz ama çok da ince düşünürsek hiçbir şey vermememiz gerek.

merhabalar hanımlar!ahh bu anneler ne yedirsem ne yapsam nasıl beslesem?benimde 6,5 aylık bir oglum var bizde 4 aylıkken ek gıdalara başladık kaşık mamaları ve kavonoz mamaları yedirdim 2-3 gün yedii son gününde yedirdim vücudunda kabartılar belirdi.hemen dr.götürdüm ürtiker olmuş.şimdi çok zor yemek yedirebiliyorum.3 kaşık yiyiyor o kadar ne yapacagımı şaşırdım

Canım çok geçmiş olsun her annenin sorunu yaa 4 aylıkken başladım diyosun bebeğin şuan 6.5 aylık nezman yedirdin 2-3 gün 4 aylıkken mi 6,5 aylıkken mi anlayamadım şimdi ne yediriyosun kendinmi yapıyosun

ben hiç kavanoz maması kullanmadım fakat tatile çıkarken yolda vermeyi düşünüyorum ve güvenlede vericem açıkçası çünkü yolda kendim hazırlayamayacağım için geçiştirmek ve günlük besinlerinden geri kalsın istemiyorum benim ailem Altınolukta yaşıyor ve babam hobi oalrak kocaman bi tarla kiraladı ve orda sebze meyva yetiştiriyor annem ben gittiğimde hepsinden poşetleriz evinde buzluğuna koyarsınn dedi ordaykende kızım hep organik beslenecek döndüğümüzde de en azından bi süre buna devam etmiş olacak bende buna çok seviniyorum

bende veriyorum.mevsimine göre olmayan meyvelerinkini kavanozlarını alıyorum.milupanınkini.ha birde bebelacın kayısı,ananas karışımını çok seviyor oğlum.

dışarısı için büyük kolaylık hiç kafamı bulandırmadan veriyorum milupa organik alıyorum genelde ama hippte güzel bi marka denk gelirsem onu da alıyorum

benimde oğlum 1,5 yaşında.hiç kavanoz maması vermedim.çünkü aynısını bende yapabilirim.ne kadar katkı maddesi yok deselerde vardır.çünkü o kadar kalamaz bozulmadan.

sana katılıyorum meryem1979 benim bebişim 6 ay 9 gunluk bugune kadar asla hazır birsey vermedim yogurtuda mamayıda meyve puresinide kendim yaptım belki aldıgımız sebze maddelerin de hormon olabilir ama hazır purelerde hem pure yapılan sebze hormanlı hemde yapılırken ve dayanması için bir suru etken madde kullanıyorlar sizce hangisi daha saglıklı arkadaslar valla dısarıdaki sebzeleri bir guzel siteril ettimmi mis gibi mama sana hemde koruyucu katkı maddesi içermiyor onkoloklar bas bas bagırıyor hazır olan cogu sey kansere davetiye diye siz bilirsiniz hanımlar benimki sadece benim gorusum ama sizlerinkinede saygı duyuyorum

aaa bence hiç gerek yok, taze taze al püresini yap yedir bebişe,ben öyle yapıyorum

Sebze ve meyve pürelerinde aslında üretici firmalar sıkı denetim altındalar, kullandıkları meyve ve sebzeler suni gübre kullanılmamış ve tarım ilacı görmemiş oluyor. Ancak bu şekilde olan ürünleri alıp bebek maması yapmada kullanabiliyorlar. Hazır olması katkı maddeli mi acaba sorusunu akla getiriyor ama bu kavanoz mamaları açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli. Yani bizim evde hazırladığımız ev tipi konservelerden hiç farkı yok. Biz de kapağını açmadan 1 sene kullandığımız ürünler hazırlıyoruz evde ama içine katkı maddesi koymuyoruz.

Kendim alıp yaparım mantığı hem bebeğe kendi elimizle bir şeyler yapmak adına, hem de maddi olarak daha avantajlı. Ancak o noktada da aldığımız yerin insafına kalıyoruz. Ben pazardan bebeğime sebze seçerken, satıcıya "bebeğe alıyorum, hormonsuz değil mi" diye soruyorum. Tamamen onun malını satmak için vicdanına kalmış oluyor durum. Çünkü eve geldiğimde ne kadar temizlesem de, işin hormon kısmına yapabileceğim bir şey yok. Her köşebaşında organik pazar olmadığından, ya da onların da kendi aralarında organikliği tartışıldığından seçenek de çok kalmıyor.

Benim oğlum dışardaki sebze pürelerini sevmiyor, ben evde kendi karışımlarımı hazırlayıp yediriyorum ve dediğim gibi bu noktada satıcıya güvenmek durumunda kalıyorum. Zaten piyasada satılan sebze püreleri de sebze bakımından çok çok çeşitli değil. Ama kavanoz meyve pürelerini oğlum severek yiyor, ben de hazırlarından vermeyi tercih ediyorum...

Kızlar hazır gıda veren de var vermeyen de ama ben biberon ark. dediğine katılıyorum dr umda aynısını söyledi ancak ewde kendin gözünün önünde yetiştirirsen onunla hiç kimse yarışamaz ama gelelim semt pazarlarına yada marketlerine kolum kadar sebzeler var valla kendimize bile almaya içim sinmioken bebeğime yedirmem yani,ewde yapacaksamda belirli süre maması için organik ürünler alırım, tarladaki Mehmet ağayı kimse denetlemio ama mama yapan firmaları denetleyenler var belli standartların dışına çıkamıolar. Özellikle bazı firmalar yıllardır bu işin içindeler. Bazısı katkı maddesi var taze deil diolar ama neden annelerinin falan yaptıkları konserveleri unutuyolarmı acaba yada nasıl yapıldıklarını bilmiyorlar.. Sonuçta herkes bebeğine en iisini yedirmeyi tercih eder ama kendi mantığına göre iyiisini. Bu arada bütün yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kafam karışıktı bu konuda ama artık deillzemuszemus

Canım ben 10. aya kadar kavonoz maması kullandım ama içerisinde sebze olanlardan değil. meyve ve büskivi ile karışık olanları fazlaca kullandım . Açıkçası sebzeli olanları oğlum yemedi ve çok kötü kokuyordu.

merhaba benim oğlum kavanoz mamalarıyla büyüyor.evde yaptıgım muz püresi dışında hiç bir meyvayı yemiyor ama kovanozdakileri silip süpürüyor her gün 1 tane meyve püremiz var birkere..sabahları kahvaltı yapmıyor kaşık maması yiyor üstüne sütünü içiyor ve tabiki danone sevdalısı...bu arada doktorunun söylediklerine katılıyor ve mantıklı buluyorum...

eğer dışardaysam ve babanneye bırakmam gerekiyorsa kullanıyorum. evde çok zorda kalmadıkça vermedim vermem. ama biz şanslıyız evimiz bahçeli, kayısımız vişnemiz oldu, şeftalimiz yolda.... bu meyve bolluğunda tutup ta kavanoz maması yedirirsem e ayıp bana:dance:

yedirene saygı duyarım çünkü bazı minşler meyveyi ağzına sokmuyo annelerdfe napsın vitaminini bi şekilde alsın diye vermek zorunda kalıyolar..meveler belki tamamda o sebze püreleri falan .çok kötü kokuyo arkadaslar çok şükür benimkide ağzına sokmuyo bu yönden sanslıyım ama evdekileri yemeseydi mecbur denerdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…