benimde 4 aylık bir kızım var.. anne sütü alamadığı için ek gıdaya erken başlayacağım.. önceliğim tabiki kendim yapmak olacak ama aci durumlarda vs..ben hipp kullanmayı düşünüyorum.. biberon maması olarakta hipp veriyorum ve mamalar içinde en çok ona güveniyorum... bebeğinin beğendiği bir kavanoz mamasının aynı içeriğini yaparak vermeyi denedin mi hiç??
bebekleri her şeyi yiyene o zararlı bu katkılı demek kolay gerçekten.ya yemeyenler?
keşke hazırı yese her öğün vermeye razıyım( çok mu fazla oldu) ben de biliyorum güzel güzel mevsimine göre sebzeleri haşlayıp püre yapmayı ama yemiyor işte,bir dönem hazırlardan yiyordu şimdi onu da yemiyor.
rafa çıkıyor elbet koruyucusu falan var ama bunların dünya kadar denetimi var.nerden geldiği bilinmeyen organik diye köyden şurdan burdan tanıdıüğın yolladığı şeylerdense hazırlara daha çok güvenirim.hiç olmazsa denetleyen birileri var.
şöyle bir olay anlatayım.bir dönem küçük bir ilçede yaşadım, oldukça bol üzüm yetişen bir yerdi.
pekmez yapımlarına şahit oldum.leğende ayaklarıyla çiğniyorar,sonra balkona döküyorlar.balkon giderinin altına da bir kova.üzümlerden akan su balkon giderinden akıp kovaya gidiyor onu da kaynatıp pekmez yapıyorlar.(sırası farklı olabilir ama bu işlemler yapılıyor tam olarak)
arkadaşlar inanabiliyor musunuz balkon giderinden akıyor?nasıl bir pisliktir bu aNlamıyorum.sonra da kapış kapış gidiyor o pekmezler ev yapımı diye.
böyle bir şeyi yedirmektense gider uzungil,tahsildaroğlu vs. marka pekmez alır içiririm daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?