canım ben milupayı verdim.meyveli olanlardan da verdim,brokoli,yeşil fasulye olanlardanda verdimSelam arkadaşlar benim oğlum 5,5 aylık drum ek gıdaya başlayabilirsin dedi ama ne vermem konusunda yardımcı olmadı bende bu kavanoz mamalarını düşünüyorum bana da daha doğal geliyor acaba ilk önce meyve ürünlerinden mi başlasam yoksa tahıl,pirinç gibi ürünlerden mi yoksa her ikisinide bir gün içinde mi versem aslında bununla ilgili bir listeyi nasıl bulabilirim ?
hazıra kaçmakla alakası yok.kavanoz mamalarını savunmuyorum amaarkadaslar bu mamalar her gün verilmez doğalı varken lütfen hazıra kaçmayalım..hastayken dısardayken evde meyve bulunmağında değişiklik olsun die verilir ama rutin halinde hergün verilmez
Selam arkadaşlar benim oğlum 5,5 aylık drum ek gıdaya başlayabilirsin dedi ama ne vermem konusunda yardımcı olmadı bende bu kavanoz mamalarını düşünüyorum bana da daha doğal geliyor acaba ilk önce meyve ürünlerinden mi başlasam yoksa tahıl,pirinç gibi ürünlerden mi yoksa her ikisinide bir gün içinde mi versem aslında bununla ilgili bir listeyi nasıl bulabilirim ?
Selam arkadaşlar benim oğlum 5,5 aylık drum ek gıdaya başlayabilirsin dedi ama ne vermem konusunda yardımcı olmadı bende bu kavanoz mamalarını düşünüyorum bana da daha doğal geliyor acaba ilk önce meyve ürünlerinden mi başlasam yoksa tahıl,pirinç gibi ürünlerden mi yoksa her ikisinide bir gün içinde mi versem aslında bununla ilgili bir listeyi nasıl bulabilirim ?
Kavanoz mamalarını organik doğal diye savunanlara inanamıyorum.Çok doğal olduğu için 3 sene raf ömrü var.Kim bilir içine neler koyuyolar ki o kadar yıl dayanıyrganik dedikleri içine koydukları sebze meyve organik evet ama diğer katkı maddeleri nolcak?Ben de evde bulunduruyorum geçen gün hastaydım yapamadım mecburen verdim.Keisnlikle sürekli verilecek bişey değil.Hele ki bir ev hanımının evde yapmak yerine kavanoz mama vermesi komik.Artık bütün büyük marketlerde organik sebze meyve reyonu var,organik pazarlar kuruluyo ben oralardan alıyorum sebzeyi ve meyveyi.
kesinlikle katılyorum sana. hani hiç yenmesin bunlar zehir demiyorum zor zamanda kurtarıcı. ama artık organik denilen hiçbirşeye inanmıyorum ben. pazardakide o kavanozdakide palavra. kavanoz daha lezzetli çünkü tatlandırıcı doğayla özdeş aroma falan koyuyolar. şimdi öğrenmişler milletin uyandığını onada farklı isimler koyuyolar.
bazen bende kanmıyo değilim mesela bigün eşimle pazara çıktık baktım yumurta var yanındada köy yumurtası diğerinin birbuçuk katı paraya eşime dedimki köy yumurtası alalım daha iyi. oda dediki yıkamyıp üzeri b.klu satınca köy yumurtası diyolar gelme bu numaralara gerçekten öyle bizimde eskiden tavuğumuz vardı okadar sert bir kokusu oluyoki. ama burdakilere alışmışız köye gidince yumurta yiyemiyorum. ağır geliyo. biz yinede şanslıydık şimdiki yavrucaklar anne karnından ittibaren vitamin takviyesiyle büyüyo.
bebekleri her şeyi yiyene o zararlı bu katkılı demek kolay gerçekten.ya yemeyenler?
keşke hazırı yese her öğün vermeye razıyım( çok mu fazla oldu) ben de biliyorum güzel güzel mevsimine göre sebzeleri haşlayıp püre yapmayı ama yemiyor işte,bir dönem hazırlardan yiyordu şimdi onu da yemiyor.
rafa çıkıyor elbet koruyucusu falan var ama bunların dünya kadar denetimi var.nerden geldiği bilinmeyen organik diye köyden şurdan burdan tanıdıüğın yolladığı şeylerdense hazırlara daha çok güvenirim.hiç olmazsa denetleyen birileri var.
şöyle bir olay anlatayım.bir dönem küçük bir ilçede yaşadım, oldukça bol üzüm yetişen bir yerdi.
pekmez yapımlarına şahit oldum.leğende ayaklarıyla çiğniyorar,sonra balkona döküyorlar.balkon giderinin altına da bir kova.üzümlerden akan su balkon giderinden akıp kovaya gidiyor onu da kaynatıp pekmez yapıyorlar.(sırası farklı olabilir ama bu işlemler yapılıyor tam olarak)
arkadaşlar inanabiliyor musunuz balkon giderinden akıyor?nasıl bir pisliktir bu aNlamıyorum.sonra da kapış kapış gidiyor o pekmezler ev yapımı diye.
böyle bir şeyi yedirmektense gider uzungil,tahsildaroğlu vs. marka pekmez alır içiririm daha iyi.
Arkadaşlar
Benim de 6 aylık bir bebeğim var. Her anne gibi ben de doğal ürünleri yedirmekten yanayim. Bazen kendim hazirlayamafigim durumlarda organik ürün satın aliyorum. Bunun icin ipek hanimin ciftligi diye bir yer var. Netten bulabilirsiniz. Ben memnun kaldim. Inceleyin bi isterseniz. Kavanoz mamasi diye tabir edilen meyve ve sebze pureleri bile yapmis. Aldim baya guzeldi. Haa bir de bazen hipp kavanoz mamalarindan da aliyorum. Organik sertifikalari var. Bu sertifikaya sahipse o urunden korkmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?