Bebek Beslenmesi Kavanoz Mamaları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selam arkadaşlar benim oğlum 5,5 aylık drum ek gıdaya başlayabilirsin dedi ama ne vermem konusunda yardımcı olmadı bende bu kavanoz mamalarını düşünüyorum bana da daha doğal geliyor acaba ilk önce meyve ürünlerinden mi başlasam yoksa tahıl,pirinç gibi ürünlerden mi yoksa her ikisinide bir gün içinde mi versem aslında bununla ilgili bir listeyi nasıl bulabilirim ?

canım ben milupayı verdim.meyveli olanlardan da verdim,brokoli,yeşil fasulye olanlardanda verdim
kızlar aklınızda bulunsun bide gece tahılları var.meyve karışımlı kavanoz maması büyük olanlardan
onuda çok sevdi oğlum.genelde anneler onu veriyormuş.büyük marketlerde satılıyor

arkadaslar bu mamalar her gün verilmez doğalı varken lütfen hazıra kaçmayalım..hastayken dısardayken evde meyve bulunmağında değişiklik olsun die verilir ama rutin halinde hergün verilmez

arkadaslar bu mamalar her gün verilmez doğalı varken lütfen hazıra kaçmayalım..hastayken dısardayken evde meyve bulunmağında değişiklik olsun die verilir ama rutin halinde hergün verilmez
hazıra kaçmakla alakası yok.kavanoz mamalarını savunmuyorum ama
yediklerimizinde organik olmadığını,hormonlu olduğunu biliyoruz.
ama ben sadece dışarı çıktığımda veriyorum.

hazırları başın sıkışınca kullanırsın cnm bence kendinin hazırladıklarınla başlamalısın. benim dr meyve ile başlattı elma armut şeftali gibi meyvelerin suyunu cam rende kullanıp veriyorsun. tek meyve ile başla 3 gün aynısını ver sonra başka bi meyve ver. başta sadece suları sonra püre halinde veriliyor. ona alışınca sırasıyla muhallebi yoğurt ve sebze çorbası vardı bizim listemizde. çorbaya geçmemiz 1 ay sürdü yavaş yavaş 2 3 kaşıkla başlanıyor çünkü. bir anda veripte bebişinin sindirim sistemini bozma.

Bence çok düşünmeyin biraz kavanoz biraz kendi yaptıklarınızdan dengeleyerek verin bu ürünler organik sizin aldığınızın meyvenin sebzenin nerede ne şartlarda üretildiğini biliyomusunuz ben Almanya'da bu ürünlerin üretim alanlarını gördüm kesinlikle süper kesinlikle organik Amerikan mamaları olmasında onlar hormon dolu bence

arkadaşlar vermeyin minicik bebeklerinize şu sanayi ürünü ticari mamaları...iğrenç görünüyorlar.katkı maddesi olmasa nasıl dayanır o kadar zmn .ewde her öğün taze yapıyoruz.aynı içeriği ewde kendiniz yapın...istemese bile önce 1 kasık sonra coğaltarak devam edin.ben öyle yapıyorum.ewde yoğrt mayalıyorum.içine meyve pekmez vs.çorbayı patates ve havuç püresi ile başladım 1 damla zeytnyağı.daha sonra kabak vs.tarhana çorbası ew yaapımı acıssız.muhallebi: pirinç unu su 1-2 kaşık devam sütü inek sütü yasak olduğu için.onada armut elma 1 adet cici bebe koyuyorum tat versin doyurucu olsun die.iştahla yiyior maaşallh.isteyen annelere ayrıntılı tarif verebilirimm.yeterki bebişler sağlıklı olsunnn....

benim dr kendi evinde yaptıgın sebzeleri kaynatarak besin degerini öldürüyorsun kavanoz kullanmalısın dedi.Aldıgımız sebzelerin cogu hormonlu.Gec pisiyor.Kavanozların organik ve pratik olması beni cezbediyor.6 aydır kullanıyorum.

bana milupa'dan bir kitapçık geldi. ordaki liste şöyle:

-sabah anne sütü ya da bebek sütü

-kahvaltıda 1 çay kaşığı pekmez + 1 yumurta sarısı ya da tuzu alınmış beyaz peynir

-ara öğünde meyve püresi

-öğlen sebze püresi

-akşam tahıllı mamalar

*aralarda bebek istedikçe anne sütü ya da bebek sütü.

Kavanoz mamalarını organik doğal diye savunanlara inanamıyorum.Çok doğal olduğu için 3 sene raf ömrü var.Kim bilir içine neler koyuyolar ki o kadar yıl dayanıyrganik dedikleri içine koydukları sebze meyve organik evet ama diğer katkı maddeleri nolcak?Ben de evde bulunduruyorum geçen gün hastaydım yapamadım mecburen verdim.Keisnlikle sürekli verilecek bişey değil.Hele ki bir ev hanımının evde yapmak yerine kavanoz mama vermesi komik.Artık bütün büyük marketlerde organik sebze meyve reyonu var,organik pazarlar kuruluyo ben oralardan alıyorum sebzeyi ve meyveyi.

neye güveneceğimi şaşırdım bende herşey hormonlu.bebelac ta çalışan bi arkadaşım var,kavanozların güvenilir olduğunu pek çok kontrolden geçtiğini söyledi.ne bileyim ya darda kaldıkça veriyorum

kavonoz mamalarinda katki maddesi var diyen arkadaslar lutfen soylermisiniz; annelerimizde evde konserveler falan hazirliyorlardi kisa girmeden once kisin yensin diye onlardada katki maddesimi vardiki koca kis dayaniyodu..hava almadan kapatiyorlardiki bozulmazsin mamalarda ayni oyle uzerlerinde yaziyor zaten acildiktan 24 saat sonra kullanmayin diye cunku havayla temas ediyor.bizim aldigimiz sebze meyve cokmu dogal yazin yedigim domatesin tadi bile yok hatirliyorumda cocukken o domates mis gibi kokardi simdi hersey hormonlu oldu mevsimi olsun olmasin,salatalik yemege hasretis kac kez aldim hep bir pis kkokusu var yaz olsun kis olsun... sonucta hepimiz bebegimizin sagligini iyiligini isteriz..

evde yapılan konservenin bile hiçbir besleyici değeri yo sadece doyuruyo. kaldıki kavanoz mamalar kimyasallarla korunuyo. uzmanlar raf ömrü uzun herşeyden kaçının diyo. bazı ürünlerde bakteri üremesin diye böcek ilacı bile bulunuyomuş. tabi içeriğine böcek ilacı yazmıyolar. tüketici derneği başkanı bigün o içeriklerin gerçekte ne olduğunu anlattı. resmen şok oldum. örneğin yoğurt. yoğurdun içine kıvam arttırıcı bişey koyuyolar programdada gösterdiler toz halinde suyu dökünce silikon gibi şişip jöleye dönüşüyo. yani aldığımız yoğurtlar mayalanmıyo bile. bense termos almayı düşünüyorum bebeğim henüz 5 aylık. yemeğini hazırlar gittiğim yerdede aynı sıcaklıkla veririm. sevmemesine gelince asıl o kavanoz mamasını nasıl seviyo onu bi düşünmek gerek derim ben...

şöyle diyim. bigün evde cips yyorum annem tek tek ayaklarımızı koklamaya başladı diyoki bu ev ayak kokuyo sonra bana dediki koku senden geliyo ama ayağından değil ve anladıkki cipsin kokusu. bize alıştırdılar işte küçücük yaşımızda böyle şeyleri. hayatı boyunca abur cubur yemeyen insan gerçek kokuyu aldı. o gün fark ettimk gerçekten ayak gibi kokuyo :)) ama onlarda yüzde yüz doğal patates diyo tarladan en iyisini seçtik falan sonuçta reklam kokan hareketler bunlar :)))

herkese bebişleriyle sağlıklı günleeerrr

kesinlikle katılyorum sana. hani hiç yenmesin bunlar zehir demiyorum zor zamanda kurtarıcı. ama artık organik denilen hiçbirşeye inanmıyorum ben. pazardakide o kavanozdakide palavra. kavanoz daha lezzetli çünkü tatlandırıcı doğayla özdeş aroma falan koyuyolar. şimdi öğrenmişler milletin uyandığını onada farklı isimler koyuyolar.

bazen bende kanmıyo değilim mesela bigün eşimle pazara çıktık baktım yumurta var yanındada köy yumurtası diğerinin birbuçuk katı paraya eşime dedimki köy yumurtası alalım daha iyi. oda dediki yıkamyıp üzeri b.klu satınca köy yumurtası diyolar gelme bu numaralara gerçekten öyle bizimde eskiden tavuğumuz vardı okadar sert bir kokusu oluyoki. ama burdakilere alışmışız köye gidince yumurta yiyemiyorum. ağır geliyo. biz yinede şanslıydık şimdiki yavrucaklar anne karnından ittibaren vitamin takviyesiyle büyüyo.

ne güzel açıklamışsın arkadaşım..tembel annelerin kurtarıcısı diyo kayınvalidem kavanoz mamalarına :))diş çıkarma döneminde iştahsız oldu biraz,bi kaç defa verdim anında kakası değişti çocuğumun.top top oldu.sadece tok tuttuğunu ordan anladım..beslemiyo...yumurtaya gelince ben bakkal yumurtası yiyorum oğlum orjinalini yiyo:))acaip değişik kokuyo oğluma verdiğim...ona özel geliyo yumurta.inanki hiç alakası yok bizim yediklerimizle ne tadının nede kokusunun..elimden geldiğince sağlıklı beslemeye çalışıyorum ama bu zamanda gerçekten çok zor herşeyde bi katkı maddesi.Rabbim yardımcımız olsun bizden sonraki nesilleri korusun...

Bu konu uzarda uzar artık.
takılmayın bu kadar bu konuya.vermek isteyen versin.
Oğlum şimdi kusma-ishalden 2 gün hastanede yattı.sonra grip oldu
birde azı dişi çıkartıyor iştah sıfır.yaptğım çorbalar çöpe,azcık zorla hemen kusuyor
zira dünde kustu.inanın ne verdiysem yediremedim.Ve hayatımda ilk defa karşı olmama rağmen
pütürlüye alıştırmama rağmen blendırdan meyvesini geçirdim verdim.
onuda istemedi ayrı bi konu.gittim kavanoz aldım yedirdim.Bazen yapacak bişey olmadığında mecbur kalıyorsunuz.
benki 6.aydan beri çatalla ezip vermeme rağmen 13.5 aylık oğluma blendır yaptım.
Yedirmem,etmem diyemedim açıkçası,birgün değil bir hafta değil.
Ne varki bunda kavanoz vermişim!bebek bisküvisi çok mu faydalı hadi evde yaptın verdin.irmikli,pekmezli bisküvi.faydası arttı mı?adı üstünde bisküvi.
irmik tatlısı mesela,içinde irmik var diye çok mu faydalı,hergün yiyelim yedirelim ozaman.
başka bir örnek muhallebi,evet gerçekten içinde vitamin kaynıyor.
Ayrıca biz domates konservesi yapıyoruz
gayette sağlıklı oluyor kış günlerinde salçadan iyidir.bozulmuyorda 1 seneyi geçipte kullandıklarım var
takılmayın bu kadar.tamamen sağlıksız şeylerden korumaya çalışın ama bu kadarda düşünmeyin.
Rabbim bebişlere bol sağlık,hastalıksız günler verir inşallah
herkesin bebişini korusun.

bende oğluma zaman zaman kavanoz maması verdim. gerçekten bazen kurtarıcı oluyor. dışarı çıkarken yanıma alıyorum. çok sık vermiyorum ama değişik olsun diye arada yediriyorum. geçen gün dışarı çıkacaktım. yemeğini ısıtayım diye ocağa koydum. unutunca canım yemeği yandı.
evdede kavanoz maması vardı. dışarda onu verdim.
bazı bebekler ne yaparsan yap yemiyor annelr mecbur kalıyor.
benim oğlum sütüm olmadığı için mamalarla büyüdü.
zararı varsa onlarda zararlı.
ben çok fazla takılmıyorum. evimde kurtarıcı olarak bulunur.
artık herşeyde horman var. ancak kendi bahçemizde sebze meyve yetiştirip vermemiz lazım oda mümkün değil.
yada köyde yaşamalıyız.
çok aşırı olmadıkça ben zarar görmüyorum.
rabbim bebişlerimizi korusun.

Arkadaşlar uzungil markalı ürünlerden özellikle uzak durun internet sitelerinde yazılanları bir araştırın uzungil markası ile satılan ürünler piyasada dolaşıyor özellikle çiğ köfte tatlı cezerye akideler helva ve en son oluduğum uzungil mezesi ile ilgili yazı bazı bloglarda var bunlar hatta buldum www.uzungil.net adlı internet sitesi hazır kavanozlanmış bir çok uzungil markalı satılan ürünler başka firmalardan temin edilip üzerine uzungil markası konularak satılmakta markanın meşhur olduğu ve talep gördüğü için bu yol seçilmiş dikkatli olun özellikle alış verişi biz bayanların yaptığı düşünülürse bizim bu konuda daha hassas olmamız gerekecek ve bebeklerimize mümkün olduğıu kadar hazır gdo lu genetiği değiştirilmiş hiç bir şey yedirmeyelim

Arkadaşlar
Benim de 6 aylık bir bebeğim var. Her anne gibi ben de doğal ürünleri yedirmekten yanayim. Bazen kendim hazirlayamafigim durumlarda organik ürün satın aliyorum. Bunun icin ipek hanimin ciftligi diye bir yer var. Netten bulabilirsiniz. Ben memnun kaldim. Inceleyin bi isterseniz. Kavanoz mamasi diye tabir edilen meyve ve sebze pureleri bile yapmis. Aldim baya guzeldi. Haa bir de bazen hipp kavanoz mamalarindan da aliyorum. Organik sertifikalari var. Bu sertifikaya sahipse o urunden korkmayin.

geçen haberlerde hibb kavanoz mamalarında GDO ya rastlanmış diye bir haber vardı.onun için bende alırsam milupa alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…