Katsayı Kalktı

birşey diyeyimmi ...bazen öyle zamanlarım olduki...doktorunda ahlaklısını edeplisini hakkı hukuku bilenini aradığım zamanlar oldu... bir imam hatpten çıksa bir doktor çokmu fena olur.. sözüm meclisten dışarı ben kendi düşüncemi aktarıyorum.. bir avukat bir hakim çıksa iamam hatpten bazen diyorum bukadar haksızlık adaletsizlik olurmuydu yandaşlık... allah korkusu olsaydı... amaaan öf açmicam şimdi azımı...dileğim herkes dilediğini yaşasın hayatta..ne zorla evlilikler olsun pişmanlıkları olan nede meslekler..

imam hatip melek mi yetiştiriyor sanki
bir tek sizmi inançlısınız yada ?

Daha 13 yaşındasın neyin ne olduğunu bilmiyorsun
Ne bilesinki bu katsayı illetinin ileride başına bela olacağını

ne 13 yaşı ya fen lisesini 6 sene önce bitirdim, bu sene de tıp fakültesinden mezun oldum ve çalışıyorum diyorum.
2.ye söylüyorum bilmem anlatabildim mi?
hayır 13 yaş nerden çıktı anlamadım onu da yani

Neden cümlelerinizin sonuna ünlem işareti koyuyorsunuzki, sizi bu kadar sinirlendiricek ne söyledim anlamıyorum :)
Her neyse bu konu konuş konuş bitmez, mağdur olan herzaman halktır.

ünlemi sinir göstergesi olarak kullanmıyorum tabi burda karşıklı konuşma olmadığı için böyle anlaşılabilir !

benimde sizin şu an ki cümlenizde bi laf sokma hırsı hissettiğim gibi

Size demiyor 13 yaşındasın diye
Liseye başlarken 13-14 yaşında oluyorsunya ondan bahsediyor =)

Ay ilahi arkadaşım Sana demiyorum hani sen demiştin ya
gitmeselerdi o zaman sonunu biliyorlarmış diye
Bende ona binayen söyledim yani daha 13 yaşında bir çocuk katsayıdan ne anlasın
nereden bilebilrki O katsayı illetinin başına bela olacağı
şimdi anlatabilmişimdir umarım
Sen liseye başlayacağın zaman ben doktor olacağım diye mi başladın

orta okulu kaç yaşında bitiriyosun sen kardeş 19mu acaba...

liseye girerkenki yaşımız kastederek 13 yaşında bunu düşünemediğini belirtmek istemiş arkadaş

düşününlerin suçu önemli değil tabi anadolu lisesine giriyimde yüksek puanım gelsinde okuldan daha iyi üniversite kazanıyım diye lise giriş sınavlarına bile deli gibi çalışanların suçuda önemli değil!

öf anladım 13 yaş derken ortaokulu bitirinceyi kastettiğini
şahsen ben fen lisesini kazanmak istemiştim
bizim okulda da imam hatipten bu sebeplerden ayrılıp gelenler filan vardı..
düşünen düşünüyomuş zaten
aman neyse tartışmıcam..

imam hatip melek mi yetiştiriyor sanki
bir tek sizmi inançlısınız yada ?

bunu istatistikler söylesin! imam hatip nerdeyse 15 20 yıldır hakim yetiştirmiyo doktor yetiştirmiyo bilmem anlatabildimmi hani sizin adaletsiz bulduğunuz kararlar varya onları verenlerde imam hatp mezunu değil bilgilendireyim istedim..tabiki her imamhatpli aynı olacak diye bir kaide yok ama bilgiyi kapmış sindirmiş olmakla bilgilendirilmek birdeğil buda bir gerçek!

ya şimdi evet bu olay zaten imamhatip ya da meslek liselilere yaradı. Neden yaradı demiyorum yanlış anlaşılma olmasın öncelikle. Ama fene, anadolu liselerine giden öğrenciler daha yüksek puan almak için çalıştılar çabaladılar zamanında şimdi ne oldu eşit olduk.Bize çalışmamızın karşılığı olarak anadolu lisesi gibi liseler verildi ya da düz işte çalışmanın karşılığı olarak yani ona göre lys de ek puan gelecekti ee şimdi eşit oldu nerde çalışma karşılığı ? Sadece lisenin ismi mi bu emeğin karşılığı sorun bu biraz da bence

her imam hatibe gitmeyende aynı değil ki bu ülkede adalet sadece 20 senedir değil çoook önceden beri yanlış yapıyor malesef! bunun imam hatiple falan alakası yok

her imam hatibe gitmeyende aynı değil ki bu ülkede adalet sadece 20 senedir değil çoook önceden beri yanlış yapıyor malesef! bunun imam hatiple falan alakası yok

bunun dinle alakası var!sen kaldırırsan kuran kurslarını kaldırırsan islami öğretileri nerde kaldı adaleti hakkı hukuku bilecek çocuk nerde. 20 sene önce başlaması önemlideğil sonunda en azından tesettür halka kabul ettirilebiliyo bu raddelere gelebildik..zorla kabul ettiriyoruz vallahi konu burda tartışılcak konu değil..kimse ötekini hazmedemiyo brikini çekemiyo kendi ahlakına kendi kapasitesine bakmadan size kasten söylemiyorum öyle değilsinizdir belki..haksızlıksa buyrun haksızlık..

Katsayı kalkması doğru veya yanlış hiçbirşey diyemeyeceğim. Onu kaldıran veya katsayıyı koyanların vereceği vicdan azabıdır, ben önüme bakarım. Kimlerle yarışıyorum imamhatip ve meslek liseleriyle yani diğerlerini saymıyorum katsayıya göre. Peki bu liselerden mezun birinin aldığı eğitime göre anadolu ve fen lisesi çıkışlıların önüne geçme şansı yüzde kaçtır? Onu da geçtim benim önüme geçme şansları yüzde kaçtır? Ben çalışma stilime bakarım hedefime bakarım, olur da geçer beni bükemediğim eli öperim alınterine, emeğe saygı duyarım helal olsun derim. Yapcak bişey yok tartışmanın hiç alemi yok. Şu da bir gerçek meslekliselerinin eti belli budu belli küçümsemek için yazmıyorum aldıkları eğitim belli altyapıları belli, ona göre çalışmak lazım... Saygılar... (Bir de bazı şeyler insanın içinden gelir, şimdi hedefi olmayan birinin, çalışmaya gücü olmayan birinin katsayı kalktı diye oturup çalışacağını sanmıyorum ama eğer bir imamhatiplinin içinde varsa doktor olmak bırakın olsun)

eti belli budu belli aldıkları eğitim belli..bu düşünce yanlış arkadaşım. bize lise 2de bir seçenek sundular ya sözel ya sayısal yada eşit ağırlık dediler sınıfta 3 kişi sayısal istedi kalanı isteyemedi neden çünkü sayısalı tercih etsen ne yazar be kardeşim sen sözel çıkışlı olduktan sonra...ozamanlar katsayı problemi vardı bölümün belli otur aşşağı denildi..artık inş. böyle olmaz günde 3 saat gördüğümüz arapçanın yarısınıda matematiğe verirler..sonuçta aldığımız eğitim değişir değilmi...

sadece inançlı insanları adaletli haktan hukuktan anlayan biri olarak görmenize üzüldüm hak hukuk böyle öğretilmez! ( merak ederseniz eğer teistim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…