• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katsayı Kalktı

Ben düz liseye kayıt yaptırdığımda katsayı denen uygulama vardı
Bilginize

O halde katsayı kalkmadan önce kazansaydınız üniversiteyi.. Geçen yılda kalkmıştı sonra dava ile geri çekildi. Canınız yanınca sesinizi çıkartıyorsunuz.

yöneldiğiniz bölüme ek puan yok mu ? pardon ama ne tartışılıyor burada anlamadım ?

Tabiki var. Ama kültür dersleri meslek liselerinde sizlere verildiği gibi verilmiyor. Anadolu öğretmen lisesinde okuyan birinin matematik bilgisi ile meslek lisesinde okuyanınki kesinlikle aynı değil. Bu yüzden ne kadar puan alırsan al, istersen okul birincisi ol o sınavda başarılı olamıyorsun. Anadolu liseleri çok daha kapsamlı hazırlıyor sınava öğrencileri ve bizim bölümümüze rahatlıkla yerleşiyorlar. EEE kontenjan dolunca meslek liseli açıkta kalıyor.

Üzülüyorum
Herkes lisesini seçerek gidiyo
Kimse zorla imamhatipe,sonra katsayı farkını ilk defa duyuyolarmış gibi bizim hakkımız yeniyo palavralarını atıyolar
İmamhatip liselerini amacı ilahiyat bölümüne öğrenci yetiştirmek,mimar müh. değil
Ne anadolu-düz ne de meslek liseli-düz liseli farkı kaldı

doğrudur kardeşim..ben lisemi kendim seçtim neden seçtim tesettürlü oldgum için..herkesin bir sebebi vardır hayatta birşeyleri tercih ederken..benm tanıdıgım çok arkadaşım aile zoruyla gelmişti meslek lisesine..dile kolay 4 sene okudular..ezberler dualar fıkıhlar tefsirler.. neoldu sonunda tek seçenek kaldı oda ilahiyat..bu insanlar istemedikleri meslekleri neden sırf kazananamak umuduyla tercih etsinler.. edebiyat öğretmeni olmak varken,bir mimar olmak varken,neden din öğretmeni olsun istemediği halde..ki orta okul bittiğinde insan şuanki düşüncede olmuyor..bende bir boşlukta hissetmiştim kendimi arkadaşlarım sayesinden imam hatip tercih etmiştim..sorsan lise 2 deki kız bile bugün ne olacağını kestirebilmiş değil...lise sona geldimi dank ediyor..benim hayalim mimar olmak..eee benm ne işim var bu lisede diyor.. hayattan kesintiler:) kızmayın ama ülkede ne olacağı vallahi hiiiç bilinmiyor ne diyim bir taraf sevinirken diğer taraf üzülüyor keşke böyle olmasa ama oluyo malesef...

O halde katsayı kalkmadan önce kazansaydınız üniversiteyi.. Geçen yılda kalkmıştı sonra dava ile geri çekildi. Canınız yanınca sesinizi çıkartıyorsunuz.

Tabiki var. Ama kültür dersleri meslek liselerinde sizlere verildiği gibi verilmiyor. Anadolu öğretmen lisesinde okuyan birinin matematik bilgisi ile meslek lisesinde okuyanınki kesinlikle aynı değil. Bu yüzden ne kadar puan alırsan al, istersen okul birincisi ol o sınavda başarılı olamıyorsun. Anadolu liseleri çok daha kapsamlı hazırlıyor sınava öğrencileri ve bizim bölümümüze rahatlıkla yerleşiyorlar. EEE kontenjan dolunca meslek liseli açıkta kalıyor.

katılıyorum günde 3 saat arapça görürdük..matematiğin mesini bilemedik neden..sayısalı seçmek bile akıl kaarı değildi..zaten kazanamıcaktık..alabildikleri kadar imam aldılar artık meslek liseleride diğer bölümlere yönelsinler..

[/FONT][/B]

İşinize gelmeyince çamur atın hemen
Bana geçen yıl ''Sınavda mod-medyan uygulaması vardır'' mesajı gelmedi malesef

İşinize gelmeyince çamur atın hemen
Bana geçen yıl ''Sınavda mod-medyan uygulaması vardır'' mesajı gelmedi malesef

:) O kpss sınavındaydı. Ayrıca o mesaj banada gelmedi.

katılıyorum günde 3 saat arapça görürdük..matematiğin mesini bilemedik neden..sayısalı seçmek bile akıl kaarı değildi..zaten kazanamıcaktık..alabildikleri kadar imam aldılar artık meslek liseleride diğer bölümlere yönelsinler..

Evet, haftada 2 gün staj. Diğer günler yine meslek dersleri. Ben seviyordum bu şekilde okumayı ama bu bana sınavda kazandırmıyo ne yazıkki. Aslında her mesleğin kendi alanında sınavı olmalı üniversiteyi okuyabilmek için. Tüm okullar başvurabilmeli. Ama sorular o meslekle alakalı olmalı. Bu sayede o alanda başarılı olanlar yani hak edenler istediği bölümü okumalı ama nerdeeeee, bu sistemi ancak bizim torunlar görür :1:

Son düzenleme:
:) O kpss sınavındaydı. Ayrıca o mesaj banada gelmedi.

Evet, haftada 2 gün staj. Diğer günler yine meslek dersleri. Ben seviyordum bu şekilde okumayı ama bu bana sınavda kazandırmıyo ne yazıkki. Aslında her mesleğin kendi alanında sınavı olmalı üniversiteyi okuyabilmek için. Tüm okullar başvurabilmeli. Ama sorular o meslekle alakalı olmalı. Bu sayede o alanda başarılı olanlar yani hak edenler istediği bölümü okumalı ama nerdeeeee, bu sistemi ancak bizim torunlar görür :1:

evet sistem sistem değil anacım ..sağlıkta uyguladıkları kolaylıkları yenilikleri eğitimde başaramadılar..malesef..aman laf aramızda kalsın haaa:)))

Basını,gündemi takip etmediğiniz belli
Üşenmemeyin forumda 2011 ygs bölümünün belli sayfalarını okuyun
Bu saaten sonra size ne yazarsanız benden cevap gelmeyecek

Sizinle münakaşa etmek istemiyorum, zaten sizden herhangi bir cevap beklentisi içerisindede değilim.
Herkes gibi fikrimi söyledim.

evet sistem sistem değil anacım ..sağlıkta uyguladıkları kolaylıkları yenilikleri eğitimde başaramadılar..malesef..aman laf aramızda kalsın haaa:)))

Aynen şekerim katılıyorum sana :1::1: Tamam aramızda :P

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Yılan dokundu ve ayaklandılar...

Yazık üzüldüm gerçektende
Bir meslek liseli olarak hatta bir imam hatipli olaraktan
Benim zamanımdada vardı bu katsayı problemi
bizde sınavla kazandık girdik liseye
bide şöyle derler ya ilahiyatı seçin ek puan veriyorlar diye
tıptan daha yüksekti o zamanlar gelde kazan...

Yazık üzüldüm gerçektende
Bir meslek liseli olarak hatta bir imam hatipli olaraktan
Benim zamanımdada vardı bu katsayı problemi
bizde sınavla kazandık girdik liseye
bide şöyle derler ya ilahiyatı seçin ek puan veriyorlar diye
tıptan daha yüksekti o zamanlar gelde kazan...

Okul öncesi öğretmenliğide öyleydi, çok tercih edilen mesleklerden birisi olduğu için puanıda çok yüksekti.. Bi taraf sevinirken bi taraf üzülüyo yapıcak bişey yok.
Ama bunu başka şeylere bağlayıp, kırıcı sözler söylemek çok yanlış. Sanki katsayıyı biz eşitledik :)

Okul öncesi öğretmenliğide öyleydi, çok tercih edilen mesleklerden birisi olduğu için puanıda çok yüksekti.. Bi taraf sevinirken bi taraf üzülüyo yapıcak bişey yok.
Ama bunu başka şeylere bağlayıp, kırıcı sözler söylemek çok yanlış. Sanki katsayıyı biz eşitledik :)

belkide biz eşitlemişizdir:)) bizde düz liselilere düşman olsaymışız onların hatasıymış gibi zamanında...:P kızlar bunu burda tartışmanın bir alemi yok napalım dün senin günündü bugün BENİM...yarın kimin olacağı belli değil..bizim elimizdede değil.. aramızda;)

sağlıkta da kolaylık yok merak etme hepsi halkın gözünü boyamak, kandırmak
asıl zorlukları göreceksiniz şimdi
millet hocalara muayene olamazken bakın kendileri için nasıl da kendi çıkarttıkları yasayı deldiler.
neyse daha fazla konu dışına çıkmayayım

Aynen canım sanki biz eşitledik
bu öfke bu sinir niye
komik geliyor bana
Ben hakkımı alacağım :27:
Ama öbür dünyada inşallah

sağlıkta da kolaylık yok merak etme hepsi halkın gözünü boyamak, kandırmak
asıl zorlukları göreceksiniz şimdi
millet hocalara muayene olamazken bakın kendileri için nasıl da kendi çıkarttıkları yasayı deldiler.
neyse daha fazla konu dışına çıkmayayım

hayatım boşver bak her dönemde oluyo böyle şeyler yine iyi hallerimiz bunlar..bundan 20 sene evvel kaynatam hapse girmiş gece 12de sokağa çıktı diye düğün arefesinde..şimdi konuşturtmayın insanı..boşveeeer yine şükür okuyabiliyoruz ya.o ortam var ya, buna şükür..

katsayı adalettir

düz liseye giden çocuklar risk alıyor kazandı kazandı kazanamadı bi mesleği olmuyor elinde katsayı avantajı tabiki olmalı

meslek liseli öğrenciler ise kazanamasa bile iş bulmaları daha kolay oluyor vasıfsız mezun olan düz liselilere göre

imam hatibi tercih eden öğrenci ise kazanamasa bile atanabiliyor

ben lisans öğrencisi olduğum halde amaan banane diyemiyorum ama insanların dün senin günündü bugün benim demesine gerçekten üzülüyorum

Back