• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

katsayı kalkınca ne oldu ?

dortgoz

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
26
0
16
Bursa
merhabalar 17 yasında bı kızım bu sene unıversıte sınavına gırecegız ve bazı sorularım var.kat sayı kalktı dıyorlar bunun ne gıbı etkılerı var ? ben sayısal bölümünde okuyorum eşit agırlık bolumlerını tercıh edebılır mıyım ?

eskiden kendi bölümümüz dışında bir bölümden tercih yapınca belli bir puan kırılıyordu. eşit ağırlık öncesi öğrencisi sayısal bölümünden tercih yapmak isterse aldığı sayısal puan yanlış bilmiyorsam 0,5 ile çarpılıyor ve yaklaşık olarak 40 puana yakın bir puan kaybediyordu. şuan böyle bir durum yok. isterseniz sayısal öğrencisi olarak eşit ağırlıktan bir bölüm tercih edebilirsiniz. tabi ki aldığınız eşit ağırlık puan türüyle.. yanlış değilsem durum bu :31: size başarılar diliyorum ..

Katsayının kalkması en çok meslek liseleri ve imam-hatip liseleri için iyi oldu. Ordaki arkadaşlarımız sınavda çok iyi netler yapsalarda puanları düşük bir katsayıyla çarpıldığı için bir tıp ya da iyi bir mühendislik okuyamıyorlardı, şimdiyse herkes eşitlendi. Yani iyi bir şey oldu. :)

Back