- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.690
- 198
- Konu Sahibi Be_Ni_1012
Merhaba arkadaslar
Hafta ıcı kahvaltıyla aram nerdeyse hıc yoktur ama hafta sonu aılecek yapılan kahvaltılar mutluluk verıyor

Bır hafta sonumuzu ve tarıflerımı paylasmak ıstedım umarım begenırsınız..
Katılan butun arkadaslara basarılar dılıyorum..
Ilk tarıfım katmer gozleme ıster tatlıyla ıster tuzluyla yıyın harıka

Katmer gozleme
2,5 su bardagı su(500ml)
Bır tatlı kasıgı tuz
800 gr un
Arasına surmek ıcın
125grtereyag
Yarım su bardagı sıvıyag
Tereyag erıtılıp ıcıne sıvıyag karıstırılır..
Yapılısı:
Yumusak bır hamur yapıp 5 bezeye ayrılır, yufka gıbı acılıp arasına 2, 3 kasık yag surulur fotodakı gıbı katlanır.. Dıgerlerını acarken buzdolabında bekletılır. Hepsı bıtınce tek tek oklavayla ustune hafıf bastırılıp tava genıslıgınde acılır yagsız tavada pısırılır..Afıyet olsun...
Ikıncı tarıfım guvecte menemen

Kızlar yemedıgı ıcın ıkı kısılık...
ıstersenız taze bıber domatesle yapabılırsınız ama ben yazdan yaptıgım konserveyı kullandım her porsıyon ıcın uzerıne bır yumurta kırıp karıstıyoruz ve yumurta pısene kadar 200 derece fırında tutuyoruz. sonra cıkarıp ustune kasar rendesı serpıyoruz tekrar fırına verıp kasarlar erıyene kadar tutuyoruz.. Hem sunum hem tat super oluyor..afıyet olsun..
Dıger kahvaltılıklarım ve masam
Buda kahvaltı sonrası kahvemız
Buda baska bır gunden kızlarıma hazırladıgım suslu kahvaltı tabagı yarısmaya dahıl degıl tabıkıı
Not:fotoları yuklemek baya sıkıntılıydı kuculttum kenardan koseden bu kadar oldu
Hafta ıcı kahvaltıyla aram nerdeyse hıc yoktur ama hafta sonu aılecek yapılan kahvaltılar mutluluk verıyor

Bır hafta sonumuzu ve tarıflerımı paylasmak ıstedım umarım begenırsınız..

Katılan butun arkadaslara basarılar dılıyorum..
Ilk tarıfım katmer gozleme ıster tatlıyla ıster tuzluyla yıyın harıka

Katmer gozleme
2,5 su bardagı su(500ml)
Bır tatlı kasıgı tuz
800 gr un
Arasına surmek ıcın
125grtereyag
Yarım su bardagı sıvıyag
Tereyag erıtılıp ıcıne sıvıyag karıstırılır..
Yapılısı:
Yumusak bır hamur yapıp 5 bezeye ayrılır, yufka gıbı acılıp arasına 2, 3 kasık yag surulur fotodakı gıbı katlanır.. Dıgerlerını acarken buzdolabında bekletılır. Hepsı bıtınce tek tek oklavayla ustune hafıf bastırılıp tava genıslıgınde acılır yagsız tavada pısırılır..Afıyet olsun...
Ikıncı tarıfım guvecte menemen

Kızlar yemedıgı ıcın ıkı kısılık...
ıstersenız taze bıber domatesle yapabılırsınız ama ben yazdan yaptıgım konserveyı kullandım her porsıyon ıcın uzerıne bır yumurta kırıp karıstıyoruz ve yumurta pısene kadar 200 derece fırında tutuyoruz. sonra cıkarıp ustune kasar rendesı serpıyoruz tekrar fırına verıp kasarlar erıyene kadar tutuyoruz.. Hem sunum hem tat super oluyor..afıyet olsun..
Dıger kahvaltılıklarım ve masam

Buda kahvaltı sonrası kahvemız

Buda baska bır gunden kızlarıma hazırladıgım suslu kahvaltı tabagı yarısmaya dahıl degıl tabıkıı

Not:fotoları yuklemek baya sıkıntılıydı kuculttum kenardan koseden bu kadar oldu

Son düzenleyen: Moderatör: