• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sandviç - Kanepeler Katmer Gözleme ve Güveçte Kaşarlı Menemen İle Kahvaltı Sofram-Söke Un Sponsorluğunda

Be_Ni_1012

Dört yapraklı yoncayız:)
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
5.231
3.690
198
Merhaba arkadaslar
Hafta ıcı kahvaltıyla aram nerdeyse hıc yoktur ama hafta sonu aılecek yapılan kahvaltılar mutluluk verıyor:KK68::KK68:
Bır hafta sonumuzu ve tarıflerımı paylasmak ıstedım umarım begenırsınız..:KK200:
Katılan butun arkadaslara basarılar dılıyorum..

Ilk tarıfım katmer gozleme ıster tatlıyla ıster tuzluyla yıyın harıka:kk77::kk77:

Katmer gozleme
2,5 su bardagı su(500ml)
Bır tatlı kasıgı tuz
800 gr un
Arasına surmek ıcın
125grtereyag
Yarım su bardagı sıvıyag
Tereyag erıtılıp ıcıne sıvıyag karıstırılır..
image.webp

image.webp

Yapılısı:
Yumusak bır hamur yapıp 5 bezeye ayrılır, yufka gıbı acılıp arasına 2, 3 kasık yag surulur fotodakı gıbı katlanır.. Dıgerlerını acarken buzdolabında bekletılır. Hepsı bıtınce tek tek oklavayla ustune hafıf bastırılıp tava genıslıgınde acılır yagsız tavada pısırılır..Afıyet olsun...
image.webp

Ikıncı tarıfım guvecte menemen:kk77::kk77:
Kızlar yemedıgı ıcın ıkı kısılık...
image.webp

ıstersenız taze bıber domatesle yapabılırsınız ama ben yazdan yaptıgım konserveyı kullandım her porsıyon ıcın uzerıne bır yumurta kırıp karıstıyoruz ve yumurta pısene kadar 200 derece fırında tutuyoruz. sonra cıkarıp ustune kasar rendesı serpıyoruz tekrar fırına verıp kasarlar erıyene kadar tutuyoruz.. Hem sunum hem tat super oluyor..afıyet olsun..

image.webp

Dıger kahvaltılıklarım ve masam:KK52:

image.webp

image.webp

image.webp

image.webp

image.webp

image.webp

image.webp

image.webp

Buda kahvaltı sonrası kahvemız:KK200:
image.webp

Buda baska bır gunden kızlarıma hazırladıgım suslu kahvaltı tabagı yarısmaya dahıl degıl tabıkıı:KK45:
image.webp

image.webp

Not:fotoları yuklemek baya sıkıntılıydı kuculttum kenardan koseden bu kadar oldu:KK200:

Son düzenleyen: Moderatör:
Beni yine döktürmüşsün :rolleyes:
Ellerine ,emeğine sağlık :kk77:Sofran çok şık ve nefis görünüyor..:KK19:
Yarışmada bol şans diliyorum..:KK36:

Gözleme yapmayı düşünüyordum.Sen misin bekleyen.Şimdi başa sar.Tekrar tarif düşün.:KK48:
Ellerine sağlık gerek tarifin gerek sunumun çok güzel olmuş.

Off off ooffff herşey nefis gözüküyor da o Türk kahvesi beni benden aldı ..:rolleyes:
Ellerine sağlık canım benim başarılar dilerim. .:KK36:

Ellerinize sağlık Be_ni 1012 .. Sofra çok şık, tarif çok lezzetli görünüyor..:kk77:
Başarılar dilerim..

Şener Şen'in bir filmi vardı.Namuslu diye.Parayı çalmadım dediği halde inanmıyorlardı,hürmet ediyorlardı.Ona benzedi bu durum.Bana ümit bağlamayın,benden iş çıkmaz,fasulyeyim diyorum ,hala inatlaşıyorlar benimle.:KK53:

Back