Katlamalı perde

biocin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
896
21
118
İzmir
katlamalı tül perde kullanışlı oluyor mu? çubuklu ve çubuksuz olmak üzere iki çeşidi varmış. evinde kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi fisfisfis

ben kullanıyorum çokta memnunum benimkiler çubuklu
ama dikkat etmeniz gereken bir nokta var oda mekanizması
eskiden arkadan geçen ipler makaraya sarılıyormuş o hiç kullanışlı değil
şimdiki mekanızma çok kolay makara felan yok
sevgiler

Bende kullanıyorum ve seviyorum perdelerimi kullanışlı ama galiba benimkiler eski mekanizmalı
ıpleri dolandı birisinin
Ama normalde kullanışlı

Benim mutfak perdem mekanizmalı. Bu hafta sonu yıkadım. O yüzden bire bir yazabilirim. Diğer tüllerimi yıkadıktan sonra hemen asarım ütü dertleri yoktur. bunu ütülemek zorunda kaldım sinir oldum.:oklava::oklava: Birde arkadaşın dediğine göre benimki de eski usül sanırım ipleri dolandı makaranın sıkıntıya hiç gelemem eşim oturup çözdü naptıysa. Ama bence diğer bütün perdelerimden daha havalı. o yüzden azıcık zahmetli de olsa seviyom ben perdemi. kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4

eğer yeni bi evim olursa kirdayım ev alcaz inşallah. ASLA katlamalı yaptırmıcam ASLA.yıkaması ayrı zahmet,takması ayrı zahmet,kullanışı ap ayrı bi zahet.camı ya da balkon kapısını açmak istiyosun tepeye kadar çekmek zorundasın ee millet görecek seni içeriyi felan.onun için aman aman ben bir daha asla yaptırmam.ha görünüşü hoş ama bu kadar zahmete değmez

evet ya takmasi cok zor bizim perdeler evin tamami takim ayni perde
takmasi cok zor
icinin cubuklarini denk getiremiyorsun bide karistirdik hangi perde hangi cubugun
saatlerce ugrastik tak cikart
takmanin korkusundan SIK SIK yikayamiyoruz
gorunumu cok guzel ama zahmetli

Benim çubuklarını takmak ve iplerini bağlamam.Yarım saatimi alıyorr ve sonra çileden cıkmıs gıbı oluyorumm.Ama sonra bakıyorummopuyorumnanaktanayyy çok güzell olduu değdi emeğime diyorum:roflol:

kizlar bende yaptirmak istiyorum bu perdelerden fiyatlari cok ucukmus galiba kumasini tülünü aldim ben sadece dikimi kaldi cokmu pahaliya gelir bana

pahalıya gelen mekanizması oluyor.dikimi çok para tutmaz.ama dikişi de çok önemlidir.güzel dikilmedimi güzel durmuyor.benim perdelerimi 4 yıldır kullanıyorum.çok memlunum takmasıda çok zahmetli degil.yada ben alıştım bana zor gelmiyor bilmiyorumkismile

Bence uğraşmalı bir perde türü. Ablamın vardı ordan biliyorum. Yeni evlendiğinde yaptırmıştı, kullanışsız olduğunu anlayınca eski usül perdelere geçti. Perdeyi açmak istesen tamamen açmak zorunda kalıyosun ve evin içi olduğu gibi görünüyor bu sefer. Bence gereksiz. :)) sempatiksalakcinni

Ben de 4 yıldır kullanıyorum hiç memnun değilim.Kesinlikle eski usule geçeceğim.Hele ki çalışıyorsan yaptırma derim cnm.

Valla evimin heryeri cam olmasına rağmen stor güneşlik üzeride pullu tülden katlamalı yaptırdım. Harika oldu 3 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Eski tip yaptırsam bu kadar camın üzerinde heryer tül fon vs olacaktı çok alalade olacaktı. Bunlar çok şık oldu resmen konuşuyor yani. Camlarınızın açılış yerinden ayrımlı olursa camı açtıktan sonra indirebiliyorsun evde hiç görünmüyor.

iwy7
Camlarınızın açılış yerinden ayrımlı olursa camı açtıktan sonra indirebiliyorsun evde hiç görünmüyor. demişsin nedemek istediğini anlatabilir misin.

iwy7
Camlarınızın açılış yerinden ayrımlı olursa camı açtıktan sonra indirebiliyorsun evde hiç görünmüyor. demişsin nedemek istediğini anlatabilir misin.

mesela bi pencere sağda solda iki açılan kapak ortada da sabit kısımdan oluşuyor diyelim...
bu üç kısım için de ayrı ayrı yani dikey olarak üç kısım perde yaptırmaktan bahsediyo...yani perde yanyana 3 parçadan oluşuyo.
öyle yapılırsa camı açacağın kısımdaki perdeyi yukarı kaldırıyosun sadece,diğer kısımlar kapalı kalabiliyo...
ama komple katlamalı bütün olarak yaparsan camı açmak için komple kaldırman gerekecek...
inşallah anlatabilmişimdir...

ben de düşünüyorum acaba katlamalı yapsammı diye...
çok mu zahmetlidir ki yıkaması takması...
bide parça parça olursa dağınık gözükür diye düşünüyorum...
off kafam karıştı benim de...:(

sesomu tşk ederim iyice anladım..bende senin gibi kararsızım sen gördünmü parçalı katlamalı perde nasıl duruyora.s.

ben yaptırdım çok güzel duruyor, odayı daha geniş gösteriyor, gören odanın havası değişmiş diyor

yenihayat seninki tüm pencere için tek parça şeklinde mi?
yoksa her bölüm için ayrı ayrı mı?
benim camlarım 2li 2li 3 cam var...
2lilerin hepsi de içe doğru açılıyo.sabit kısım yok yani...
nasıl olur ki 2 parça şeklinde?kötü durmaz mı?

canikom evlerin camlarına bakıyorum dışardan..
kimi tek parça kimi ayrı ayrı...
büyük camsa parça parça kötü durmaz bence de benimki gibi sadece 2 kapaksa biraz tuhaf olur gibime geliyo...
siz ne diyosunuz?...

sesomu,
nedesem yalan hiçbir fikrim yok bilgisi olan arkadaşlar fikir beyan edebilir mi lütfen....

Back
X