• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

katı kaka

Bozo16

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
414
7
296
merhaba arkadaşlar

1 haftadır bizimkine azar azar da olsa ek gıdalar başladım. meyve püresi sebze çorbası muhallebi ve yoğurt. son 2 gündür kakasını yapmıyordu. az önce ağlayınca bezine bir baktım taş gibi bayağı büyükçe koyu yeşil renk bir kaka yapmış. yani büyük insan gibi hatta daha da sert.
ek gıdalara başlayan tecrübeli anneler, sizde böyle kakalarla karşılaştınız mı? bundan sonra hep böyle mi olacak yoksa yumuşatmanın bir yolu var mı?

benimde kizim ayni durumda arkadasim verdigin tadimliklar ek gidalar yuzunden bagirsaklar bu yiyecekleri tanidikca alistikca tuvalet sekli degisip normale donecek bugun kizimda ayni sekilde yapti ek hicbirsey vermedim anne sutunu artirdim su verdim simdi kizim rahatladi sanirim ek gidalara baslandimi su verimide artmali buda iyi bir cozum oluyor meraklanma duzelicek

Sebze çorbası hazırlarken çok az zeytinyağı ilave ediyorum ve mama sonrası su veriyorum ama genelde ek gıdaya başlayınca aynı sorun oluyor..

Sebze çorbası hazırlarken çok az zeytinyağı ilave ediyorum ve mama sonrası su veriyorum ama genelde ek gıdaya başlayınca aynı sorun oluyor..

bende dediğiniz gibi yaptım. 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave ettim. biraz da su verdim ardından. herhalde alışkın olmdığı için böyle oldu. düzene girer inşallah. sadece annesütü verdiğim için eski kakası mis gibi çok güzeldi özleyeceğim resmen:)

ek gıdaya geçerken oluyor sabah akşam 1er çay kaşığı zaytinyağı bağırsaklarını baya yumuşatıyor doktor bize bunu vermişti 1 hafta içinde düzene girdi

canim meyvelerden muz sebzelerden haslanmis havuc birde yogurt kabizlik yapar bunlara dikkat et yogur verirsende kendin evde yap hazir meyveli yogurtlar cok zararli bagirsaklara bol su ver mercimekten corba yap arada yemegine katmasan bile agzindan cay kasigi kadar zeytin yagi ver benim oglum 5 ayliktan beri sürekli kabiz oluyor bende bu yöntemleri kullaniyorum ise yariyor insallah en kisa zamanda normale döner bebisin.

canım benım kızımında aynı problemı vardı dr umuz sebze corbası yap ve zeytınyagı kat dedıve her gun ver dedı ama kakası sıvılasmaya baslarsa ona gore yagı azalt dedı tabıı bırde su ıcebıldıgı kadar ıcmelı

canım benım kızımında aynı problemı vardı dr umuz sebze corbası yap ve zeytınyagı kat dedıve her gun ver dedı ama kakası sıvılasmaya baslarsa ona gore yagı azalt dedı tabıı bırde su ıcebıldıgı kadar ıcmelı

zeytinyağı veriyorum da su vermeye şimdilik korkuyorum. biraz veriyorum ama tabi. doktorum çok su verirsen emmek istemeyecek böylelikle de sütün azalacak. zaten meyveydi çorbaydı erken az emmeye başladı suyu da arttırırsam hepten bırakacak. emmeyi de çok seviyor şimdi midesinde birşeyler olduğu için çok ememeyince şaşkın şaşkın bakıyor yüzüme resmen:)

Kabız seyrek yapması değil mi arkadaşlar.katı kaka kabız mı ki?
Benm kzımda epey katı yapıyor,birkaç gündür ve de kokusu baya değişik,yani ayıptır söylemesi,büyük insan kakası gibi kokuyor.

Back