• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiğnemeyi öğretemedim mi ?

çorbayı.Sabahları omlet yer domates kaşar peyniri yer makarna yer ama mıy mıy yer kriz geçiririm içten içe,
Sorun tam olarak burda. Çocuğu acele ettirmeyin . İçten içe geçirdiğiniz kriz yuzunuze de yansiyordur emin olun . Çocuklarda bizde olduğu gibi bir zaman kavramı yok . Kısa veya uzun süre diye ayırt edemezler. Bırakın çocuğun önüne basinda beklemek yerine sizde yanında işinizi yapın. Baskı altında hissediyordur

Hanımlar kafayı sıyırmak üzereyim 20 aylık kızıma blender yapmadım hep çatalla ezdim besin alerjimiz olduğu için temkinli gitmek zorundaydım ek gıda sürecini genelde çorba tarzı beslenmeyi seviyor çok sıvı olarak değil taneli ve katı olarak tüketiyor çorbayı.Sabahları omlet yer domates kaşar peyniri yer makarna yer ama mıy mıy yer kriz geçiririm içten içe,kuruyemiş yiyemiyor çiğneyip hemen agzından çıkarıyor tavuk et yiyemez elma bir kaç ısırık alır bırakır muz şeftali üzüm tüketir yani sert gıdaları tüketemiyor büyük parçaları hemen çıkarıyor anlatıyorum gösteriyorum olmuyor Ergoterapiden randevu aldım artık.Çiğnemeyi bilmese onları nasıl yiyor 🤔Acaba sert besinlere karşı ağız içi hassasiyeti mi var bilmiyorum çözemedim uzmandan destek almaya karar verdim.Canım çok sıkkın böyle olup düzelen var mı tecrübeli annelerden büyüklerimden teselli bekliyorum 🥹
İkiz anası olarak yazıyorum. Benımkıler 29 aylık. Hala çatalla ezıyorsan bırak. Sofra kur yanında iştahla yemek ye. Onada aç bi servis. İster yesın ister yemesin rahat ol. dayanamayıp illaki birgün yiyorlar. Dişlerını cıkardı mı? Azı Dişlerını cıkarma zamanında yemeyebiliyorlar. Eline ekmek ver. Sende yanında göstere göstere çiğne. Neden diyorum bunları çünkü bu dönem senı taklit etme dönemleri.

İkiz anası olarak yazıyorum. Benımkıler 29 aylık. Hala çatalla ezıyorsan bırak. Sofra kur yanında iştahla yemek ye. Onada aç bi servis. İster yesın ister yemesin rahat ol. dayanamayıp illaki birgün yiyorlar. Dişlerını cıkardı mı? Azı Dişlerını cıkarma zamanında yemeyebiliyorlar. Eline ekmek ver. Sende yanında göstere göstere çiğne. Neden diyorum bunları çünkü bu dönem senı taklit etme dönemleri.
Azı dişlerimiz hala çıkmadı.Neler deniyorum neler bakalım destek alacağım artık