Merhabalar,
Aradım araştırdım, bir sonuç bulamadım.
Bayağıdır el/ parmak üstü hatta kimi zaman bilekte, yanaklarda, dirsekte ve ayakta bir kaşıntı oluyor. Başlarda umursamadım, ancak son zamanlar cidden çok rahatsız edici olmaya başladı.
Birşey yokken birden tatlı tatlı kaşınmaya başlıyor, bazen kanayana kadar devam ediyor. Akabinde sanki yakarca yürümüş gibi baloncuklar oluşuyor.
Bir müddet sonra geçiyor, sonra tekrar başlıyor. Almanya'da iken yaptırdığım testte:
Ceviz
Çilek
Portakal
Domates
Fındık
Fıstık
Kivi
Bunlara karşı alerji olduğum ortaya çıktı. Bunlardan mümkün oldukça uzak duruyorum. Ancak bu kaşıntının sebebini bilmiyorum.
Bunun için hangi bölüme gitmem gerekiyor, Dermatolog Devlet'te bir tane var, ona da ben gitmek istemiyorum. Tüylenmem var diye gittim, adam bana saç dökülmesi var mı diye sordu. Var dedim, saç dökülmesine karşı argan & ısırganotu yazdı. Yani benim konumla çok alakasız. Ondan ziyade, Araştırma Hastanesi var, o da bize 2 saat uzaklıkta, atımız arabamız yok. Bebekle de otobüsle gitmek zordur.
Systral jel kullanıyorum, kaşıntı için, o da sanki sadece su gibi nemlilik veriyor, kaşıntıda azaltma yok.
Aynı durumu yaşayan var mı?