• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaşıntı,Akıntı,Mantar,Tahriş'in Pedinizden Kaynaklanıyor olabilir.

asibuz

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!!
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
386
4
96
Diğer
Organik ped kullanımına yeni başladım hem günlük hem normal olanını kullanıyorum ve gerçekten çok rahat arkadaşlar %100 pamuklu kumaştan oluşuyor hiçbir sentetik madde kullanılmamış,Kadınsal problemimizin en önemli nedeni ıslaklık ve sentetik kumaşlar malesef ıslaklığı önlemiyorlar.
Bu pedler biraz pahalılar ama sigara ve ıvır kıvır harcamalarımızın yanında sağlığımız çok daha önemli bence tavsiye ederim.
Esenkalınız...

İngiltere'nin her tarafından 40 jinekolog ve Midlands’daki bir jinekoloji kliniğinin hastalarıyla girişilen bir araştırmada ilginç sonuçlara erişildi. Doğal sağlık koruma ürünlerinin üreticileri tarafından 40 jinekologun katılımı ile yapılan yeni iki aşamalı araştırmaya göre, vajinal kaşıntı, kırgınlık veya boşalma belirtileri olan kadınların üçte biri “Alerjik Kadın Tahrişi” belirtileri gösterebilirler ve şüphelendikleri gibi pamukçuk (thrush) olmayabilirler.

İngiltere’de genital kaşıntı, kırgınlık veya boşalma belirtileriyle jinekologa giden kadınların yüzde yetmiş dokuzu Alerjik Kadın Tahrişini ve buna neden olan şeyleri hiçbir zaman duymamıştı. Alerjik Kadın Tahrişi teşhisi konulduğunda, yüzde altmışı geçen haftalar ve aylar boyunca var olan endişenin seviyesini göstererek teskin edilmiştir. Yüzde altmış üçü daha önce belirtilerin pamukçuk (thrush) olabileceğini düşünmüş ve onda biri ise cinsel yolla geçen bir hastalıktan şüphelenmiş.

Bu konuda Dünyanın en önemli jinekologlarından biri Jinekolog David Nunns’ın birçok çalışması bulunuyor. Kadınları bilinçlendirmek için Dr. David Nunns önderliğinde gönüllüler Dünya Vulval Ağrı Derneği’ni kuruyorlar. Derneğin kurucusu ve Nothingham Şehir Hastanesi Başhekimi Jinekolog David Nunns; “Alerjik Kadın Tahrişi çok yaygın görülen bir problemdir ve kadınlar genellikle bunun pamukçuk (thrush) olduğunu düşünerek yanılırlar. Bu tür vajinal tahriş yaşayan bütün kadınlara ilk iş olarak doğal sağlık koruyucuları kullanmalarını, pamuklu giysiler, pedler kullanmalarını ve sabundan kaçınmalarını tavsiye ediyorum. Belirtilerin devam etmesi halinde, jinekologunuza giderek tıbbi yardım ve destek alın.” şeklinde konuşuyor.

Bazı sıhhi ped, astar ve tampon markalarının içinde birçok kadının bilmediği birçok sentetik madde bulunmaktadır. Örneğin, sıhhi pedlerde pamuk bulmayı bekleyebilirsiniz. Ancak, elde ettiğiniz şey polipropilen, poliakrilatlar, yüzey aktif maddeleri, plastik, klorla beyazlatılmış selüloz ve geçici koku olabilir. Bazı tamponlar ve pedler klorla beyazlatılmış suni ipek veya geleneksel olarak yetiştirilen pamuk ve suni ipek karışımından yapılmaktadır. Kullanılan klorla beyazlatma işlemi ise, kanser, endometriosis, düşük sperm sayıları ve bağışıklık sistemi üzerinde etkisi ile bağlantılı bir madde olan dioksin oluşumuna yol açabilir.

Dünyanın ilk organik kadın pedini keşfeden bir İngiliz markası Natracare zincirinin kurucusu ve yaratıcısı Susie Hewson, “Organik ped ürünlerini kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinin nasıl iyileştiğini anlatan kadınlardan çok sayıda mektup, telefon ve e-mail alıyoruz. Sağlık ve çevresel nedenlerden dolayı vücudumuz için kullandığımız ürünlere daha başka gözle bakıyoruz” diyor.

NEDEN GERİDÖNÜŞÜMLÜ PED KULLANMALISINIZ?

Doğada yüzyıl boyunca yok olmayan ped atıkları hepatit B, HIV gibi hastalıklara adeta davetiye çıkarıyor. BM Genel sekreteri Ban Ki-Moon, diyor ki, Dünyada her hafta 42 bin kişi, kirli su ve yetersiz tuvalet koşulları nedeniyle hayatını kaybediyor." Çünkü atık pedler, kanalizasyon yolu ile nehir ve denizlere karışarak suları kirletiyorlar. İşte bu bilgiler, İngiliz Susie Hewson adlı bir girişimci kadını harekete geçirdi ve Hawson yüzde 84 geridönüşümlü, doğada yok olan organik ve doğal ped NATRACARE'i üretti.
Susie Hewson'un ürettiği organik ve doğal pedlerin Türkiye temsilcisi ve çevre konusundaki hassasiyetleri ile bilinen Doğaevi Yön. Krl. Bşk. Vedet Zora, geri dönüşümlü ürünler kullanılması konusuna dikkat çekerek şunları söyledi:

100 YIL KALIYORLAR!
"Hewson ile tanışınca bu konuda birçok şey öğrendik. Küresel ısınmada Türkiye 2. derecede risk altında. Her yönden önlem alınmalı. Kadınlarımız pedleri kullanıp attıktan sonra ne olduğunu farkında değiller. Son bir yılda yaklaşık 350 milyon ped satıldığı ve bu pedlerin geri dönüşemediği düşünülürse, pedlerin Türkiye'deki çevre kirliliğinde ne kadar önemli bir payı olduğu ortaya çıkar. Yaygın olan görüşün aksine suda eriyen ped veya tampon diye bir şey yoktur. Bu tür sıhhi maddeler tuvaletlere atıldığında eğer tıkamazlar da nehir ve denizlere ulaşırlarsa bu kez orada kaybolmayıp 100 yıl kalmaktadır. Çocuklarımızın daha temiz bir dünyada, hastalık ve küresel ısınma riski taşımadan büyüyebilmeleri için yapılması gerekenlerden biri de kadınların ped seçimlerine dikkat etmeleri. Hanımlar, çocuklarınızı hatta torunlarınızı ve onların çocuklarını düşünün ve lütfen geri dönüşümlü ped kullanın."

BU PEDLER ANNEMİZİN PEDLERİNE Mİ BENZİYOR?

Hayır bu ped'ler dünyanın en ince pedlerinden. Sadece 3 mm kalınlığında, varlığını bile hissetmiyorsunuz. 9 katlı yapısı ile çok emici. Üstelik bezlerden yapılan eski pedlerin Natracare kadar hijyenik olmasını beklemek hayalcilik olur. NATRACARE hem çamaşırınızı hem sağlığınızı koruyor.

AMBALAJI DOĞAYI KİRLETMİYOR MU, O NE OLACAK?

Hayır, NATRACARE hem kadınların hem de çevrenin sağlığı için çok ince planlanıp üretilmiştir. Kutusu geridönüşümlü karton kutudur. Ped'lerinizi sarıp atacağınız koruyucu kılıfı bile selülozdan üretilmiştir. Natracare'in yapışkanı bile doğadan gelir.

PEKİ TEK TİP Mİ?

NATRACARE, tüm diğer pedler gibi ihtiyaçlarınız doğrultusunda birkaç çeşittedir. NATRACARE'in Regular, Super, Long vb boylarının yanısıra günlük ped'i de bulunmaktadır.

BEN HAMİLEYİM PED'İ NE YAPAYIM?

NATRACARE sizin hep yanınızdadır. Hamile ped'i, göğüs emzirme ped'i ile olduğu kadar bebeğinizin de ilk anlarında baby wipes'ları ile sizi hiç yalnız bırakmaz. Sizi olduğu kadar daha ona hamileyken bile bebeğinizi organik yapısı ile korumaya almaya başlar.

NEREDE BULABİLİRİM?

NATRACARE'i eczanelerde, 3M Migros, Carrefour, Uğur Center, Makro, City Life ve Okko marketlerde bulabilirsiniz.

canım ben netten baktım..güzel bişi ama biraz pahalı..maalesef ben şu anda alamam.inşallah param olunca ama hiçbir yerde de bu markayı görmedim ben

Eczanelerde var tek o markamı bilmiyorum evet 9 ytl ama günlük ped olarak almak daha mantıklı aslında çünkü ıslaklık ayda 4 gün değil sonuçta hem bir aya yakın kullanılıyor.

günlük olanlar için dissecret lar çok güsel pişikte yapmıyo ve en önemlisi hissetmiosun bile ve bunların deo olanlarıda var ben kullanıorum süper bi ürün bence.tavsiye ederim ve normal ped olarakta kesinlikle kotex i tavsiye ediorum pişik yapmıyo üstü pamuksu olduu için kaşıntı pişik te olmuo önceden orkid kullanıodum kaşıntıdan ölüyodum ama kotex 1numara.hihoyyyt

bende kotex kullanıyordum ama malesef kotexte organik değil malesef...Ve discreet te değil.

arkadaslar sanırım bu kokulu olanlar zararlıymıs?digerleri de vajinanın hava almasını engelliyormus ve mantara sebeb olabiliyomus diye okumustum bir sitede.böyle düşününce organikler daha iyidir heralde...

bendede mantar olmuştu tedavimi olduktan ve akıntıdan kurtulduktan sonra günlük ped e son vermiştim ama bu organik pedler mantar gibi hastalıklara yol açmıyorsa çok iyi

arkadaşlar kotex elbette süper anlatılmak istenilen başka ama neyse

ay o kokululara lanet olsun,bir kaşıntı yaptı anlatamam,elim şeyimde geziyodum valla:))en güzeli carefree kokusuz normal olanı bence,kotex mahvetti beni :kızgın:

FİYATI NE KADAR KIIIIIIIIII????????süprizzzzz:sm_confused::sm_confused::sm_confused::sm_confused:

bende öğrenmek istiyorum belkide kadınlarda kısırlık sebebi yapay malzemeli pedlerden.diye düşünüyorum.

Back