Kasimda tup bebek ve endometriozis korkuyorum

hul87

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
78
64
Arkadaslar merhaba mart ayinda 5cmlik cikolata kisti ameliyati oldum ve 6 ay bekleyelim bebek icin dedi doktor.hamile kalamadim ve gecen hafta doktora gittigimde 2cm tekrar cikti.doktorum tup bebege gecelim dedi ve kasim basinda tedavim basliyor.o kadar geriliyorum ki bu kistle tup bebek tutarmi diye.okadar uzuldum ki negatif dusunmekten kendimi alamiyorum..lutfen banada yasadiginiz tecrubeleri yazin birbirimizden destek alalim.tesekkur ederim

Ben varım canım,
Allah şifa versin, ben çok çektim bu dertden, dr ile iyice konuş lütfen, şikayetlerini hemen paylaş, dönülmez bir yola girme, dr yaklaşımı çok önemli bence..benim kistelerim 2 taneydi, 1,8 mm, ve 1.0 mm, ama başıma gelenler şaka gibi, ilk ege ünv tüp bebeğe gittim, hemen ameliyat ile almamız lazım kistleri dedim, korktum, sonra başka dr a gittim, yumurtallarının kalitesi düşer dedi...ben tabiki hemen dr uma devam ettim.ameliyat istemedim çok korktum.

N niseba da benzer şeyler yaşamış, çok çok iyi anlıyorum, tüm o ağrıları ve sevdiklerimi perişan eden dönemleri 1 yıldır yaşıyorum,
ben 1,5 yıllık evliyim, 11 yıl önce endomet. çikolata kist teşhisi kondu, hemen evlen ve çocuk doğur dedi dr..ama nasip kısmet yeni evlendim sayılır, 35 yaşındayım.

11 yıldır o kistler beni hiç rahatsız etmedi, çok küçüktü ve kontrollerimde dr hep küçük bunlar diyordu.Neyse Evlenince hemen çocuk istedik, bizim dr o kadar oyaladı ki bizi, önce rahim de polip çıktı ameliyat oldum, sonra tüplerini açtık, normal yolla gebe kalmayı dene dedi, 3 ay denedik (ama rahim filmini gören başka dr dedi ki bu mu açık tüp) meğer tüplerimi açamamış.Sonra aşılama dedi, bana verdiği göbekten yapılan iğneler hormonlar...aman allahım daha ilk doz kullanmamda beni çok etkiledi, inanılmaz ağrım oldu, dr um normal dedi, canın kıymetli senin dedi, neyse benim ağrılar hergün artıyordu, apranox plus bağımlısı oldum, hergün 4 tane içiyordum, banamısın demiyordu ağrı, aşılama olmadı, dr um tüp bebek dedi, ilaç dozlarını arttırdı, ben 4 kat daha fazla ağrı çekmeye başladım, emekleyerek wc ye gidiyoordum, sürekli karnıma sıcak su torbası, ısıtılan havlular ve bağıra bağıra ağlayarak uyuduğum geceler...en son artık büyük abdestimden kan geldi, gastroentolojiye gittim, kolonoskopi çekti, kolon kan. olabilirsin dedi, parça aldı, neyse sonuç negetifti, çok şükür değilmiş.Ultrason çeken dr um vardı, senin endometriozis çoğalmış, sayılamayacak kadar çok kistin var dedi,

Ege ünv. Ahmet Aydın Özsaraca ya git dedi, gittim, basit endometriozis olmuş derin endometriozis, senin laparoskopi olman gerekirdi bence dedi, rahim duvarını ve bağırsakları etkilemiş dedi, iyi bir tüp bebekçiye git dedi, ben tüm bu süreçler de dr uma hafta da 2 kez gidip ağrılarım olduğunu, yemek uyku yok annem bakıyor bana...ne oluyor bu ağrılar diye defalarca ağlayarak anlattım ve hep sordum, bana yumurtalıkların uyarıldğı için dedi, mr çektirdim, mr sonucunda sayılamayacak kadar çok kist diye yazıyordu, rahim de sıvı birikmiş yazıyor dedim, mr çeken dr lar onlar öyle diyorlar bunlar kist demek dedi...şimdi artık ağrılarım son bulsun istiyorum, bebiş isterken hayatımdan oldum, 1 yıldır artık bir hayatım kalmadı, sosyal hayat zaten yok, marrkete bile gidemiyorum, eşimle el ele sokakta yürümeyi özledim, sürekli karnımda sıcak su torbası uzanyorum..ağrım başladı mı 4 saat sürüyor, bir yere misafirleğe bile gidemez olduk, evimze kimseyi davet edemiyoruz.Allahım bu hastalığı veriyorsun isyan etmem, şifasını da ver..Herkese çok geçmiş olsun.Bu meret herkes de aynı olmuyor, negatif düşünme ama dr unu iyi araştır, ben önceki dr u hiç sevmedim içime sinmedi ama teşhisi benim için gerekliymiş, pişman oldum.Lütfen dr una kistlerim büyür mü diye ısrarla sor.Şimdi benim bu kistlerden kurtulmam gerekiyor, evladım olmuyor diye üzülmeye fırsat kalmadı bu kistlerden..sonuçlarını yaz tekrar..merak ederim, inşallah allah gönlüne göre versin.

Geçmiş olsun canım benimde sağ yumurtaligimda 4.5 cm civarında bi kistim çıktı yaklaşık bir buçuk senedir var. Hemen ameliyat diyende oldu sakın olma diyende. Ben hiç çocuk sahibi olmadığım için ameliyat olmak istemiyordum çünkü biliyorum bu ameliyat yumurta rezervimi kötü etkikyecekti ve garantisi yoktu yeniden çıkabilirdi. 2 aşılama denedik olmadı. Tüp bebeğe başladık önce zoladex adlı bi iğneyle geçici menopoza girdim 2 ay kisti baskıladık sonra tedaviye başladık iğneler ilaçlar 18 yumurta toplandı bunlardan 10 u olgun çıktı döllendi 5. Güne blastokist seviyesine 5 embriyo geldi 1tanesi o ay transfer edildi 4 tanesi dondurulmuş oldu hepsi iyi kalitede. Malesef ilk tüp bebeğim kimyasal gebelikle sonuçlandı. Histereskopi olmamı önerdi doktor çizik atacak ve şansım cogalacaktı kabul ettik oldum. Sonraki adetle dondurulmuş transferim oldu ve çok şükür cuma günü pozitif sonucu aldık. Haftaya kontrolümz var. Pes etmeyin arkadaşlar dua edin bol bol. Herşeyin bi vakti zamanı var unutmayın

Benim 3 cm kistim varken tüp bebekle bir çocuğum oldu.Zaten yumurtalıklarda oluyor rahmin içinde değil. Normal yolla gebe kalmayı engelleyeniliyor ama tüp bebeği değil. Belki kistli tarafta daha az yumurtan gelişebilir ve genellikle uzun protokol tercih ediliyor yani tedavin biraz uzun sürebilir. Bence bu kadar katana takacağın bir durum değil.İnşallah yavruna kavuşursun.

Nerde dondurma işlemini yaptırdınız?
Ben bekarım endometroizim var ve yumurta dondurmayı düşünüyorum.

Nerde dondurma işlemini yaptırdınız?
Ben bekarım endometroizim var ve yumurta dondurmayı düşünüyorum.
Ben istanbulda Brüksel tüp bebek merkezinde tedavi gördüm. Orada embriyolarim donduruldu sanırım yumurtada dondururlar dilerseniz arayıp bilgi alabilirsiniz

Geçmiş olsun canım benimde sağ yumurtaligimda 4.5 cm civarında bi kistim çıktı yaklaşık bir buçuk senedir var. Hemen ameliyat diyende oldu sakın olma diyende. Ben hiç çocuk sahibi olmadığım için ameliyat olmak istemiyordum çünkü biliyorum bu ameliyat yumurta rezervimi kötü etkikyecekti ve garantisi yoktu yeniden çıkabilirdi. 2 aşılama denedik olmadı. Tüp bebeğe başladık önce zoladex adlı bi iğneyle geçici menopoza girdim 2 ay kisti baskıladık sonra tedaviye başladık iğneler ilaçlar 18 yumurta toplandı bunlardan 10 u olgun çıktı döllendi 5. Güne blastokist seviyesine 5 embriyo geldi 1tanesi o ay transfer edildi 4 tanesi dondurulmuş oldu hepsi iyi kalitede. Malesef ilk tüp bebeğim kimyasal gebelikle sonuçlandı. Histereskopi olmamı önerdi doktor çizik atacak ve şansım cogalacaktı kabul ettik oldum. Sonraki adetle dondurulmuş transferim oldu ve çok şükür cuma günü pozitif sonucu aldık. Haftaya kontrolümz var. Pes etmeyin arkadaşlar dua edin bol bol. Herşeyin bi vakti zamanı var unutmayın

geçmiş olsun amh niz kaç acaba?

X