Gebeliğe Hazırlık Kasım'da hsg çektirenler birbirimize umut olalım mı ? 😌

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba tatlımcımlar biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın öpüyorum çok çok 😘😘🤗 kısaca serüvenimden bahsediyim bir buçuk yıllık evliyiz sadece ilk ay korunduk ve bebek istedik denemelere başladık fakat olmadı her ay hüsran tam 7-8 ay denedik bu şekilde olmayınca bir doktora gittik klomen ve folik asit verdi aslında beklersem olabileceğini daha erken olduğunu söyledi doktorum ama ben beklemek istemedim bu şekilde bir adım attık klomen+folidoce diye bir folik asit hiç beklemiyordum çünkü hep okuyordum herkese çatlama iğnesi vs verilmiş ama bende yok ümitsizdim yani ve süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim adete iki gün kala değerim 5.81 di sağlık ocağında baktırmıştım sonra kendi doktoruma gittim iki gün sonra 34 oldu doktorum iki gün sonra tekrar bakalım dedi ve asıl serüven o zaman başladı iki gün sonra en az 70 ve üzeri olması gereken değer 48 çıktı iki sonra tekrar bu kez 60larda muhtemelen dış gebelik dedi iki gün sonra tekrar derken bir kaç kez devam etti bu şekilde bir kez değerim düştü sonra tekrar arttı son adetime göre 8 haftalık olması gerekirken benim betam en fazla yüzde kaldı mtx iğne ile sonlandırmaya karar verdik deyse ilerlerse tüpümde alınabilirmis bu sırada kahve lekemde gelmeye başladı çamur gibi neyse gün belirledik değerim düşük olduğu için 10 mL lik iğne ile düşebilceğini söyledi doktorum çok sancılı geçti ama dediği gibi de oldu değerim bir hafta sonra sıfırlandı iki ay ara vermem gerektigini söyledi doktorum ara verdik 2 ayda kendiniz deneyin dedi olmadı yine gittik bu kez klomen+ovitrelle verdi folik asitede devam tabi ama yine hüsran geçen ay tekrar klomen+ovitrelle ile denedik ama yine olmadı ama yumurtaların çok güzel gelisiyor hiç bir sıkıntı yok görünürde 2-3 yumurtam oldu her seferinde güzel boyutlarda fakat olumsuz en sonki klomen+ovitrelle denememde de olmazsa hsg dedi doktorum aldı mı beni bir korku nedir bu hsg hep kötü şeyler okudum koydum kafaya olmazsa eğer anestezili olcam ben diye arada 50 TL gibi bir fark verdi 50 TL için acı cekmeye değmez dedim ve anestezili film çekildim bu geçtiğimiz çarşamba günü iki gün oldu yani bu sırada eşimde test verdi benim sonuçların temiz hiç bir sorun yok eşimde de öyle fakat kalitesi biraz düşük dedi vitamin vermiş üroloji doktoru alamadık pahalı bı ilacti bugün bir şekilde hallettik aldı eşim ilacı doktorum iki ay deneyin kendiniz dedi eşinin kalitesi bir düşük ama hiç bir sorun teşkil etmiyor bu şekilde bile olur deyince ben rahatladım ama neden olmuyor ? Şansımın yüksek olduğunu söyledi bu iki ayda eminim aranızda çektirenler vardır bu topikte birleşip birbirimize umut olalım canımlar hepimiz bir arayış içindeyiz güpgüzel haberlerle dolsun burası inşallah 🌼❤️ Bu arada hsg çektirip hamile kalanlarda bizimle paylaşırsa çok güzel olur biz bekleyenler için 🥰
Ne kadar benziyoruz ya bende bir buçuk yıllık evliyim hiç korunmadım ve kaç tane doktora gittim bir sonuc alamadım hep Başa döndük en sonunda bir tane doktora dedim ben kan testi vermekten yoruldum önceki sonuçlarıma bakın bana folik asite başla dedi ve eşin ürolojiye örnek versin sende hsg çektir dedi şuan sonuçları bekliyorum pazartesiye inşaallah öğreneceğiz.🌼❤️❤️

Çok sevindim gözünüz aydın bende hsg çektirmek için adet olmayı bekliyorum 4 gün gecikti test yaptım negatif çıktı Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah yanilmistir ama kasık ağrım var adet ağrısı
Ben 26-30 arası adet oluyorum suan en geç ihtimalle adetime 5gün en iyi ihtimalle 1 gün :)
Ama testte çıktı bilemedim bende tam olarak kaç gün öncesinden çıkmış olduğunu.
Belirti pek yoktu ama sadece çok sinir gerginlik var birde bugün biraz artan bi kaşık agrısı :)

Amin bekleyen herkese insallah🌸 sizin ne kadar zamandir olmuyordu birde hsg den sonra üç ay korunmak gerekiyor felan deniyor
Bana öyle söylemedi doktorum. Aksine ilk 3 ay çok önemli hsg sonrası olma ihtimali çok yüksek dedi. Haklı da çıktı 😊 ben 10aydır evliyim ama korunmuyorduk hiç genel kontrol amaçlı gitmiştik her tetkiki yaptırdı bize. Hepsi de temiz çıktı çok şükür. Ama bu sefer oldu inş. Demekki ufak tefek anlaşılmayacak tıkanıklıklar vardı belki de tüplerde hemen ilk deneme de olmuş olması aklıma o ihtimali getirdi.

Bana öyle söylemedi doktorum. Aksine ilk 3 ay çok önemli hsg sonrası olma ihtimali çok yüksek dedi. Haklı da çıktı 😊 ben 10aydır evliyim ama korunmuyorduk hiç genel kontrol amaçlı gitmiştik her tetkiki yaptırdı bize. Hepsi de temiz çıktı çok şükür. Ama bu sefer oldu inş. Demekki ufak tefek anlaşılmayacak tıkanıklıklar vardı belki de tüplerde hemen ilk deneme de olmuş olması aklıma o ihtimali getirdi.
Evet olabilir banada o şekil söyledi ama arkadasim da çektirdi rahim filmi ona uc ay korunman lazım demiş filmde içeri verdikleri sıvıdan dolayı sen yinede doktoruna sor canım bende çektirmeye gidince sorcam

X