• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Kasım Ayında Aşılama Yaptıracaklar ve Deneyimler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
İnş canım...yumurta catladıktan 14 gün sonasını hesaplarsam adetim 29kasım...ama önceki adetlerime göre hesaplarsam 25-26 kasımdı..amaan kafayı yiyecez valla yakında...

demek ki senin için son gün yarın canım bence yarın kana gidebilirsin yani varsa kesin çıkar. Benim de sol taraf sancıyor bugün hissedilecek derece hemen birkaç işimi halledeyim de duşumu alayım dinleneyim.

inşallah tutar aşılaman yaşadıklarımız zor şeyler umutlarımızın yıkılması ben her ay perişan oluyorum ağla ağla içim çıkıyor içeme atamam zaten ağlayınca rahatlıyorum en azından dualarımda hepiniz varsınız her namazımdan sonra kendim için istediklerimi sizler içinde istiyorum allahım çok aratmasın çok bekletmesin bizleri

malesef canım yine mutlu bi haber yok sabah saat 7den beri koşturuyorum ve yine bomboş kaldı kucağım tutmadı her zamanki gibi yumurta çatlıyor ve tutmuyor

benimde çok ağrılarım olmuştu insan acı çekerken sevinir mi acı çekiyorum ya belki bu iyiye işarettir belki tutar diye beklerken yok yok yok yine yok hayattan bıkıyor insan ya

çok kötü durumdayım Allah yardımcımız olsun hepimizin..

hastanede tam tahlil sonucunu beklerken bi bayan çıktı içerden kucağında küçük bi bebek o kadar tatlıydı ki o ağlıyordu annesi tamam geçti aşkım diyodu işte o an tutamadım kendimi yaşlar aktı gözlerimden bebek ağladıkça bende ağladım allahım bu nasıl birşey ya insanda umut felan kalmıyor

kızlar sizlerde hiç iyi haberler yok mu?? yüzümüz gülsün biraz

valla bn bı suru ıgne oldum bı dunya hormon aldım ama olmadııı :( ınsallah senın olmustr cnm da cabalrın bosa gıtmez

bu hormonlar mahvediyo bünyeyi hiç umudum yok canım nedense ben tüp bebeğe odaklandım şimdi onu araştırıyorum :)) son bu kaldı bunuda yaptırdım mı tamam diyeceğim canım

malesef canım yine mutlu bi haber yok sabah saat 7den beri koşturuyorum ve yine bomboş kaldı kucağım tutmadı her zamanki gibi yumurta çatlıyor ve tutmuyor

benimde çok ağrılarım olmuştu insan acı çekerken sevinir mi acı çekiyorum ya belki bu iyiye işarettir belki tutar diye beklerken yok yok yok yine yok hayattan bıkıyor insan ya

çok kötü durumdayım Allah yardımcımız olsun hepimizin..

hastanede tam tahlil sonucunu beklerken bi bayan çıktı içerden kucağında küçük bi bebek o kadar tatlıydı ki o ağlıyordu annesi tamam geçti aşkım diyodu işte o an tutamadım kendimi yaşlar aktı gözlerimden bebek ağladıkça bende ağladım allahım bu nasıl birşey ya insanda umut felan kalmıyor

kızlar sizlerde hiç iyi haberler yok mu?? yüzümüz gülsün biraz

üzülme canım ya allahım şu ezan vakti dualarımız kabul etsin inşallah bizelerede o güzel duyguyu tattırsın bizim sınavımızda bu olsa gerek dua etmekten başka caremiz yok canım ben artık hamile bayan görmek istemiyorum nazarım deyecek diye korkuyorum kıskanıyorum onları çocuk görmek çocuk mağazalrının önünden geçmek istemiyorum artık okadar içim acıyor

geçenlerde aşılama olmadan önceki kontrollerim için gittiğimde benden önce bekleyen bir çift vardı otururlarken gayet neşeliydiler sonra doktorun yanına girdiler 15-20 dk sonra kadın ağlayarak dışarı cıktı kocası içeride bekledi kadının peşinden doktorun yardımcısı çıktı bende ona sordum ne oldu diye doktorun yardımcısıda dediki hamile olduğunu biliyomuş kürtaj için konuşmaya gelmişler doktor muayene sırasında göstermiş kalp atışlarını dinletmiş kadın bunları duyunca aldırtmaktan vaz geçmiş ama eşi istemiyomuş biraz eşiyle tartışıp çıkımış adam yarım 20 dk. kadar kaldı doktorum yanında sonra gitti
sonra ben girdim odaya doktora diyorum ki biri aldırmak için gelir biri çocuğu olsun diye nasıl bir tezattır bu okadar üzüldümki anlatmam sana allahın gücüne gitmesin istemeyene veriyo isteyenede vermiyor canım

üzülme canım ya allahım şu ezan vakti dualarımız kabul etsin inşallah bizelerede o güzel duyguyu tattırsın bizim sınavımızda bu olsa gerek dua etmekten başka caremiz yok canım ben artık hamile bayan görmek istemiyorum nazarım deyecek diye korkuyorum kıskanıyorum onları çocuk görmek çocuk mağazalrının önünden geçmek istemiyorum artık okadar içim acıyor

geçenlerde aşılama olmadan önceki kontrollerim için gittiğimde benden önce bekleyen bir çift vardı otururlarken gayet neşeliydiler sonra doktorun yanına girdiler 15-20 dk sonra kadın ağlayarak dışarı cıktı kocası içeride bekledi kadının peşinden doktorun yardımcısı çıktı bende ona sordum ne oldu diye doktorun yardımcısıda dediki hamile olduğunu biliyomuş kürtaj için konuşmaya gelmişler doktor muayene sırasında göstermiş kalp atışlarını dinletmiş kadın bunları duyunca aldırtmaktan vaz geçmiş ama eşi istemiyomuş biraz eşiyle tartışıp çıkımış adam yarım 20 dk. kadar kaldı doktorum yanında sonra gitti
sonra ben girdim odaya doktora diyorum ki biri aldırmak için gelir biri çocuğu olsun diye nasıl bir tezattır bu okadar üzüldümki anlatmam sana allahın gücüne gitmesin istemeyene veriyo isteyenede vermiyor canım

amin canım insanın elinde değil üzülmemek dua etmekten başka çaremiz yok inşallah sizin güler yüzünüz

haklısın rabbim istemeyenlere veriyo arayanlara isteyenlere vermiyo bizim akrabalardan kimsenin bebeğini sevemiyorum insanlarda ön yargı olmuş nazar etcek kıskanıyo gözüyle bakıyorlar kısır diye laf ediyorlar
sevmesen seslenmesen haset diyecekler ama
evet kıskanıyorum ama kötü niyetle değil
bnmde olsa kucağım kokusunu çeksem içime öpsem doya doya bnde göstersem herkeze anne oldum diyebilsem
rabbim bizde versin başka diyecek sözümüz yok çok sebeb var üzülmeye ağlaya ama çare yokk

kısacası yine boş kucak..

amin canım insanın elinde değil üzülmemek dua etmekten başka çaremiz yok inşallah sizin güler yüzünüz

haklısın rabbim istemeyenlere veriyo arayanlara isteyenlere vermiyo bizim akrabalardan kimsenin bebeğini sevemiyorum insanlarda ön yargı olmuş nazar etcek kıskanıyo gözüyle bakıyorlar kısır diye laf ediyorlar
bnmde olsa kucağım kokusunu çeksem içime öpsem doya doya bnde göstersem herkeze anne oldum diyebilsem
rabbim bizde versin başka diyecek sözümüz yok çok sebeb var üzülmeye ağlaya ama çare yokk

aynı şeyleri bende yaşıyorum canım insanlar çok acımasız çok duygusuzlar onların hakkıymış gibi konu hakkında yorum yapıyolar onlara neyse çok sinirleniyorum bazen kırıcı oluyorum ama elimde değil tüp bebek denemeyi düşünüyomusunuz

aşılamanın çok şansı yok zaten %20 şans veriyolar canım olmama olasılığı daha fazla tüp bebekte %40 şans veriyolar onuda denemek istiyorum bu yüzden

hakkımızda hayırlısı olsun cnm bakalım nolcak tup bebek ten bıraz korkuyorm ama napalım.. kac yasndasn nm sn?

kızlar merhaba
dün itibariyle doktorum aşılamaya başladı.ilk iğnemi dün vuruldum c.teside tekrar randevum var . Kızlar doktor biraz anlattı ama bana yardımcı olurmusunuz nelere dikkat etmeliyim ilişkiye girmelimiyiz. ben çok tecrübesizim aslında çokta yeni evliyim.beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekürler herkese

kızlar merhaba
dün itibariyle doktorum aşılamaya başladı.ilk iğnemi dün vuruldum c.teside tekrar randevum var . Kızlar doktor biraz anlattı ama bana yardımcı olurmusunuz nelere dikkat etmeliyim ilişkiye girmelimiyiz. ben çok tecrübesizim aslında çokta yeni evliyim.beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekürler herkese

daha yeni başlamışsın canım ilişkiye girmekte bir engel yok iğneleri vurulmaya başladıktan sonra doktor seni cağıracak şu gün gel bu gün gel diye takip edecek kaç tane yumurta oluşacak diye yumurtalarında belli bir büyüklüge gelmesi beklenecek belli bir büyüklüğü geldiğinde sana çatlama iğnesi verecek onu vurulacaksın ve 36 saat sonra aşılama yapılacak bunların günü ve saatini doktorun belirleyecek canım aşılamada korkulacak birşey yok daha önce smir testi yaptırdıysan ona benziyor kendini kasmamaya çalış kasmassan bir şey hissetmezsin aşılamadan sonra ani hareketlerden kacının diyolar ağır kaldırma uzanma yorulma gibi günlük işlerine devam edebilirsin

kızlar ALLAHIM ellerimizi boş cevirmesinn inŞALLAH güsel sonuclar alıcaz hepim,z
kapnag ne güzel söylemişşin bende duydum böle bir olay ama napalım o onun bu da bizim sınavımız
vardır ALLAHIMIN bi bildigii benim annemin komsu var belki 35 yasların da hep düşük yasamıs
rahmin de perde oldu gu için simdi oldu bebegii ama hastaneden beri geri gelemedi garibim
küçücük can nasip olmuyorsa eger belki daha hayırlısı vardır bizim için mesela arkadasım kaardesim
hamile 6 aylık kocası kovduu evden evim var arabam var bebegim olacak ama huzurum yok ne kıymeti var derdi baana
gerci dogurun ca baabası bebgi bırakamadı o da bi sans verdi kocasına hayat böle işdee
aslın da sabrede bilsekk eedemiyoruz ALLAHIM belki dee vaktini bekliyor

kızlar merhaba

canım benım oncelıkle tedavın hayırlı osun...ben 25 yasındayım 3 yıldır evlıyım ılk gunden berı cocuk ıstıyorduk ama esımde sperm hızınde problem oldugu ıcın sorunlar yasadık 2 kez basarısız asılama gecırdım ve tüp bebege karar verdık cok sükür ılk denememde hamıleyım.. aşılamada zaten esının spermıını yumurtana kolay yoldan gtmesını saglıcaklar sen yınede bı dr danıs normal yasamına devam et oyalanacak bıseyler bul bol bol arkadaslarınla takıl bence ınankı ben bu sefer oyle yaptım hıc dınlenmedım bol bol gezdım ınş. tez zamanda hayırlı haber alırsın

kızlar ALLAHIM ellerimizi boş cevirmesinn inŞALLAH güsel sonuclar alıcaz hepim,z
kapnag ne güzel söylemişşin bende duydum böle bir olay ama napalım o onun bu da bizim sınavımız
vardır ALLAHIMIN bi bildigii benim annemin komsu var belki 35 yasların da hep düşük yasamıs
rahmin de perde oldu gu için simdi oldu bebegii ama hastaneden beri geri gelemedi garibim
küçücük can nasip olmuyorsa eger belki daha hayırlısı vardır bizim için mesela arkadasım kaardesim
hamile 6 aylık kocası kovduu evden evim var arabam var bebegim olacak ama huzurum yok ne kıymeti var derdi baana
gerci dogurun ca baabası bebgi bırakamadı o da bi sans verdi kocasına hayat böle işdee
aslın da sabrede bilsekk eedemiyoruz ALLAHIM belki dee vaktini bekliyor

dogru söylüyosun arkadaşım bu bizim sınavımız allahım sağlığımızı sıhatimizi huzurumuz bozmasın sabredeceğiz dua edeceğiz hep isteyeceğiz Rabbim herşeyin en iyisini bilir inşşah bizlerinde yüzünü güldürür seni daha iyi gördüm canım bugün inşallah dahada iyi olacaksın

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara g...özlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

...Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..
anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek.

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara g...özlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

...Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...

canım naptın sen böle yaaa okurken gözlerim doldu...

Biz kurban bayramında ailecek teyzemlere gittik onunda yeni torunu oldu gelinle altlı üstlü oturuyorlar kız da hep ordaydı tabi bayramda bebeği hiç düşürmedim elimden kucağımda falandı hep sonra bir ara uykusunda huysuzlandı ağlamaya başladı susmadı falan gaz sancısı vardı heralde az şekerli su verdiler falan rahatladı ama teyzeö nazar oldu heralde falan dedi bana dememiş bile olsa bir alındım ben o an ne bileyim benim yok ya evliliğimizde baya oldu istediğimi de biliyorlar çok canımı acıttı bir an o söz bana söylenmese bile. Ondan sonra almadım bebeği kucağıma uzaktan uzağa sevdim yaa yiğenimi ben nasıl kıskanırım nasıl kötü düşünürüm hep maşllah diyerek dua ederek aldım kucağıma. İnşallah Allah'ım bize de nasip eder kimseden sakınmıcam yavrumu evlat hasreti çeken kişilerin yanında dikkatli olucam çünkü yaşadık biliyoruz biz en küçük birşey bile koyuyor insana. :5:

dogru söylüyosun arkadaşım bu bizim sınavımız allahım sağlığımızı sıhatimizi huzurumuz bozmasın sabredeceğiz dua edeceğiz hep isteyeceğiz Rabbim herşeyin en iyisini bilir inşşah bizlerinde yüzünü güldürür seni daha iyi gördüm canım bugün inşallah dahada iyi olacaksın

çok şükür iyiiyim konustukca agladıkca rahatladımm
amin canımm ALLAHIM bzleri duyuyor görüyorr göz yaslarımızı da
ALLAHIM İHMAL DİİL
İMTİHAN EDERMİŞŞ ..... insALLAH bizdee bir gün bebegimiz var diecez bu yol ne kadar yıpratıcı olsada
vazgecmedenn yorulmadannn son sansımızı hep degerlendircez
bu arada yazdıgın on numaraymıs sankii hissetttiklerimi anlatıyor

ayy canım yaa içime oturdu valla ama az kaldı öyle yada böyle ne şekilde olursa olsun kavuşıucaz bebeklerimize gözümüzü kararttık bir kere hiçbirşey yıldıramaz bizi.

Kızım naptın ya aglattın valla.

Back