Gebeliğe Hazırlık Kasım Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım bende öyle anladım. Bat zamanı yaptığım ovu testi böyleydi. 2 saat sonra gebelik testi yapmıştım çıktı. Hatta senin gibi yumurtlama mı yine diye düşündüm. Foto yükleyemiyorum. Yoksa resim atıcaktım
Gebelik testinde çizgi çıkmıştı ama sağlık ocağında sadece 0 çıktı 😂 30 kasımı bekliyorum kuzum

canim ben de donup mesajlarina baktim simdi :KK66: hamilelik yasamadigim icin belirtilere bir sey diyemem ama emzirmek konusunda @bitkiselhayat a katiliyorum.. hep sut korur derler, emzirirken hamile kalinmaz diye sanirim hormanal bir durum.. ama buna guvenip planlamadigi halde hamile kalan 1 ya da 2 tanidigim oldu, her zaman herkeste ayni olmuyor yani :)
Opr. Dr. Esra Çabuk Cömert'in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

Doğuma yakın dönemde salgılanmaya başlanan hormonlar ve doğum sonrası bebeğin emmeye başlaması ile süt kanallarının uyarılması sonucunda süt salgılanmaya başlanır. Pek çok anne adayı bebek emzirdiği için hamile kalmayacağını düşünür. Oysaki emzirmeniz hamilelik oluşmasını engelleyebilecek hiçbir etkisi yoktur. Yani yeni annelerin emzirme döneminde hamile kalması mümkündür... 😶😶

Öncelikle emzirirken hamile kalınıyor.ama şöyle örneğin doğum yaptınız 40iniz çıktı.sonra hiç adet gormediniz.adet görene kadar kalmıyorsunuz.ancak 1 kere adet olsanız bir daha sut korumuyor.ben ikinci bebeğime emzirirken hamile kaldım ve 5. Ayima kadar da emzirdim hamile iken.bir yıl hiç korumadım ve adet olmadım.bir yıl sonra bir kere adet oldum.hemen hamile kaldım.ve prolaktinim yüksekti.merak etme kolay kalmazsın demişti doktor.o gece bir kere korumadım.11 gün sonra 11 günlüktü öğrendim.
Sol bacagimin üst kısmi yaklaşık 2 yıldır agriyor özellikle yumurtlama zamanları ve adet öncesi.buna orta yaş adet sendromu deniyormuş ve 30 ile 40 yaş arası daha çok yaşanıyormuş.
Teşekkür ederim canım 🥰
Sende canlı bir örnek oldun bize ve demekki hamile kalınıyomus peki iki gebeliktede belirtin aynımıydı

Gebelik testinde çizgi çıkmıştı ama sağlık ocağında sadece 0 çıktı 😂 30 kasımı bekliyorum kuzum
Anladım canım. Ertesi gün gittiğimde betam 228 çıkmıştı. Gebelik testinde de çıkmıştı. Belki yumurtlamadır gerçekten. Boş geçirme 😊

Çok teşekkür ederim canım 24 kasımdı
canım ekledim Sende sorularımızı cevaplar mısın :)

1- Ne sıklıkta adet oluyorsun?
2- Yumurtlamanı adetinden kaç gün sonra gördün?
3- Ovulasyon testi kullanıyor musun?
4- Hangi marka ovulasyon testi kullanıyorsun?
5- Herhangi bir rahatsızlığın var mı?
6- Gebelik var mı? Gebeliği yumurtlamadan kaç gün sonra öğrendin?
7- İlk belirtilerin neydi?

bunu bazen ben de dusunuyorum, foruma gelip baktikca acaba daha mi cok odaklaniyorum stres mi oluyorum diye.. ama dusununce buradan cok fazla sey ogreniyorum, elbet bilgi kirliligi de vardir ama bu konulari en yakin arkadasim annem dahil kimseye acmadim, sadece esim ve ben kendi aramizda konusuyoruz ama insan gercekten konusup paylasmak istiyor :) o yuzden ben bana daha iyi geldigine karar verdim :) tamamen kisisel bi durum eger sana iyi gelmiyorsa bence de girip stres olma canim guzel haberi vermeye gelirsin ne zaman kismet olursa :)
Bence bana iyi geliyor çok öyle sitres yaparcasına takmıyorum . Ben vajinisbus u bile bu forumlarda yendim düşünün 10 senelik geçmişi var nasıl bırakıp gideyim. Ara ara uzaklaşıp tekrar geliyorum

Ben test yaptım bugun

Eklentiler

• 689D3C36-5BE8-43E8-8185-A4B32AA3A257.jpeg
    689D3C36-5BE8-43E8-8185-A4B32AA3A257.jpeg
    43,5 KB · Görüntüleme: 54
X