• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Kasım-Aralık ayında doğum yapacak olanlar hazırlıklarınız başladı mı?

Ben bir listeye bağlı kalmadım. Aklıma geleni aldım diyebilirim. Haladan, yengeden de gelenler var sanırım fazla fazla oldu. İnşallah eksik birşey kalmamıştır.
Hastane çıkışı 5li
Ayaklı tulum 3adet (3-6ay) + Yeğenlerden kalan tulumlar
İkili takım 3 takım galiba
Bir sürü body 0-3 3-6 6-9 her boy anlicanız.
Çoraplar, mendiller-şapka-eldiven-zıbın
Örgü yelek, hırka, patik, pelerin (anneanne, kuzen, teyzelerden)
Kadife elbise + külotlu çorap (çok cici 1 kere ancak giyer ama olsun)
Uyku tulumu
Kalın mont tulum (halamızdan)
Bübchen marka şampuan, bebe yağı, krem, süt, bir sürü (eşim almanyadan getirdi)
Havlu - küvet (kova ve maşrafa eksik)
Penye battaniye 3-4 tane (yengem yeğenimden kalanları verdi)
Polar battaniye
Puset-ana kucağı-kanguru (halamızdan)
Bebek bakım çantası
Alt açma bezi(yine yeğenimden)
Bebek bezi prima premium 2numara (indirimdeydi kaçırmadım )
Karyola +uyku seti-yatak+dönence
oyun halısı

Kalanlar
tırnak makası seti
ateş ölçer
tek kullanımlık alt açma
ıslak mendil yenidoğan
park yatak (yatak odam için ilk 6ay en azından)
Kendim için;
gecelik-pijama-taç-ped

$bebiş.jpg

Kızlar bu ciciler benim atölyemin müşterim Melda bebiş için hazırlamış olduğu cicişler. Sizde görün istedim :)

ben de aralık annesiyim ve benim de ilk bebeğim çok heyecanlıyım :) ve galiba ben çok rahat bir anneyim daha çoğu şeyini almadık kıyafetleri tamam sayılır. ben çevremden duyduğum ve yeğenimden (subat 2013te doğdu) gördüğüm kadarıyla 11 yenidoğan takımlara hiç gerek yok kullanılmayan bir sürü parçası var 5li takımlar en iyisi hem daha uygun fiyatlı hem daha kullanışlı;) o yüzden 1 tane 11li takım var 2-3 tane de 5li takımı var. ben indirimde gördükçe diğer ihtiyaçları aldım sayılır. mesela hello baby diye bir site var ordan dalin 1kg sabun tozu 8,90'a düşmüştü ki marketlerdeki fiyatı 15ten aşağı değil. onu aldım ordan bakabilirsiniz. emzik babasıyla bebişimize ilk aldığımız eşyaydı zaten :)) cam biberon oldım yine aynı siteden ama o biraz pahalıydı sanırım. şampuanını johnson's baby aldım. banyo küveti tası var. inşallah yarın da odasıyla beşiğini alıcaz ama daha bir sürü eksiği var ve zaman daralıyor. ne alırsam alayım sanki hep bi eksik varmış gibi geliyor. hırkalar yelekler dolu. bir tane hırka ben ördüm oğluma şimdi de battaniye örüyorum.

Canm yaa cok tesekkur ederim cok mutlu oldum... rabbim saglikli bi sekilde bebegini kucagina almayi nasip etsin insallah... benim sıkıntılarm sunlar.. öncelikle yenidogan bebegime 0-3 ay mı yoksa 3-6 ay mı almalıyım.. yoksa 0 ay mı. Kafam cok karısk.. erkek bebek daha iri olacagi icin 0-3 ayı fazla giydiremezsin diolar.. hastaneye giderken cantama neler koymalıyım, kış bebegi olacagı icin... bide hastanem evime 5 dk taksiyle.. sen kac beden agrlikli aldn meselaa? Umarm sıkmamısımdr sorularımla...

erkek bebek daha iri doğar diye denildiğini ilk defa duydum. tamam 100-200gram farkeder ama yenidoğan bir bebek o kadar minik oluyorki en irisine bile o yeni doğanlar ilk başta büyük geliyor. yeğenimden biliyorum bu sene doğdu canım.1buçuk 2aya kadar hastane çıkışlarını 4aya kadar da 0-3aylıkları giydirdik biz. şimdi bende oğluma çoğunluk 0-3 ay alıyorum zaten bir sürü hediye kıyafet gelicek büyüdükçe de yenilerini alırım diye almadım büyük boy pek.

ben de aralık annesiyim ve benim de ilk bebeğim çok heyecanlıyım :) ve galiba ben çok rahat bir anneyim daha çoğu şeyini almadık kıyafetleri tamam sayılır. ben çevremden duyduğum ve yeğenimden (subat 2013te doğdu) gördüğüm kadarıyla 11 yenidoğan takımlara hiç gerek yok kullanılmayan bir sürü parçası var 5li takımlar en iyisi hem daha uygun fiyatlı hem daha kullanışlı;) o yüzden 1 tane 11li takım var 2-3 tane de 5li takımı var. ben indirimde gördükçe diğer ihtiyaçları aldım sayılır. mesela hello baby diye bir site var ordan dalin 1kg sabun tozu 8,90'a düşmüştü ki marketlerdeki fiyatı 15ten aşağı değil. onu aldım ordan bakabilirsiniz. emzik babasıyla bebişimize ilk aldığımız eşyaydı zaten :)) cam biberon oldım yine aynı siteden ama o biraz pahalıydı sanırım. şampuanını johnson's baby aldım. banyo küveti tası var. inşallah yarın da odasıyla beşiğini alıcaz ama daha bir sürü eksiği var ve zaman daralıyor. ne alırsam alayım sanki hep bi eksik varmış gibi geliyor. hırkalar yelekler dolu. bir tane hırka ben ördüm oğluma şimdi de battaniye örüyorum.

erkek bebek daha iri doğar diye denildiğini ilk defa duydum. tamam 100-200gram farkeder ama yenidoğan bir bebek o kadar minik oluyorki en irisine bile o yeni doğanlar ilk başta büyük geliyor. yeğenimden biliyorum bu sene doğdu canım.1buçuk 2aya kadar hastane çıkışlarını 4aya kadar da 0-3aylıkları giydirdik biz. şimdi bende oğluma çoğunluk 0-3 ay alıyorum zaten bir sürü hediye kıyafet gelicek büyüdükçe de yenilerini alırım diye almadım büyük boy pek.

Tesekkur ederim cnm... bende 0-3 agrlikli aldim.. 3 6 ay nadir var ileride alicm....

kızlar yatak olarak ne aldınız? karyola beşik mi, park yatak mı?

Canim ben karyola alicam bu hafta gidicez almaya.. yatagimin yanina koyucam cekmeceli karyola daha kullanisli olur.. park yataklar cabuk gicirdiyo ama yeri olmayanlar icin ideal bence... $2013-10-02-15-11-55--242595844.jpeg

Canim ben karyola alicam bu hafta gidicez almaya.. yatagimin yanina koyucam cekmeceli karyola daha kullanisli olur.. park yataklar cabuk gicirdiyo ama yeri olmayanlar icin ideal bence... Eki Görüntüle 820569

ya onlar gıcırdıyor mu? almaya gittiğimizde hiç birinin sallanma aparatı takılı değildi. nasıl sallanıyor bilmiyorum. şu an yerim var ama doğumdan 1,5 yıl sonra taşınacağız. neredeyse türkiyenin bir ucuna. o yüzden park yatak mı alsam diyorum.

Benimde ilk bebeğim arkadaşlar, kayın validem hastane çıkışı almış fakat bana biraz ince gibi geldi :S üşür diye korkuyorum alacağımız zıbınlar kalın mı olmalı ?

Benimde ilk bebeğim arkadaşlar, kayın validem hastane çıkışı almış fakat bana biraz ince gibi geldi :S üşür diye korkuyorum alacağımız zıbınlar kalın mı olmalı ?

Canim kis bebekleri olacaklari icin ince olmamasinda fayda var... benim ne kalin ne ince... ortada yani.... istersen altindan bi katdaha giydirirsin..

bende aralık annesı olucam kızlar.hazırlıklar başladı artık.oda baktım bende bu hafta alıcaz ıns çok heyecanlı bır süreç

Heyecan olmaz mi.....Bizde bu hafta sonu karyola bakmaya gidicez bi eksigimiz o kaldi... karyolamz gelse yikayip utulucem yerlestiricem melegimin kiyafetlerini:16:

sallanışı nasıl. düzgün sallanıyor mu, ses yapıyor mu?

Selam, ben de bu park yataktan aldım kraft rumba dün kurduk gayet sağlam güzel görünüyor. Ama kızım daha gelmediği için kullanımı nasıl olur bilemiyeceğim. Bu yatakta sallanma özelliği yok sabit kullanılabiliyor . Ben hem karyola, yatak odama da bu park yataktan aldım. Park yatakların sallanması pek sağlıklı olmuyormuş çabuk gıcırdıyormuş. Artık bebek çok sallanmak isterse de hamak filan alırım duruma göre.

Kızlar bende ilk bebeğime hamileyim hepiniz gibi heyecanla meleğimin gelmesini bekliyorum.. Allah yardımcımız olsun inşll sağlıcakla kavuşuruz bebeklerimize..:49::49: yaptığım hazırlıklara gelince
-5li hastane çıkışı 1 adet aldım sonra bide 10lusundan alacağım
-2-3 takım alt üst bereli pijama takımı(0-3 ay)
-Tulum 3 adet
-Ayaklı tek alt pijama 3 adet yeni doğan
-Alttan çıtçıtlı badiler çeşitli bedenlerde 8-10 tane aldım sanırım
-İç dış zıbın 2çift
-3 adet hazır yeleklerden
-Ağız mendilleri-eldiven-bere
-Biberon, emzik ,ateş ölçer,burun aspilatörü, tırnak makası diş kaşıyıcı vs..
-Kapşonlu havlu 2 adet
-penye battaniye 3 adet
-2 adet pamuklu battaniye
-Nivea atta seti çantalı(pişik kremi, şampuan vs.. var içinde)
-Alt açma minderi
-nevresim takımı 2 adet
-1 adet pike takımı
-Bebek yastık yorganı(anneannesinden)
-Anakucağı seti çantalı(içinde puseti,çantası, kangurusu, vs olanlarından)
Şimdilik bu kadar bi kaç hafta sonra bebek odası için büyüyen beşik ve gardolap alacağım,ilk altı ay yanımda uyuması için park yatak veya sallanan beşiklerden almayı planlıyorum bakalım alamazsam beşiğini odaya taşırım bir süreliğine..bebek arabasına gelince şimdi almayacağım anneannesi hediye alacakmış onu beklerim artık..:1::1:
sıra geldi hastane için gecelik pijama vs kendime alışveriş yapacağım eksilerim varsa tamamlayın kızlar lütfen..
1 hamile geceliği ve pijaması yeterli olurmu sizce

Kızlar ya bende park yatak alıcam daha alamadım o kadar kararsızım vve acemiyimki bazen kendimi boğmak istiorum almaya gidioruz bakıp bakıp gelioruz ya istediim rengi bulamiorum yada modeli neyse bitanesine karar verdim ama daha almadım şimdide sıkıntım beşik içine uyku seti takımları var ya onların kenarlıkları oluyor hani oyun parkları için nasıl kullanılıyor normal beşiklerde kenarlara bağlanıyor oyun parkında kenarlarında bağlanılabilecek bi yer yokki noolur biri beni aydınlatsın

:)bnde inş aralıkda alacağım bebişimi ama insan gelmeden bile her şeyini düşünüyo,tamamen detaycı kadın aklı,sankidoğunca alamayacakmışız gibi en ufak eşyasına kadar almak istiyoruz nedense.
öncelikle arkadaşlarım park mı yoksa beşik mi diye bende araştırdım en sonunda park yatakta karar kıldım,hem az yer kaplıyor,hemde beşik yataklarda bebek büyüyünce çıkayım derken düşüyomuş diye okumuştum.hem zaten 2,3 yıl sonra biraz büyünce daha şık bir karyola almayı düşünüyorum,Onun için chicconun arakat hediyeli park yatağını aldım.200 tlye.fakat içine satılan yatakları beğenmedim çok incelerdi o yüzden yünden yatak yaptırdımHem yün sağlıklı hemde doğal.Onun satılan yatakları ne kadar ortapedikde dese çok ince geldi bana.kenarları ise park yatakların çok ince ve kış bebeği olduğu için üşür gibi geldi mobilya beşiklerde kullanılan kenarlıklardan aldım.Park yatağa kolayca monte edilebiliyor.Bu şekilde çözüm yolu buldum.
bebek kıyafetleri her yerde oluyor ama eminönüne gitmenizi tavsiye ederim,mahmut paşada bir sürü bebek dülkkanı var ve güzel indirimler yapıyorlar.hem kaliteli hem uygun alıyorsunuz.toplam 200 tllik ürünü 150 tlye aldım.
(Sebamedin 4 lüsetini 85 den 50 ye düşürdü)
ebeğe alıyım derken kendinizi de düşünün derim çünkü hastahanede iç çamaşırı,gecelik,terlik bunlara elzem ihtiyaç oluyor bence.onlarda eminönünde mevcut çokda uygun fiyata aldım şahinlerin 2li hamle setini 35'e,bide süslü bir hastahane setini 40'a aldım.
bolbolda iç çamaşırı ve atlet aldım.doğumda bebeğe geliyor ama anneye pek gelmiyo ve lohusalık düşünülürse çamaşır yıka,kurutl uğraşmak yerine bol bol iç çmaşırı almayı tercih ettim ben.
küçük ıvır zıvırlar hep alınıyor çok fiyatta değişmiyor.fazlaca almaya gerek yok deniyor ama bana çevremdekiler öncelikle zıbın,birde tulumlu pijama tavsiye ettiler.
Önceliklede bebek bakım kitabı almanızı öneririm.en az 10 tane aldım ben,gerçekden bence en çok ihtiyaç duyacağımız şey onlar.malum kent yaşamında anne çok fazla yardım almıyor.Aldığım kitaplar nomalde çok yüksek fiyatlı ürüner fakat sahaflarda uygun fiyata bulunabiliryor.Öncelikle 3 ktap tavsiye ederim :ayşe öner;gebelik,doğum,sonrası
annelik ve bebek bvakımı,elizabeth fenwick(ta bir bebek ansiklobedisi)
bu birz daha büyükler için ama tavsiye üzerine aldım.tracy hogen bebek bakım sorunlarına mucize çözümler.
Bir de arkadaşalar son aylarda sıksık nefes egzersileri yapmanızı öneririm,nefes egzersiziyle doğum çok rahat geçiyormuş,pevlis kaslarınızı ve omuz kaslarınızı güçlendirmeniz gerekiyor,plates topu yada bir sandalye ardımıyla,bol su içmek lazım.bneim
deniyimllerin bu kadar inş yardımcı olmuşumdur.İnsan böyle hassas durumlarda çok çaresiz kalıyor.Önemli olan moralimizi yüksek tutmak,ben sürekli kendime doğumumun çok kolay geçeceğini söylüyorum,moral vermeye çalışıyorum.:Pne diyelim Allah Kurtarsın:Phayırlısıyla.P

Back