Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Kasım-Aralık ayında doğum yapacak olanlar hazırlıklarınız başladı mı?

uglyDucking

Rabbim şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
2.031
895
323
Kızlar dogum yaklaştıkca tatlı telaslar sardı beni. ilk bebegim olacagı icin neler gerekli tam olarak bilgim yok... kayınvalidem olsun annem olsun tabiki yardımcı olacaklardır ama ilk bebegim oldugu icin hazırlıklarımi kendim yapmak istiyorum..birbirimize destek olalım istedim.. neler gerekli tam olarak bilmiyorum.. hazırlık yapmaya başlamış ya da hazırlıklarını neredeyse bitirmis olanlar yardımı olabilirler mi?

Son düzenleme:

Ben listemi hazırladım canım haftaya alışverişe başlıyorumm

canım bende yavaştan başladım işte kıyafet alıyorum bebek arabasını aldık odasına sıra geldi oda bakıyoruz bu aralar sen neler aldın?

canım bende yavaştan başladım işte kıyafet alıyorum bebek arabasını aldık odasına sıra geldi oda bakıyoruz bu aralar sen neler aldın?

Cnm ben sadece tulum aldım takım bide zıbın 8 aylık olunca hepsini almayı düsünüyorum. Bi kac hafta daha gecsin. Ama bebek arabası almicam ben yaza dogru dusunuyorum kıs oldugu icin. Odaya gelince sadece cekmeceli karyola tarzı alıcam kendi odamiza koyucaz...kıyafetleri nerden aldn hangi magaza tercihin ?

canım ben odasına bi beşik ve dolap aldım kendi odamada park yatak alıcam.Kıyafet nerde ne beğendiysem aldım öyle illaki bi mağza seçmedim yani

canım ben odasına bi beşik ve dolap aldım kendi odamada park yatak alıcam.Kıyafet nerde ne beğendiysem aldım öyle illaki bi mağza seçmedim yani

Bende dün netten a.v yaptım biraz,. Enfeksiyon kapmısım dısarı cıkamıyorum beden olarak nasıl aldın. Cevremdekiler genelde 3.6 ay al diyo.0.3 ayı 1 hafta giydirebiliyomussun ilk bebegim olacagi icin pek bilmiyorum

Bende dün netten a.v yaptım biraz,. Enfeksiyon kapmısım dısarı cıkamıyorum beden olarak nasıl aldın. Cevremdekiler genelde 3.6 ay al diyo.0.3 ayı 1 hafta giydirebiliyomussun ilk bebegim olacagi icin pek bilmiyorum

canım benimde ilk bebeğim 1 tane hastahane çıkışı aldım bide bi kaç takım aldım dger aldıklarım 3 6.6 9,9.12 diye aldım

canım bebeğin hayırlı olsun kısmetse 1 ay arayla doğum yapıcaz ben de kasım annesi olucm ilk bebeğim ve heyecanımız tavanda.33 haftalık hamileyim bütün eksiklerimizi tamamladık tek bezini almadım giysileri falan hersey hazır şimdi cantamızı hazırlıyoruz .sormak istedigin bisey olursa yardımcı olurum .sağlıklı doğumlar

Canm yaa cok tesekkur ederim cok mutlu oldum... rabbim saglikli bi sekilde bebegini kucagina almayi nasip etsin insallah... benim sıkıntılarm sunlar.. öncelikle yenidogan bebegime 0-3 ay mı yoksa 3-6 ay mı almalıyım.. yoksa 0 ay mı. Kafam cok karısk.. erkek bebek daha iri olacagi icin 0-3 ayı fazla giydiremezsin diolar.. hastaneye giderken cantama neler koymalıyım, kış bebegi olacagı icin... bide hastanem evime 5 dk taksiyle.. sen kac beden agrlikli aldn meselaa? Umarm sıkmamısımdr sorularımla...

amin canım .canım ben benimde bebeğim erkek ama beden konusunu pek önemsemedim açıkcası zaten yeni doğan kıyafeti dediğinde pek beden sansın olmuyo en küçük olanı alıyosun .ben öyle yaptım .en küçüğünün bile büyük gelme olasılığında düşün ayrıca erkek bebek iri olur ihtimaline karsılık söylüyorum ne kadar iri doğabilirki .bence sen kimseyi dinleme en küçük olanlarından al daha sonra büyük alırsın ben oyle yaptım . hastane çantasına ben

10 lu hastane çıkışı
göbek bağı
zıbın takımı (doğduğu an giymelik)
mendil
2 tane daha yedek takım
battaniye
emzik ıslak mendil bebek bezi
eldiven corap

BEN BUNLARI KOYDUM BEBEĞİM İÇİN .

Haklısn sanırım.. bende bu hafta sonu hazirlicam cantami cok yardimci oldun cnm tekrar tesekkurler..

bende kismetse aralik annesi olacagim ama hazirliklarimi simdiden yaptim bile aklima geldikcede aliyorum. 2 yada 3 tane 56 kiyafetler aldim cünki cevremden biliyorum cocuklar cabuk gelisiyor ve bi giydigini birdaha giydiremiye biliyorsun cok olursa o yüzde 2 3 tane yeterli diye düsünüyorum. kisaca listemi yazim belki yarari olur sizlere yada benimde eksigim varsa sizde bana söyleyin

-2,3 tane zibin-56-62-68
-2,3 tane tulum-56-62-68
-2,3 tane gecelik-56-62-68
3 bedendende az aldim cünki hediyelik geliyor dogumdan sonra elinde kaliyor cogu.
bebek arabasi her nekadar kisa da gelse bazen cok bunala biliyor insan havanin sert olmadigi bir günde gezdire bilirim diye düsünüyorum.
ayri bir oda suan icin imkanim olmadigi icin yanimizda yaticak oyüzden sadece yatak aldik. odamda yeterince dolap var zaten bir bölümünü cimcimem icin ayirdim.
bebek bakim setinin bi bölümünü aldim mesela, tirnak makasi,ates ölcegi,ilac kasigi gibi bu haftada banyo setini alicam, havlusunu kuvetini isi ölcegini ve ördeklerini aldim bile sadece kremleri,sampuanlari vs.kaldi. emzik, biberon olursa gögsümü tutmaz yada rahatlamasi icin bebek cayi icirmem gereke bilir yada zor durumlarda sütümü sagip disarda icirmek icin gerekli.
mevlüt sekerlerini diger ay yaptiricam onu acele etmek istemiyorum dogumdan sonrada olur o.
hastane cantamida hazirladim simdiden neolur olmaz diye. bebisim icin sadece hastane cikisi kiyafet koydum. ve emzik cünki hastaneninkine alisiyor sonra evdeki ni tutmaya biliyor. bana 2 gecelik emzirme kolayligi olsun diye önden acmali kapamali, gögüs bezi,emzirme sütyeni, kalin coraplar 2 3 tane, rahat terlik, tarak, krem,dis macunu ve fircasi,hastane cikisi icin rahat kiyafet. ve kirmizi sac bandim aldiklarimdan aklima simdilik bunlar geldi yazdim umarim yardimci olabilmisimdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…