Kasım - Aralık 2017 Annelerine Özel <3

0
Keşke bende saklayabilseydim gerçekten insanlara laf anlatmak çok zor. Ama şimdilik iyi gidiyor çok sukur senin kanaman filan mi oluyor

Yok cnm kanamam fln hiç bir şeyim yok. Ama ben hep açık kapı bırakırım hayal kırıklıklarım büyük olmasın hayata küsmeyeyim diye. Aslında kötü bir şey hala mutluluğunu yaşayamıyorum. Ya düşerse ya olmazsa diye Öyle bir durumda hem insanlara laf anlatmak, hem kendimi toparlamam çok zor olur.

gunaydın kızlar :)

bende henuz aıleye soylemedım zaten 10 haftalık olmadan da soylemek ıstemıyorum cunku sonrası cok zor acıyarak bakıyorlar basıma geldıgınden bılıyorum tesellı etmeye calısırken aslında daha cok acıtıyorlar kı cok sevdıgım bırının bana kalkıp senın de kaderın buymus sozu canımı cok yakmıstı art nıyetlı degıldı belkı ama ıste o an senı anlayanın olmaması cok kotu

ben kalp atışınıda duydum çok şükür.eşimin kardeşleri ve kendi kardeşlerim anne baba bikaç arkadaş biliyor. rapor aldığım için işteki arkadaşlarda biliyor gerisi bilmiyor.

Arkadaşlar ben günlük yaşantımda çok tedirgin yaşıyorum yaa, acaba bunu kaldırmak ağırmıki benim için,iğne yaptırırken yüzüstü uzanınca, bişey alırken hafif uzanınca, yürüyünce fazlamı yürüdümki, araba da giderken tedirgin oluyorum offf

Evet , benimde düşüncem o ki 8 hafta bitti hala korkuyorum. Hayırlısı olsun hepimiz için.

Transferden sonra ben bu kadar tedirgindim çok yavaş yürüyordum ama şimdi normal yaşantıma devam ediyorum. Biraz önce doktordan geldim. Ağır kaldırmak ve ilişkiye girmek dışında herhangi bir yasak yok. Bazı akşamlar 6-7 km yürüyoruz. Zor bir süreç. Peki sizlerin tüp bebek doğumuyla ilgili bilgisi var mı? Yani hamilelik normal devam ettiği sürece normal doğum yapabiliyor muyuz acaba?

normal dogum yapabılıyorsun tabı ama genellıkle sezeryan yapıyorlar sebebıde tup bebekler kıymetlı bebek sınıfındaymıs:)

Ben kese görmeye gittim 10 gün önce ozaman 5+4 tü. Karından baktılar zaten doktorum artık karından kese görünür alttan bakmayalım dedi. Yarın ise ilaç yazdırmaya gideceğim ozaman tekrar ultrasonla baktıracağım 7+2 olmuş olacak. belki ozaman kalp atışı duyulur. Ama ben alttan muayene istemiyorum ne olur ne olmaz temkinli olmak istiyorum onun için karından baktıracağım. Karından baktıracağım için duyulmayabilir. sonuç olarak 8. Haftada kalp atışı duyulur diyorlar. Zaten tüp benek doktorumda 8. Haftaya randevu verdi ben yarın başka bir doktora gideceğim.
Canım pıhtılaşma için birçok test var hepsi se genetik testler. Mesela faktör 8, faktör 4,5 bunlar hep pıhtılaşma testleri ve normal labaratuvarlarda yapılmıyor sadece genetik laboratuvarlarda yapılıyor.

Hadi hayırlısı canim aslında bayagi geç vermişler sana randevuyu şimdi bile duyabilirsiniz sanirim
8. Haftada kalp atışı duyulduğu için öyle verdi ama ben zaten 10 günde bir başka bir doktora gidiyorum. Bakalım belki yarın duyulur ama karından baktıracağım için belli duyulmaz. Alttan baktırmak istemiyorum. İnşallah herşey yolundadır

Kızlar yeni bir doktor buldunuz mu kendinize yoksa tüp bebek doktorunuzda mı devam edeceksiniz? Ben yeni bir doktor arıyorum 3. Aya kadar kendi tüp benek doktorunda devam etmek istiyorum. Doktorundan çok memnunum ama sağlık sigortam10 günde bir doktor ücretini karşılıyor, doğumu da karşılıyoe onun için tüp bebek doktoruma her 2 muayene için 300 tl ödemek istemiyorum. Ayrıca doğum için de ne kasar ister onu da bilmiyorum. Sizler doktor işini ne yaptınız?

Ben farklı şehirde olduğum için kendi şehrimden bir Üniversite doktoruyla devam ediyorum şimdilik bir kaç kez gidicem sonra karar veririm. Zaten burda tek özel hastane var orda da hiç özel ilgi yok. Ve oranın doktoruyla ilgili kötü yorumlar duyuyorum sürekli o yüzden tercih etmedim. 10 günde bir doktora görünmeni kim tavsiye etti. Bu kadar sık ultrasona girmekte sakıncalı diye biliyorum. Bir tehlike mi var?

kimse tavsiye etmedi sigortam 10 günde bir karşılıyor doktor muayenesini bende gitmek istiyorum. ilk defa duyuyorum tavsiye etmediklerini her hafta giden var benim bildiğim. bugün gittiğimde sorarım bir zararı olur mu diye. ama arkadaşımın eşi doktor ve birçok doktor arkadaşı var o her hafta kadın doğumcu bir arkadaşına gidip bebeğe baktırıyordu. şimdi internetten baktım bir zararı yok yazıyor.

Yurtdışında hamilelik boyunca ancak 2 yada 3 kez ultrason yapılıyormuş anne adayına. Çok gördüm kadınlar kulübü'nde de yurtdışında yaşıyorum giremiyorum, yada zararlı die korkuyorum diyen fln. Benim bildiğim ve arkadaş çevremde de konuşulan bu ama bir yerden araştırmadım. Bir de Her doktor doğruyu düşünür diye bir şey yok. Ki ben çoğuna güvenmem koyulan bir teşhisi ailemde de kendimde de illa başka bir doktora da teyit ettiririm. Ne doktor hatalarıyla insanlar ölüyor. Herkesin bir bakış açısı var tabi ben seni yanlış yönlendiremem.

Google' a yazar yazmaz bir sürü sayfa çıkıyor, ilk açtığımdan bi kesit bu aşağıdaki :

'Türkiye’de gebelerde yaklaşık 11-12 kez ultrason kullanılıyor. Oysa bu sayı, en fazla yedi olmalı. Kişisel kanaatime göre 5-6 ultrason incelemesi yeterli. İlk üç ayda bir kez yapılması lazım. Sonra 18-20 ve 24-28’inci haftalarda olmak üzere toplam 5-6 kez yeterli olacaktır. ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibi sınırlı sayıda yapılıyor. İngiltere’ye, ABD’ye baktığınızda isteseniz de ultrason incelemesi yaptıramazsınız. İlk üç ayda, sonra 18-23’üncü hafta arasında daha sonra da gebeliğin son döneminde bebeğin eşi önde mi, bebek ters mi düz mü ona bakılıyor.'

http://www.milliyet.com.tr/gebelik-boyunca-5-6-ultrason-yeterli-pembenar-detay-hamilelik-1396825/

Tüm bebek bekleyenleri tebrik ediyorum..allah herkesin kucağına almayı nasip etsin..bende 8 martta transfer oldum.cok şükür pozitif sonucu aldık 1 nisanda da kese görmek icin randevun var..biraz cekiniyorum daha once dış gebelik geçmişim var ya keseyi goremessem diye..umarım ayni şeyleri tekrar yaşamam..bebeklerim benimledir..

6+5 te karindan keseyi 9 gun sonrada karindan kalp atışını gördük Rabbime şükürler olsun. Muayene sıklığıda kalpten 1 hafta sonra tekrar usg kontrol, sonra 3 ayı tamamlayana kadar 15 gunde 1, sonrada ayda bir. Benim dr kendi takip ediyor hastalarini ayni ildeyiz zaten. Usg den cok elimize aldigimiz bu tlf lar daha zararli bence ben kisitladim zaten telefonu.yurtdisindaki saglik sıfır, dogru duzgun kan tahlili bile yapmiyorlar sagliga ayrilan butceyi asmamak icin dr elinden geleni yaliyor dusunun once doktor hamilelere idrar testi yapiyor asla hasta istiyor diye kan testi yapmiyor hele hele tup bebekte bizim gibi bikac kez hcg asla yapniyorlar. Kardesim yurtdisinda saglik uygulamalarindan cok yakiniyor ülkemizin kıymetini bilelim.

İnan bende hala inanamıyorum bazen sanki yokmuş saniyorum iki defa hayal kırıklığı olunca temkinli yaklaşıyor insan insallah sorunsuz kucagimiza da aliriz Rabbim emeklerimizi boşa cikarmasin

Aynen canim sana katiliyorum bende 8. Haftada kesinleşince bebek var dedim ama tup bebek yaptığımı herkes biliyordu artık insanlara laf anlatmak daha zor niye belli olmadı ne kadar uzun sürdü filan birsürü laflar. Bide olmadiginda zaten kendi uzuntun bir yana bide insanların sözleri çok yakıyor canını insallah seninde hayirlisiyla kalp atışını duyarsın bebisler mızı dogdugumuzda da burda birbirimizle paylasiriz

Eee canim biz zaten tup bebek yaparken genetik testler yapmıştık onlara mi diyorsun

Benim doktorum da Göbek ten baktı benim 7+0 ken duyuldu kalp atışı senin de duyulur o zaman simdi

Bende farklı şehirdeki şimdilik özel hastanede bi doktorla devam ediyorum bakalım eğer memnun kalmazsa değiştirir sonra ama şimdilik iyi gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…