Kaset testi nasıl kullanılır kızlarrrr

Selinay demirt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2022
116
20
21
Kızlar merhaba aranızda bilen varsa yardımcı olursa sevinirim bu kaset testi aldım ben bir gebenin günlüğü instagram sayfasından fakat kullanmasını pek bilmiyorum yani anlamadığım nokta iki kırmızı geldiğinde yani yumurtlama olduktan sonra ilişki vesaire olunuyor çatlama zamanı geldiğini gördüğünde daha kullanmıcakmıyız test onu anlamadım ben

Kızlar merhaba aranızda bilen varsa yardımcı olursa sevinirim bu kaset testi aldım ben bir gebenin günlüğü instagram sayfasından fakat kullanmasını pek bilmiyorum yani anlamadığım nokta iki kırmızı geldiğinde yani yumurtlama olduktan sonra ilişki vesaire olunuyor çatlama zamanı geldiğini gördüğünde daha kullanmıcakmıyız test onu anlamadım ben
Çatlama olduktan sonra devam etmeye gerek yok bende kullandım bu ay yumurtlama gördüm çok şükür

Test yaptınız mı
Benim bugün yada yarın adet olmam lazımdı olmadım afedersin çok fazla akıntım ve kasık ağrılarım var yarın doktora randevum var kan testi vericem
Test bu güne kadar gecikmenin son gününe kadar her gün yaptım daha yapmıcam dedim Artık kendime bugün de yaptım çünkü beklicem bakalım inşallah sizde olumlu olur haber verin mutlaka bende merak ettim benimde şu 3 gündür mide yanmam var kasıklarım bir iki kez ağrıdı akıntım oldu geçti bakalım gebelik diyemem malesef suan kendime hep yanıltıyor beni ondan daha bakalım olursa olur zaten 1 hafta olmazsam muane olmaya gidicem gebe kalmak istiyorum diye

Test bu güne kadar gecikmenin son gününe kadar her gün yaptım daha yapmıcam dedim Artık kendime bugün de yaptım çünkü beklicem bakalım inşallah sizde olumlu olur haber verin mutlaka bende merak ettim benimde şu 3 gündür mide yanmam var kasıklarım bir iki kez ağrıdı akıntım oldu geçti bakalım gebelik diyemem malesef suan kendime hep yanıltıyor beni ondan daha bakalım olursa olur zaten 1 hafta olmazsam muane olmaya gidicem gebe kalmak istiyorum diye
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah🤲 belki geç döllenme falan olur inşallah olur normalde de gecıkme oluyor muydı sende

T cizgisi c cizgisinden koyu oluyorsa pik olmus 24 saat icinde catlama meydana gelecek demektir.

Eklentiler

• Screenshot_20230531_122427_Gallery.jpg
    Screenshot_20230531_122427_Gallery.jpg
    23,6 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba bende bu ay ovülasyon testi kullanıyırum nasıl kullanman gerektiğini sormadın mı ?

Kullanmadan 2 saat öncesinde sıvı alımını kesmeniz gerekiyor. Her gün aynı saatlerde yapmanız iyi olur daha iyi takip etmek açısından. Ben genellikle saat 11 ya da öğleden sonra 17.00-18.00 ya da akşam 20.00-21.00 gibi yapmayı tercih ettim. Başlarda birkaç hangi saatlerde daha iyi sonuç alıyorum diye baktım farklı saatlerde, ona göre yaptım. Çizgi koyulaşmaya başladığında sabah-akşam yapabilirsiniz. Böylece piki veya çatlamayı kaçırmamış olursunuz. Diğer zamanlarda günde 1 yeterli olur. Mesela bende saat 18.00 pik oldu t,c kadar koyuydu. Ertesi gün t çizgisi daha da koyulaştı. Ve aynı günün gecesi test yaptığımda çizgi silikleşmeye başlamıştı, yani çatlama olmuştu. Çatlama olduktan sonra test yapmanıza gerek yok. Çatlama öncesini yani pik günü ve sonrasını da değerlendirmelisiniz. Bu testlerdeki mantık şu; yumurta artık geliştiğinde lh hormonu yumurta çatlamadan 24-36 saat öncesinde zirve yapar. Biz de piki gördüğümüzde yakında çatlama olacağını anlarız. Ve de t çizgisi pikten sonra silikleşince de çatlama olmuş demek oluyor. Yani yumurta yumurtalıklardan tüpe salınmış ve de döllenmek için bekliyor demek. Canlılık süresi de yaklaşık 24 saat. Canlılık süresi içerisinde 1 tane sperm yumurtaya ulaşıp dölleyebilirse döllenmiş yumurta rahme doğru yolculuğa çıkıyor. Yok döllenmez ise bu süre içerisinde, yumurta canlılığını yitirip çözünüyor ve de adetler birlikte vücuttan atılıyor.

X