• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kas zarı teknigi ile ameliyatın ustunlukleri

Kas altı ve dual planı aynı tarafa koy zaten.Gazi deki doktor kas üstü olabilir demiş farklı olarak.Bu durumda senin mantığına en uygun,doğru olan seçim kalıyor geriye. Fakat üst kısımda dokun yoksa benim gibi bazı komplikasyonları yaşayabilirsin! Kas altı yöntemi ile ameliyat olan arkadaşlardan -Gögüslerim taş gibi hareketsiz duruyor yada kollarımı hareket ettirdiğimde oynuyor gibi garip hareketler yaşıyorum durumuna benzer yorumlar okumadım şahsen. Son karar senin ;)

bende özellikle kas altı arkadaşların hepsine sordum nerdeyse bilirler zaten gerek msj la gerek yorumlarda sürekli soruyorum evet ilk dönemde kol hareketleriyle hareket ettiğini ama zamanla bu durumun geçtiğini söylediler kimisi hiç yaşamamış bilmiyorum lionu biliyorsun kas altından çok memnundu o kadar da spor yapıyo kız bi de. sonra arska vardı çok çok memnun protezi aradıım halde bulamıyorum ve yumuşacık demişti bende riski göze alıp kas altı olucam herhalde ( bi ihtimal dual planı da sorim dediin gibi aslen aynı şey ama) bak gör kimsenin ki oynamasa benim ki oynar :9: bu kadar taktım ya sakınan göze çöp batar :34:

Kas altı ve dual planı aynı tarafa koy zaten.Gazi deki doktor kas üstü olabilir demiş farklı olarak.Bu durumda senin mantığına en uygun,doğru olan seçim kalıyor geriye. Fakat üst kısımda dokun yoksa benim gibi bazı komplikasyonları yaşayabilirsin! Kas altı yöntemi ile ameliyat olan arkadaşlardan -Gögüslerim taş gibi hareketsiz duruyor yada kollarımı hareket ettirdiğimde oynuyor gibi garip hareketler yaşıyorum durumuna benzer yorumlar okumadım şahsen. Son karar senin ;)

şu kas zarı altında en hoşuma giden sey protez daha serbest.. ve muhakkak ki daha yumuşacık daha normal gögse yakın bi formu vardır diye düşünüyorum çünkü kadınında gögüsleri aslında vücut üzerinde bi organ yani kas altı ilişkisi yok.. ama biz yani dr lar özellikle sıfır olanlarda mecbur kas altı kullanıyo dokuya protezi gizlemek için.. çoook süpriz bi şekilde kas altından cayarsam tek sebebi bu olur herhalde.. :34:

Sagol canim insallah atlatirim bian once cok stres yapiyorum zaten:(( doktor bana kasaltinda kol hareketlerinle protez oynar dedi o yuzden kasustu dual plan yapalim dedi benimde kafam karisti sanki benim doktorum kasustuyle dual plani ayni kefeye koyuyo gibi geldi ondan tedirgin oldum biraz

iyi de şunu da anlamıyorum dual planda da üst kısımlar kas altında yani yine kol hareketleriyle oynayabilir mantıken neden oynamıyor peki ? dual planla kasaltı arasındaki tek fark dual planda altta protez biraz daha fazla kas üstüne bırakılıyor o kadar diye biliyorum.

şu kas zarı altında en hoşuma giden sey protez daha serbest.. ve muhakkak ki daha yumuşacık daha normal gögse yakın bi formu vardır diye düşünüyorum çünkü kadınında gögüsleri aslında vücut üzerinde bi organ yani kas altı ilişkisi yok.. ama biz yani dr lar özellikle sıfır olanlarda mecbur kas altı kullanıyo dokuya protezi gizlemek için.. çoook süpriz bi şekilde kas altından cayarsam tek sebebi bu olur herhalde.. :34:

benım ust kasaltında,alt ise kasustunde.ama suan ıcın sunu soyleyebılırım,ustler daha yumuşak.alt hala biraz daha sert.eger dedıgın gibi olsaydu tam tersı olması gerekıyordu.belkıde kaz zarı altı dedıgın gıbı daha yumuşak olur ama su da var ılerleyen yıllarda sarkmaya kasaltına gore daha meyilli dimi ? oyuzden bu gibi selerle cok takılma .bütün yontemlerın eskilerını artılarını yaz karşılaştır hangısı sana uyarsa ona gore secım yap.keske aynı sehırde olsak da sıze ggosterebılme sansım olsaydı hareketle göğsün oynamadığını.bununla ınan kafanızı yormayaın yok oyle bir şey :)

iyi de şunu da anlamıyorum dual planda da üst kısımlar kas altında yani yine kol hareketleriyle oynayabilir mantıken neden oynamıyor peki ? dual planla kasaltı arasındaki tek fark dual planda altta protez biraz daha fazla kas üstüne bırakılıyor o kadar diye biliyorum.

Valla canim hicbi fikrim yok kafam karmakarisik oldu doktorlar bile birbiriyle celisiyo en iyisi doktoruna guvenmek sanirim ben oyle yapicam artik

Gercekten cok yardimci olur canim arkadaslik istegi gonderiyorum seninki gelmemis cunku

Canım sen figen hocaya gidiyosun galiba nasıl ulaşabilirim kendisine ben ömer hocayla görüştüm tetkiklerim yapılıyor ama figen hocayla görüşmek istiyorum ömer bey artık figen hocayla çalışmıyormuş çünkü.bir de ne kadar istiyor fiyat olarak.yardımcı olursan çok sevinirim

Canım sen figen hocaya gidiyosun galiba nasıl ulaşabilirim kendisine ben ömer hocayla görüştüm tetkiklerim yapılıyor ama figen hocayla görüşmek istiyorum ömer bey artık figen hocayla çalışmıyormuş çünkü.bir de ne kadar istiyor fiyat olarak.yardımcı olursan çok sevinirim

Tabiki yardimci olurum canim bende ilk basta omer beye gittim daha sonra figen hocayada gorunmek istedim ben plastik cerrahi bolumunu arayarak aldim randevuyu soyle figen hocadan randevu istiyorum diye zaten tam bi saat vermiyolar sen istedigin saatte geliyosun sirayla aliyo figen hanim randevu alirken baya bi araman lazim ama cok zor aciyolar telefonu bide figen hoca prof oldugu icin ek olrak muane ucreti 70tl veriyosun ameliyat bana toplamda 3000 yada 3500e gelicek sanirim

Selam.Öncelikle geçmiş olsun.Yazık sana.Bu detaylarla niye bu kadar üzüyorsun kendini.Bak dünyada 2 adet genel teknik var.Birisi kasaltı, birisi de kas üstü.Başka teknik yokkk.Diğer teknik isimleri drlar tarafından bir anlamda uydurulmuş,bir anlamda ufacık bir farkı var ismine eklenmiş ya da pazarlama mantığıyla şekillendirilmiş vs vs gibi farklı şekillerde karşımıza çıkan isimler.O kadar çok iyi dr var ki.Sence zor diye ,30 dk fazla sürüyor diye bir dr bir tekniği uygulamaz diye mantık olabilir mi? Hastaya der ki bu süper teknik ve daha pahalı.Hasta da paşa paşa bu parayı verir.Ama böyle birşey yok.Her drun kendi yaklaşımı,anlatımı,ifadesi tarzı farklı.Ama teknik sayısı,literatüre geçmiş sadece 2 adet kasaltı ve kasüstü.Emin ol hiçbir tecrübeli ve iyi dr hastasına kötü ve yanlış bişey yapmaz.Hepsi sonuç iyi olsun ister.Senin drun da öyle yapmıştır.Kas kesilmiyor vs vs.Takılma bunlara.Kesseler bile kendini yeniliyordur.Eminim dr ameliyatını çok iyi yapmıştır.Ben birsürü dra kaszarı altı vs diye sordum.Çoğu güldü.Yaw yapmayın hepsi aynı.Bu isimler hastayı da zora sokuyor.Takılmayın dediler.Biraz soru sorarsanız zaten anlatımlarından tekniğin çok farkı olmadığını anlarsınız.Adamlar anlatmaktan açıklama yapmaktan bıktıklarından belki de çok sormayana fazla bilgi vermiyorlar.Keyfini çıkarın.Çok iyi olmuştur eminim.

Merhaba,
Kas zarı altı teknigi kas alt teknikten daha ustun bir teknik oldugunu maalesef ameliyattan sonra ogrendim. Benim doktorum zaten bu tekniği uygulamıyormuş. BU teknik diğerlerine gore daha zor ve ameliyat 30 dk daha uzun suruyormus. bu bilgiyi benim gibi fazla araştırmayanlar için koydum, bir çok DR sitesinde bu teknikten bahsedilmiyor.
"Fit bir vücuda sahip sporcu bayanlarda kas zarı altı teknik tüm ihtiyaçları karşılayan bir teknik olarak karşımıza çıkıyor."
• Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
• Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
• Kas zarı tekrar onarıldığı için Silikon yıllar içinde daha az sarkar.
• Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
• Hiç bir kas kesilmez.
• Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
• Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
• Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
• Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.

Evet canım,gerçekten kulağa çok hoş geliyor.Sanki sihirli bir teknik,hiçbir ağrı, komplikasyon yaşanmayacak gibi değilmi :P Yaşayan bilir demek istiyorum,şahsen ben ameliyattan sonra çok kolay bir süreç yaşamadım.Haa kas altı olsaydı dahamı zor geçirirdim bilemiyorum ama daha kalıcı,garantili bir yöntem olurdu diye düşünüyorum.Sonuça sıkıntılar çekiyoruz,zorlukları oluyor,ağrı,kolları kullanamama gibi.Ama ağrılar gelip geçici,sürekli yaşanan durumlar değil,ağrı kesicilerle bu süreç daha iyi durumlara getirilebiliyor.Ağrılar gittiğinde çıkan sonuca,görüntüye,olumlu yada olumsuz durumlara odaklanıyoruz bu sefer.O yüzden yaşayacağınız ağrılardan korkup bunlara odaklanmayın.Kas altı yöntemi olupta süreci çok kolay atlatanlarda var.Bu sizin ağrı eşiginizede bağlı bir durum.Belki kas üstü yöntemi olsanız dahi çok ağrı yaşayacaksınız,bunu yaşayanlarda var,unutmayın :34: Siz yöntemi doktorunuza bırakın,size uygun olan yöntemi doktorunuz seçsin..İYİ YÖNTEM YOKTUR,KİŞİYE UYGUN OLAN YÖNTEM VARDIR..

Selam arkadaslar,
Son kontrolumde dr uma sordum neden kas alti zari yapmiyor diye. Ozellikle kas kesilmeden yapildigi avantaja dikkat cekerek, o da zaten kas alti yontemde de cok az kesiyoruz dedi 1-2 cm lik yeri, kas zaten her iki taraftan tutunan bir mekanizma oldugu icin, calismasini etkilememek icin yapilan buymus. Protezi daha iyi gizliyoruz dedi ve sonuc olarak daha iyi goruntu oluyor dedi. Gerci ben hala goruntuden memnun degilim, sanirim bu yintemde daha da uzun suruyor son hallerini almalari. Gogusunuz gala korse giymis gibi yukarisi firlak:-). Kas alti zari yontemi mevcut kaslar arasinda zari kaldirarak gizlemekmis, artik icerde nasil bir yapi var bilemem tabi, bana soylenenleri aktarmak istedim.

Canim bak hacettepede olucaksan kesinlikle haldun hocaya ol derim benim ameliyatimi o yapti cok memnun kaldim kendisi cok ilgili bi doktor yardimci docent hacettepede kesinlikle oneririm tetkiklerin yapildiysa git gorus kendisiyle

Back