• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz Makyajı Kaş kalınlaştırmak isteyenler buraya

Kaş, kirpik şekillendirme, rimel, kapatıcı, far, göz kalemleri)

gelsomina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
582
1
96
İstanbul
kızlar çok seyrek ve çok çirkin kaşlarım var. burdaki forumlarda okuduğum bir kaç yöntemi birleştirip uygulamaya başladım. sizinle de paylaşmak istedim.
1. akşam yatarken badem yağı sürüyorum şu ucu pamuklu çubuklarla. iyice yediriyorum.
2. sabah kalkınca yine biraz badem yağı sürüyorum.
3. sonra ilerleyen saatlerde bir sarımsağı ikiye kesip badem yağını çıkarmadan (zaten onun çoğu emilmiş oluyor) kaşlarımı bu sarımsakla ovuyorum. (çok kötü kokuyor. allahtan evdeyim şu aralar. bunu bir iki hafta uygulayabileceğim ancak)
4. sarımsaktan bir kaç saat sonra da nivea krem sürüyorum kaşlarıma. bildiğimiz klasik niveadan.
henüz iki gündür uyguluyorum bunları. şimdilik pek bir şey farketmedi. gelişmeleri paylaşırım. sizin de işe yarayan formülleriniz varsa paylaşın lütfen.

bu konuya pek itibar edilmemiş. anlaşılan herkesin kalem gibi kaşı var burcuburcuyla ben hariç. :)). ama bende ilerleme var :)).. bir iki tel de olsa yeni kaş çıktı hiç çıkmayan yerlerde. çok mutluyum. ama sarımsağa daha fazla devam edemeyeceğim sanırım. ama badem yağı ve niveaya devam.

bu arada burcu sende ne kadar işe yaradı? genelde kaşı küsenler uyguluyor bu yöntemleri. onlar da zaten eskiden var olan ama artık çıkmayan kaşlarını çıkarmaya çalışıyorlar. benim dururmum ise farklı. ben daha önce hiç kaş çıkmamış yerlerde kaş çıkarmaya çalışıyorum. yani benim kaşlarım sonradan seyrelmedi hep seyrekti. senin durumun nedir burcucurcu? sen de yoktan mı var etmeye çalışıyorsun benim gibi. bir de susam yağı ne kadar işe yaradı? ve ne kadar sürede?

ben 6 ay kullandım susam yagı..2-3 ay hınt yağı..bende hıç ıse yaramadı...çıkmadı sarımsak suruyorum 10 gun oldu..sankı o çıkarıyor yenıden kaslarımı yaa...

evet ben de geçen gün birinden duydum. bir hastalık nedeniyle tüm kaşları dökülmüş. sarımsak sürün demiş doktorlar. çıkmış kızın kaşları. ama dediğim gibi zaten var olup da dökülen kaşı çıkarmasıyla hiç çıkmamış kaşı çıkarması aynı olmayabilir. inşallah çıkarır yaa. yine de umudumu yitirmiyorum.

Kaslarimdan memnunum ama cok az bi kisminda seyreklik var uclarina dogru baslari ise cok hosuma gidiyo kalin. kucuk kadinlardaki Arminin kaslarina bayiliyorum onun kine bennzettim gittikce..susam yagini duzenli kullanamiyorum hemen bikiyorum ben :( o yuzden farkida anlayamadim cnm..

surmeye devam edicem paylasimlarini takip edicem ..kolay gelsin.

ben oradaki kaslarin kalinlasmasi icin yapiyorum aslinda.. olmayan kaslar cikmaz herhalde bilmiyorum cnm ama ins. isine yarar ..

olmayan kaşı nasıl çıkarsın yaw... akannehir
15 yıldır kaş alınınca artık çıkmıyor yenılerı .alına alına 15 yılda bıttı...bu bıtenlerın yenılerını ıstıyorum bennn..lutvennnnnnnnn çıksınlar...
var gelısme var.seyrekte olsa çıkmaya basladınar..bıraz ınceler ama kalınlastırcam bende kaşları...srımsak suyuyla beslıcem kaşlarımı kaydirigubbakcemile3

Seyrek kaş kürü
Suna Dumankaya kaş gürleştirme için kaşlara fındık yağı sürülmesini veya bunun yerine, seyrek kaşlara çözüm arayanlara, fındığı teflon tavada kavurup, sıcakken kaşlara sürmelerini tavsiye etmektedir. Bu kaş gürleştirme işleminin gece yatmadan önce ve haftada 4 gün yapılması gerektiğini belirten Suna Dumankaya, belirli bir süre bu küre devam edilmesi halinde netice alınacağını söylüyor.

umarım işinize yararyerimseniben

hatta yemeklerinde bile fındık yağı ve zeytinyağı kullanan biri olaraktan bu bilgileri paylaşmayı borç bilirim kaydirigubbakcemile5

Fındık Yağı’nın faydaları
TMO tarafından imalatı yaptırılan ve perakende olarak ülke genelindeki 150
satıs noktasında satısa sunulan rafine fındık yağının diğer bitkisel yağlarla
karsılastırılması ve insan sağlığına olan faydaları asağıda yer almaktadır:
• Fındık yağının yağ asitleri bilesiminde % 80 oranında oleik asit bulunmakta olup bu oran
zeytinyağı da dâhil diğer bitkisel yağların üzerindedir.
• Oleik asit; yüksek tansiyon riskini azaltmakta, kötü kolesterolü (LDL) düsürmekte, iyi
kolesterolü (HDL) arttırmakta, kalp damar hastalıklarına karsı koruyucu etki göstermekte,
diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azaltmakta, kan sekerini düzenlemekte ve tümör gelisimini engelleyerek kansere karsı koruyucu etki yapmaktadır.
• E vitamini fındık yağında diğer bitkisel yağlardan daha fazla miktarda bulunmaktadır.
• E vitamininin; üreme sistemine olumlu katkıda bulunduğu, alyuvarların parçalanmasını
önleyerek kansızlığa karsı koruyucu etki yaptığı, vücut hücrelerini koruyarak yaşlanmayı
geciktirdiği, Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını önlediği bilinmektedir.
• Fındık yağının yanma noktası diğer yağlardan çok daha yüksektir. Yanma ısısı 220 0C
olan fındık yağı ısıya karsı en dayanıklı yağdır. Fındık yağı dısındaki diğer yağların, yüksek ısıya dayanamadığından pisirildiklerinde, (özellikle yüksek dereceli kızartmalarda) fiziksel ve kimyasal yapıları değiserek zehirli (toksik) özellikleri açığa çıkmaktadır.
• Fındık yağının, kızartmalarda kullanıldığında ortamda ve yiyecekte koku bırakmadığı,
hafif ve lezzetli olması nedeniyle hamur isleri de dâhil her türlü yemek yapımında çok iyi
sonuçlar verdiği bilinmektedir.

ıçeriği : Press yöntemiyle elde edilen %100 doğal fındık yağı

Faydaları : Fındık yağı Bı, B2, B6 ve E vitamini bakımından zengin bir üründür. Fındık yağı vucutta karbonhidrat protein ve yağ metobolizmasında düzenleyici olarak görev yapan bazı B grubu vitaminler için önemli bir kaynaktır. B1 ve B2 vitaminleri için iyi, B6 vitamini içinse çok iyi bir kaynak olduğu saptanmıştır. ıçeriğindeki E vitamini vücuttaki kasları güçlendirir, kalp dokusundaki hücrelerin korunmasını sağlar. Fındık yağı aynı zamanda kuru yıpranmış ciltlere uygulanabilir. Cilde yoğun nem, parlaklık ve canlılık kazandırır. Hamilelik ve doğum sonrasında oluşan çatlakların ve deformasyonun giderilmesinde kullanılır. Masaj yağlarında baz yağ olarak kullanılabilir.

Kullanım Alanları : Cilt için kullanılır. Ayrıca, içilebilir.

Kullanım Önerileri : Fındık yağı cilde direkt olarak uygulanabilir. Ayrıca günde bir tatlı kaşığı içilebilir. Fındık yağı aynı zamanda yemeklerde ve salatalarda da kullanılabilen bir yağdır.

ALINTIDIR...............

Son düzenleme:
kızlar bir hafta kadar aksatmadan yaptım söylediklerimi. ama pek gelişme olmadı sanki yaa:(. yani yeni kaş çıkmadı. Şaşkın haklı galiba en iyisi ektirmek :(. Ama onun için de bir iki yıl beklemem lazım. malum maddiyat :(. pandoracığım çok sağol paylaşımın için ama ben bunu yapamam herhalde. sıcak fındığı süreyim derken yakarım bi de. daha beter olur. bu riski göze alamam. ben suna dumankayaya da pek güvenmiyorum zaten.

kızlar kaşımın başlangıcında belirli bir bölgede boşluk vardı. küçük bir bölgede. bugün baktım orda kaş çıkmış. yeniden yapmaya başladım. bir hafta daha yapacağım. gelişmeleri yazarım. gerçi sanırım benden başka kimsenin seyrek kaş problemi yok :). kimse bi yorum yazmamış.

malesef aynı problem bende de var :(
kumralım ve kaşlarım çok açık renk.. alıp küstürmekle de alakası yok zaten doğru düzgün kaşım küçükken de yokmuş şekil vermek için aldım ve böyle de kaldı, tuhaf gelebilir ama ben jilet bile vurdum kaşlarıma ama hiçbir artış olmadı.
şimdi akşamları yatarken hint yağı sürüyorum, kaş ve kirpikler için fırçalı şekilde satılıyordu ve faydası olduğu söylenir.. çok düzenli kullanmıyorum sıkıldığım için, bir artış yok şimdilik, hiç kaş çıkmayan yerler var hatta :(
kaşlar gözleri ortaya çıkarıyor daha kalın olmasını istiyorum, saçlarım sarı olduğu için boyayamıyorum da.
sarımsağı denicem..
ya da ektirmeyi araştırıcam artık.

malesef aynı problem bende de var :(
kumralım ve kaşlarım çok açık renk.. alıp küstürmekle de alakası yok zaten doğru düzgün kaşım küçükken de yokmuş şekil vermek için aldım ve böyle de kaldı, tuhaf gelebilir ama ben jilet bile vurdum kaşlarıma ama hiçbir artış olmadı.
şimdi akşamları yatarken hint yağı sürüyorum, kaş ve kirpikler için fırçalı şekilde satılıyordu ve faydası olduğu söylenir.. çok düzenli kullanmıyorum sıkıldığım için, bir artış yok şimdilik, hiç kaş çıkmayan yerler var hatta :(
kaşlar gözleri ortaya çıkarıyor daha kalın olmasını istiyorum, saçlarım sarı olduğu için boyayamıyorum da.
sarımsağı denicem..
ya da ektirmeyi araştırıcam artık.
benim cidden bir kaç tel kaşım çıktı. hiç çıkmayan yerlerde. kaşlarımı annem alır benim. inanamıyor hala. ben de inanamıyorum. sarımsağı bana o söyledi zaten. bir arkadaşının kızının kaşları dökülmüş. doktor da sarımsakla ovun demiş. kızın kaşları geri çıkmış. hiç olmayan kaşı çıkarmyabilir diyordum ama çıkardı resmen. kaşlarım o kadar seyrek ki bir tel fazldan çıksa anaşılıyor. yanılıyor olamayız. ama bir sorun var sarımsağı düzenli yapamıyorum. bir hafta yaptım.şu anda devam edemiyorum. inşallah önümüzdeki hafta sarımsağa tekrar başlayacağım. bademyağınu sorunsuz olarak sürekli kullanıyorum ama. kulak çöpüyle sürüyorum gece. sen de yap canım. inşallah hayalimizdeki kaşlara kavuşacağız.

kalıcı makyajda yaptırabilirsiniz kılzar.......

canım kalıcı makyajı çok yapay buluyorum. ben zaten pek makyaj yapmayan bir insanım. iyice sırıtır. o yüzden ya kaş ektireceğim ya da doğal yollala çıkarmaya çalışacağım. kaş ektirmem de şu anda maddi açıdan pek olanaklı değil. olanaklı olana kadar da badem yağı ve sarımsakla şansımı deneyeym diyorum.

badem, hint ve soya yağı karısımını kipriğime ve kaşıma sürüyorum. zaten çok gür kaşlarım eskiden de yoktu. şimdi gayet normal memnunum...:)

hint yagi ya da yilan yagi
ben karar veremedim hangisini sursem
sarmisak denemistim bir seferinde yakmisti yara oldmustu hem de :bbo:
deneyimleri paylasalim
bana iyi bir formul lazim :1ninca:

Back