• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kas alti kas ustu arasindaki fark nedir?

Kas altı ameliyat olunduğunda operasyonda adeleniz kesilir protez arkaya yerleştirilir ve sonuç daha doğal olur kapsüllenme riski en az olan yöntemdir. Oldukca ağrılı ve zor süreçtir.

Kas üstü ameliyatta ise doktorunuz kasa dokunmaksınızın meme dokusunun arkasına protezi yerleştirir sonuçlar kişiden kişiye değişir fakar kas altına göre protez kendini daha belli eder. Kas altı işlem kadar doğal durmaz.. ( Bakın kişiden kişiye değişir dedim). Ağrısı az hissedilir komplikasyon veya kapsül riski oranı kas altına göre daha yüksektir. Tabi doğru protez ve yöntem kullanılırsa bu risk yok denecek kadar az olur %1-2 arası oranla..

Peki meme dokusu olmayan kisilerde arkaya yerlestirilir diye biliyorum dogru mu
Meme dokusu az veya sıfır olan kişilerde, kas altı veya dual plan ( yani sadece protezin üstü kasın altına konur) yerleşim yeri olarak uygulanır. ️Kasaltı veya dualplan ️kasaltı yöntemlerinde, kas bi kamuflaj görevi görür. Protezi saklayan bi doku olarak görev yapar. Eğer derisi ince ve hiç meme dokusu olmayan birinde kas üstü uygulanırsa , protez yarım küre gibi belli olur. Bu da çok çirkin ve yapay bi görüntüye sebep olur.eğer meme dokusu varsa , kasüstü ideal bi yöntemdir. Buna Dr karar verir.

valla bütün arkadaşlar açıklamış meme dokunuz azsa zaten kas altından başka çareniz yoktur meme dokunuz baya varsa kas altı yapılmaz bu sefer de çift meme görüntüsü oluşabilir ama bazı durumlarda ister kas altı ister kas üstü uygulanabilir bu dr un yıllar içinde edindiği tecrübeye bağlı bunu hastanın seçimine bırakmak doğru olmaz

Merhabalar kas üstü,,mentor tercih ettik Dr la birlikte,, işim gereği fitness pilates eğitmeni yim, , ağrı minumum ve iyileşme süreci kısa olmalı ve naturele yakın,, ve sexsi olmalı idi hepimizin istediği gibi 15 gün oldu ,, ve cokkkk mutluyum, ,

Merhabalar kas üstü,,mentor tercih ettik Dr la birlikte,, işim gereği fitness pilates eğitmeni yim, , ağrı minumum ve iyileşme süreci kısa olmalı ve naturele yakın,, ve sexsi olmalı idi hepimizin istediği gibi 15 gün oldu ,, ve cokkkk mutluyum, ,

Sakıncası yoksa beni izlermisin ;) bende kas üstü taktırdım canim gormek isterim

Canım geçmiş olsun ;)

ilk ameliyatım dual plandı. yani kısmi kas altı. göğüs kasları hızlı kasılan biri olduğum için ikinci ameliyatımı zar altına istedim ve şikayetlerim geçti. mümkünse zar altı ameliyatı olunmalı diye düşünüyorum. kaslar boşu boşuna neden kesilsin ki? illa ki etkiler kas gücünü.

meme dokusu az olan kişilere kas altı yöntem şarttır diye bir kestirimde bulunamayız. benim de meme dokum hiç yoktu. doktorum diretti kas altı diye (dual plan yapıldı, ki o da kas altı yöntemdir.) hiç istememiştim oysa ki. ve sorun yaşadım. ağrılarım aylarca geçmedi. sonra zar altına dönüldü. 295 cc yuvarlak protez kullanıldı. memelerim çok doğal hem görüntü hem dokunuş olarak.
kas zarı ve deri kalınlığı da etkiliyor protezin belli olup olmamasını, protezin sertlik derecesi de.

Canim
Merhaba yarin sabah 8 de kas ustu yuvarlak 290 yada 300 cc olarak ameliyat olacagim.. Ama hala endiselerim var kas ustu belli olur diye okudum cok.. Beni izlermisin? Sence bana kas ustu nasil olur? Birde benim doktorun soyledigine gore sarkik degilmis sadece emzirmeye bagli olarak ustleri bosaldigindan oyle duruyormus..

emzirme ıcın sadece kas altı yada kas zarı altı oluyormus dogrumu arkadaslar? kas ustu tercıh edılmıyormus bılen arkadaslar acıklayabılırmı bırde yumusaklıgı nasıl benım cevremde suan meme estetıgı olan bırı yok

Back
X