• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kartal-pendik bölgesinde hastane

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.453
Puanlar
698
merhaba kızlar doğuma yaklaşık 3 ay var fakat şimdiden arayış içine girmeye başladık malum.

kartal - pendik civarında devlet hastanesi varmış sanırım doğum konusunda çok iyiymişş ben bir de 3.çocuğumu sezeryanla doğuracağım ve son zamanlarda televizyonda normal doğum sezeryan doğum ısrarı yüzünden ölen anne bebek hikayelerini duydukça geriliyorum.....
özel b,r hastanede ben de yapmayı tercih ederdim fakat fiyatlar gerçekten çok ama çok uçuk bana göre !!

bu saydığım bölgedeki devlet hastanesini bilen var mı yada bana önerebileceğiniz bir devlet hastanesi doğum özellikle.... şimdiden teşekkürler
:nazar::emir_bebek:

:44: :44: :44:kızlarrrr..... yok mu bir haber alan yok mu gören?? :52:

canm bi hastabe bulabildn mi sanırım devlete giden yok :(

Pendik eğitim ve araştırma hastanesini çok övüyorlar
ayın 14.üne randevu aldım prof.dr.dan gidip ayrıntıları ben yazacam,
devlet hastanesi güvensizliğini yıkarmıyım bilmiyorum ben de güvenerek gitmiyorum ,ama gerekli olmayan şeylere de dünya para alıyor özel hastaneler benim gibi mecbur olan ne yapsın
:50:

devlet hastanesi güvensizliğini yıkarmıyım bilmiyorum ben de güvenerek gitmiyorum ,ama gerekli olmayan şeylere de dünya para alıyor özel hastaneler benim gibi mecbur olan ne yapsın

cok halısın canm ee nasıl gecti kontrol durum ne haber vereirmsn

o "pendik eğitim araştırma" dediğin "marmara üniversitesi pendik eğitim araştırma" olarak geçiyo marmara üniversitesinin yani hastane!..insanlar bilmiyo çünkü taksiye binince diyecek ki "pendik eğitim araştırma ya gidelim" taksici de "aa marmara yani?" diyecek insanlar da bilmediklerinden "yo pendik hastanesi!" diyecek. çok yaşanıyo böyle olaylar, "pendik devlet hastanesi"yle karıştırabilirler, isimler yakın mevki olarak da çok yakın hastaneler birbirlerine çünkü aydınlatmak istedim, "marmara üniversite hastanesi" derseniz daha doğru olur...

Son düzenleme:
o "pendik eğitim araştırma" dediğin "marmara üniversitesi pendik eğitim araştırma" olarak geçiyo marmara üniversitesinin yani hastane!..insanlar bilmiyo çünkü taksiye binince diyecek ki "pendik eğitim araştırma ya gidelim" taksici de "aa marmara yani?" diyecek insanlar da bilmediklerinden "yo pendik hastanesi!" diyecek. çok yaşanıyo böyle olaylar, "pendik devlet hastanesi"yle karıştırabilirler, isimler yakın mevki olarak da çok yakın hastaneler birbirlerine çünkü aydınlatmak istedim, "marmara üniversite hastanesi" derseniz daha doğru olur...

:52: sağol cicim haklısın

bugün saat 15:00'da randevum var .ayrıntılarla size döneceğim kızlar..... :10::10::10:

kızlar kusura bakmayın randevumu iptal etmek zorunda kaldım benim ufaklık hastalandı,randevu almak çok zor onu söyleyebilirim internet üzerinden almaya çalışıyorum dr.lar bir hafta kadın doğumda bir hafta gebe polikliniğinde oluyor
gittiğim gün ayrıntılarla burada olacağım
3 tane doçent 2 profesör 3 de uzman dr.var
şimdilik bilgiler bu kadar
:51:

bugün gittim pişman oldum diyebilirim.

o doçent prof.falan hikaye onlar bakmıyor size.anca acil bir durum olursa sizinle ilgileniyorlar ameliyatlara bile asistanları giriyormuş.danışmadaki bayan başka bir hastaya anlatırken tanık oldum
muayene için girdim ultrasonda bebeğimi göremedim bile hani çevirde anne bi görsün di mi
:37:
yok göstermek gibi bir eyilimde bulunmadı hatta yanındaki dr asistanı çocukla muhabbet ediyordu.bunlar mı sezeryan ameliyatı yapacak pehhh.....

bir ay sonra gel tahlilleri yenileyelim dedi,daha sonraki ay kasım oluyor daha sık gel dedi ve sezeryan için gün verelim dedi daha sonraki ay dediğinde benim zaten doğum zamanım geliyor
:27:,
kısacası hastane büyük,yeni falan ama ı - ııı beğenmedi ben :26:

bugün gittim pişman oldum diyebilirim.

o doçent prof.falan hikaye onlar bakmıyor size.anca acil bir durum olursa sizinle ilgileniyorlar ameliyatlara bile asistanları giriyormuş.danışmadaki bayan başka bir hastaya anlatırken tanık oldum
muayene için girdim ultrasonda bebeğimi göremedim bile hani çevirde anne bi görsün di mi
:37:
yok göstermek gibi bir eyilimde bulunmadı hatta yanındaki dr asistanı çocukla muhabbet ediyordu.bunlar mı sezeryan ameliyatı yapacak pehhh.....

bir ay sonra gel tahlilleri yenileyelim dedi,daha sonraki ay kasım oluyor daha sık gel dedi ve sezeryan için gün verelim dedi daha sonraki ay dediğinde benim zaten doğum zamanım geliyor
:27:,
kısacası hastane büyük,yeni falan ama ı - ııı beğenmedi ben :26:

kusura bakmayın ilgi beklemekte elbette haklı olabilirseniz yalnız bu noktada hatırlatmak istedim naçizane, hiçbir üniversite ve eğitim araştırma hastanesinde öğretim görevlisi olan doktorlar (doçent,prof,uzman) poliklinikte bulunmazlar ve bu hastanelere giden hastalar bunu "yasal anlamda kabul etmiş" sayılarak muayene olurlar, yani poliklinikte -eğer ki asistan hekim sayısında bir azlık söz konusu değilse- doçent/prof/uzman poliklinikte normal hasta bakmaz, asistan ters bi durum olursa danışır, onlar gerekirse o zaman muayene ederler... sizi muayene eden asistan hekimden memnun kalmamış olabilirsiniz o ayrı, ama o da bir hekimdir en nihayetinde ve zaten iice pişmeden poliklinikte hasta muayene etmesine izin verilmez; yalnız maalesef doktorunuzu da seçme sanşınız bulunmuyor:((( emin olun tüm eğitim araştırma ve üniversite hastanesi bu şeklide... hayırlı doğumlar; sağlıklı bir lohusalık ve sağlıklı bir bebiş dilerim:)))

Son düzenleme:
kusura bakmayın ilgi beklemekte elbette haklı olabilirseniz yalnız bu noktada hatırlatmak istedim naçizane, hiçbir üniversite ve eğitim araştırma hastanesinde öğretim görevlisi olan doktorlar (doçent,prof,uzman) poliklinikte bulunmazlar ve bu hastanelere giden hastalar bunu "yasal anlamda kabul etmiş" sayılarak muayene olurlar, yani poliklinikte -eğer ki asistan hekim sayısında bir azlık söz konusu değilse- doçent/prof/uzman poliklinikte normal hasta bakmaz, asistan ters bi durum olursa danışır, onlar gerekirse o zaman muayene ederler... sizi muayene eden asistan hekimden memnun kalmamış olabilirsiniz o ayrı, ama o da bir hekimdir en nihayetinde ve zaten iice pişmeden poliklinikte hasta muayene etmesine izin verilmez; yalnız maalesef doktorunuzu da seçme sanşınız bulunmuyor:((( emin olun tüm eğitim araştırma ve üniversite hastanesi bu şeklide... hayırlı doğumlar; sağlıklı bir lohusalık ve sağlıklı bir bebiş dilerim:)))

ben zaten bazı şeylerin farkına vararak gittim oraya,çok övdüler birde.
:26:
Daha danışmada numaramı almak için beklerken hemşire ile danışmadaki görevlinin tartışmasına herkes şahit oldu
:32:
bir de ben onlara sonsuz hak veriyorum,dün gece 6 tane doğuma girmiş dr. :49:bazı şeyleri özel hastanedeki dr.lar gibi düşünemeyebilirler, sonuçta onlarda birer insan robot değil ki
fakat neden ....
neden böyle...
yani paran varsa iyi bakılırsın yoksa yüzüne bile bakmayız mantığı neden yıkılmıyor...

ben zaten bazı şeylerin farkına vararak gittim oraya,çok övdüler birde.
:26:
Daha danışmada numaramı almak için beklerken hemşire ile danışmadaki görevlinin tartışmasına herkes şahit oldu
:32:
bir de ben onlara sonsuz hak veriyorum,dün gece 6 tane doğuma girmiş dr. :49:bazı şeyleri özel hastanedeki dr.lar gibi düşünemeyebilirler, sonuçta onlarda birer insan robot değil ki
fakat neden ....
neden böyle...
yani paran varsa iyi bakılırsın yoksa yüzüne bile bakmayız mantığı neden yıkılmıyor...

neden böyle olduğunu siz zaten sorunuzda söylemişssiniz, "robot" değil ki...iş yükü fazla çalışan elemana robot gözüyle bakılırsa-nöbet tuttuğu günlerde hiç uyumadan 36 saat kesintisiz çalışmaya zorlanırsa- devlete ait hastanelerde elbette bu durum kaçınılmaz olur, özel hastanelerde durum böyle değil ki dağlaaar kadar fark var, paran varsa bakılır falan olayı değil! ne yani devlet hastanesinde paran varsa da yine bakılmıyo, bakılamıyo çünkü herkes eşit durumda zaten, üstelik hasta yükü çok ama çok fazla, net bi biçimde umarım aydınlatmışımdır, bu özel mi devlet mi olayında elbette özel hastane mantığı beklemeyin... size lafım yok lütfen yanlış anlamayın, saygıda kusur etmek istemem ama acısını herkes doktorundan hemşiresine, sağlık memuruna "sağlık personeli"nde bulmaya alışmış, onlar günah keçisi olmuş bi kere asıl bu mantık neden yıkılmıyor ve biz adam gibi sosyal devlet anlayışıyla devletin her türlü hizmet sektöründen hizmet alamıyoruz? asıl bunu irdelemek lazım... neyse umarım istediğiniz gibi bi alakayla karşılaşma şansınız olur, ama maalesef bu devirde devlet hastanelerinde sosyal devletten faydalanmak isteyen "hepimiz" için durum bu...sevgiler...

Son düzenleme:
öncelikle burda yazdıklarım karalama amaçlı değildir gördüklerimi bana ters gelen ya da çok beğendiğim şeyleri yazmak amaçlı yazıyorum :23:
Bugün 2.randevuma gittim [Marmara eğitim ve araştırma hast.Pendik]
karşımdaki bayan dr.asistanı sanırım çünkü ben doç.dr Ahmet Tefik yoldemir'den randevu almıştım
neyse;sıram geldi 3 doktor önlüğü giymiş genç dr adayı vardı biri de işte adını öğrenemediğim çok sinirli general gibi sağa sola emir veren ama çok itici olmayan dr hanım sorular sordu muayene etti beni...3 sezeryan olduğu için ''oooo çok kötü '' dedi varan 1 :37:
tahlillerimi inceledi ben 3'lü tarama testi yaptırmadım gerek de görmedim bana neden görmedin dedi...özel hastaneye gidip doğumu burada yaptıracak olmam herhalde rahatsız ediyor bu arkadaşları :50: ama zaten şartlar beni bu noktaya getirdi + ben maltepe tarafına yeni taşındım sayılır kim hangi hastane iyi dese koşuyorum oraya :52:
yarın şeker yüklemesini yaptırmamıştım taşınma telaşında o yapılacak kan ve idrar vereceğim
bir de şu tuhaf geldi bana eczaneden glikoz alacağım koca araştırma hastanesinde glikoz yok galiba sormayı unuttum :52:
2 hafta sonra randevu alacağım ve beni anesteziye gönderip sezeryan için gün verecekler bunu da anlamadım.:51:

yapılmayan seker yüklemem yapıldı sonunda hayatımda ilk defa ellerim titredi başım döndü yaklaşık 12 14 saat aç kaldım idrar kan derken dolandım durdum sabah 9 'da başladım 14:00'da eve geldim :37: internet üzerinden tahlilleri takip edebiliyorsunuz bu olay çok güzel

Canım marmara hakkında ben de hıc iyişeyler duymadım.. sana tavsiye edebilecegim, cevremdekı dogum yapanlardan aldıgım haberlere göre pendık devlette nilüfer hanım var ona muayene ol ve dogumu o da yaptırıyor orda dogum yapan bikac kısı cok mutlu ayrıldım vs dedi..
Birde yakacık dogum hastanesi var orayıda cok övdüler..

Canım marmara hakkında ben de hıc iyişeyler duymadım.. sana tavsiye edebilecegim, cevremdekı dogum yapanlardan aldıgım haberlere göre pendık devlette nilüfer hanım var ona muayene ol ve dogumu o da yaptırıyor orda dogum yapan bikac kısı cok mutlu ayrıldım vs dedi..
Birde yakacık dogum hastanesi var orayıda cok övdüler..

mesela neler duydun canım paylaşırsan sevinirim artık başladım bir kere doğuma 30 gün falan kaldı değiştirmem imkansız gibi ....
zaten yeteri kadar geç başladım .
2 senelik bir hastane neden iyi şeyler duymadın merak ettim ???

Selam. Ben de bugün ilk kez Marmara Üniversitesi Hastanesine gittim. Üniversite hastanesi olması bana güven verdiği için bu hastaneyi tercih ettim. Randevu saatinde muayeneye girdim. Asistan doktor olduğunu düşündüğüm iki genç vardı. Rutin sorular soruldu. Ultrason incelemesi yapıldı.

Bu benim ikinci gebeliğim. Ancak ilk gebeliğim boş gebelik olduğu için hiç kalp atışı duyulmamıştı. Bu kez de hamileliğimin erken dönemi olduğu için kalp atışı duyacağımı sanmıyordum. Ama doktor bebeğin kalp atışı var diyince çok heyecanlandım. İncelememi bitireyim size de göstereceğim dedi ve ultrason ekranını bana çevirip açıklamalar yaptı.

Açıkçası hiçbir beklentim olmadan gitmiştim. Bana bebeğimin kalp atışını izletmeleri ve açıklama yapmaları hoşuma gitti. Kısaca ben memnun kaldım.

Ama bana ikili testi bu hastanede yapamayacağımı söylediler. Bu yüzden ikili test yaptıracağım bir hastane arıyorum.

Back