Yaprağın cinsi böyle hiçbir şey işe yaramaz malesefSelam kızlar salamura yaprağım var ve çok sert kart ne yaptıysam olmuyor yani başıma ilk defa böyle birşey geldi. Normalde sarmadan bir gün önce soğuk suya basarım tuzu gitsin diye 3 4 kere de suyunu değiştirip öyle yapardım. (Pirinci çiğden kavurmadan yapıyoruz biz onu da belirtiyim içi pişiyor dışı semsert)Bunda akşamdan sabaha sıcak suda beklettim öyle sardım yaprak gene sert kaldı taze yaprak gibi haşladım fazla tutmayarak dağılmasın diye gene sert kaldı bu sefer çok fazla haşladım dağıldı sarılmıyor ama hala sert ben buna ne yapabilirim ? Hayır alınan yerde kayınvalidemin komşusu iade etme şansımız da yok kayınvalidem küser diyor öyle elimizde 3 koca bidon kaldı var mıdır bunun bir çözümü ?
Ay atmışsınız özelden tarifi teşekkür ederim ilk defa gördüm valla ama mantıklı geldi denicem ama o kadar yaprağı öyle bitirebilir miyim bilmiyorumBen bi tarif görmüştüm, kadın sarma olarak değil de, üst üste koyup ince ince doğruyordu (marul doğrar gibi) sonra iç harcı hazırlayıp doğradığı yaprakları da harcın içine ekleyip karıştırıyordu. Zahmetsiz yaprak sarması diye paylaşmıştı hattabulursam atıyım size linkini belki denersiniz..
Gerçekten de ne yaptıysam olmadıYaprağın cinsi böyle hiçbir şey işe yaramaz malesef
Bir iki kilo değil ki 3 bidon diyorsunuz iade edin kuserse kussun. Mali güzel değilse satmasin. Baslara inceleri koyuyorlar altı kart oluyor.Selam kızlar salamura yaprağım var ve çok sert kart ne yaptıysam olmuyor yani başıma ilk defa böyle birşey geldi. Normalde sarmadan bir gün önce soğuk suya basarım tuzu gitsin diye 3 4 kere de suyunu değiştirip öyle yapardım. (Pirinci çiğden kavurmadan yapıyoruz biz onu da belirtiyim içi pişiyor dışı semsert)Bunda akşamdan sabaha sıcak suda beklettim öyle sardım yaprak gene sert kaldı taze yaprak gibi haşladım fazla tutmayarak dağılmasın diye gene sert kaldı bu sefer çok fazla haşladım dağıldı sarılmıyor ama hala sert ben buna ne yapabilirim ? Hayır alınan yerde kayınvalidemin komşusu iade etme şansımız da yok kayınvalidem küser diyor öyle elimizde 3 koca bidon kaldı var mıdır bunun bir çözümü ?
Aynen öyle en üstte 10 15 tane güzelim yaprak vardı altlar berbat. Bana kalsa ben iade ederim zaten umrumda olmaz benim de kayınvalidem istemiyor vermiyor kadına e bende kadını birebir de tanımıyorum o yüzden elim kolum bağlı yaniBir iki kilo değil ki 3 bidon diyorsunuz iade edin kuserse kussun. Mali güzel değilse satmasin. Baslara inceleri koyuyorlar altı kart oluyor.
O zaman kayınvalidenize verin bidonları, parasını versin size.Aynen öyle en üstte 10 15 tane güzelim yaprak vardı altlar berbat. Bana kalsa ben iade ederim zaten umrumda olmaz benim de kayınvalidem istemiyor vermiyor kadına e bende kadını birebir de tanımıyorum o yüzden elim kolum bağlı yani
Valla az değil hem yaprak hem yaprak parasi. İnternette sade soda da bekletin yazıyor ama biledim. En güzeli kayinvalidenizle verin yesin.Aynen öyle en üstte 10 15 tane güzelim yaprak vardı altlar berbat. Bana kalsa ben iade ederim zaten umrumda olmaz benim de kayınvalidem istemiyor vermiyor kadına e bende kadını birebir de tanımıyorum o yüzden elim kolum bağlı yani
Ne yalan söyleyeyim çok mantıklıO zaman kayınvalidenize verin bidonları, parasını versin size.
Soda farklı bir fikirmiş bakValla az değil hem yaprak hem yaprak parasi. İnternette sade soda da bekletin yazıyor ama biledim. En güzeli kayinvalidenizle verin yesin.
Muhtemelen öyle ama yani onlarda zaten yenmez. Zamanında anneannemin bahçesinde asmaları vardı taze taze küçük küçük toplar öyle bidonlara basardık kartlara dokunmazdık bile öyle kurur giderdi onlar.Resmen bize kakalandı bunlarBazi yaprak cinsleri boyledir muhtemelen cinsi kalin
Afiyet olsunSoda farklı bir fikirmiş bakonu da bir deneyim zaten kalan iki bidonu verdim şuan elimde bir tane var onda denerim belki işe yarar