Anket Karpuzu çekirdekle mi,yoksa çekirdeksiz mi yersiniz?

Karpuzu çekirdekle mi,yoksa çekirdeksiz mi yersiniz?

• Cekirdekle

OY: 30 39,0%
  • Cekirdeksiz

OY: 47 61,0%

• Ankete Katılan
    77

Nelya

NiLoVski
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
4.748
13
318
36
- Yurtdışı
Aslında ben hep karpuzu çekirdeksiz yerim,bir tane bile çekirdek yutmam.Çocukluktan beri bu böyle.Ama geçen arkadaşlarımızla denizdeyken karpuz yiyorduk ve her kes 3-4 dilim karpuz götürürken ben daha 1ni bitirmemişdim.Nasıl böyle cabuk yiyorsunuz,yoksa çekirdekle mi sorarken benden baska 5-i de cekirdekle yiyoruz demez mi.Şok oldum aklinialirimsmileresmen...ondan sonra anneme,babama,kayinvalideme ve sssssss karşıma kim çıktıysa herkese sordum....meger herkes cekirdekle yiyormuş...CADIARZU
kk-da da bir anket yapayim bakalim dedim.....buyrun hanimlar buyrunnnnnnnnn

Genelde çekirdekle yerim ama bazen çok çekirdek oluyo biraz ayırıyorum çekirdeklerini.aklinialirimsmile

çekirdeksiz yemeye çalışırım ama yinede arada yutarımkaydirigubbakcemile3

çekirdeksiz yemeye çalışırım ama çok olduğu zaman arada kaçıyorsırnaşık şey

çekirdeklerinin çoğunu ayırmaya çalışırım. tek tük kalanlarıda yerim

bende çekirdekle nasıl yiyolar çok şaşırıyorum ben çekirdeksiz yiyorum

ben sırf o çekirdekleri yüzünden 20 yaşıma kadar yemedim karpuz
sonra bi taına bakıyım dedim ogün bugündür yiyorum
geçende arkadaşın annesi çekirdeği yararlıymış kum dökmede ve bağırsakları çalıştırmada diyince ogünden beri çekirdeğiyle yiyorum tadıda çok oluyo ama çekirdekleri iyice çiğnemek lazım

çekirdeksiz.. özellikle çekirdeğin apandist'i tıkayarak ciddi sorunlara yol açtığını öğrendikten sonra daha bir dikkat ediyorum.. :kahve:

çekirdeksiz. çocukluğumdan beri böyle, aileden böyle gördük, zaten bu yüzden dışarıda yememeye çalışırım genelde, bir tane bile yemediğim için, insanın ağzına kaçar falan, uğraş durkaydirigubbakcemile3

çekirdeksiz. çocukluğumdan beri böyle, aileden böyle gördük, zaten bu yüzden dışarıda yememeye çalışırım genelde, bir tane bile yemediğim için, insanın ağzına kaçar falan, uğraş durkaydirigubbakcemile3

aynen :1:aileden böyle gördük zaten ben mideye zararlı olduğunu duymuştum onun ama çocukkende annem derdi bana sakın yutma midende karpuzlar çıkar diyedelikafaduldennasıl bir kandırma Allahım

ben çekirdeksiz yiyorum
nasıl yiyolar çekirdekle benim öyle boğazımda kalır valla :1: yediğimden bir şey anlamam

Cekirdeksiz tabikideeeeeeee :)
aSLa cekirdegiyle yiyemem, öyle yutanlari görünce sasiriyom biraz,
özenle ayirmaya calisirim hep cekirdeklerini, bir dilim karpusu 10a bölmek zorunda kalsamda :D
ama arada 1 tane kacarsa cokda dert degil yutuverebilirim, ama cikaririmda

Karpuzun faydasından tam yararlanmak için aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi gerektiği belirtildi ve çekirdeklerinin de çok faydalı olduğu hatırlatıldı.

Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dursun Bostancı, karpuz çekirdeği içinde bulunan ‘cucurbocitrin’ adlı maddenin kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olduğunu belirtti. Bostancı, “Karpuzun çekirdekleri çok faydalı. Karpuz çekirdeği, midede herhangi bir şikayete sebep olmaz. Ayrıca az miktarda olsa bile barındırdığı likopen maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor.”diye konuştu

çekirdeksiz yerim:)
çekirdekli üzümün bile çekirdeklerini ayırırım gerçi anneme aldırtmıyorum artık:1:

Back