- Emoji Skoru
- 5.411
- Puanlar
- 248
iyi ama tek bir kisinin elestirisine 10Eğitim ile ilgili açılan her başlığın sonu öğretmen arkadaşların canla başla kendilerini müdafaa etmesi ve mesleklerini anlatmaya cabalamasi ile sonlaniyor.
Çok üzücü.
Evet yurtdißinda boyle bir sistem var .Belli araliklarla gelip sinava taabi tutuluyor cocugunuz .Turkiye de de olsa bunu tercih ederim .
Deneme tahtası bir eğitim sistemi .....sanırım özel okulların çoğu buna uymayacak
uyum haftası olayınıda hiç anlamdım, daha önce çok önemli diyorlardı şimdi birden önemsiz oldu, ki bence de önemli
mini mini birler için hiç iyi olmadı bence
Teog daki adaletsizliğin çok net görüldüğünü düşünüyorum.Ama hiçbirşey yapılmayacak, çünkü amaç tek tip , çok başarılı olmayan, sorgulamayan bir nesil yetiştirmek.Aynı şeyi Lys içinde yaptılar.Çocuklar çok iyi eğitim veren okulları değil, çok not veren okulları tercih etmeye başlasın..Tek amaç bu.Deneme tahtası bir eğitim sistemi .....
Arada bir nesil harcanmış ne farkeder ki....
Ozel okullardan bu isi iyi yapan kim var git arastir ayni sistemi uygula....
Birde çalışan kaynak kitap bulup veren ogretmen de sorusturma geçirirse daha ne diyeyim ...
Teog da ozel okullardaki çocuklarin tum notlarinın 100 olması ,devlet okulunda not ortalaması 85 olan çocugun onüne hop diye 8 10 puan gećmesi de cabası .....ve 2 yildir bunun gorulememesi.
Cocugun okul notu 100 ,sinavda mat dan 20 almış .Ozel okula bi git sor bu çocuga kim yüz verdi...
Anayasanin egitimde eşitlik ilkesiTeog daki adaletsizliğin çok net görüldüğünü düşünüyorum.Ama hiçbirşey yapılmayacak, çünkü amaç tek tip , çok başarılı olmayan, sorgulamayan bir nesil yetiştirmek.Aynı şeyi Lys içinde yaptılar.Çocuklar çok iyi eğitim veren okulları değil, çok not veren okulları tercih etmeye başlasın..Tek amaç bu.
Eskiden başarı puanı okulun not ortalamasına bakılarak hesaplanırken, şimdi sadece nota bakılıyor.Fen lisesinde not ortalaması 85 olan öğrenci herhangi bir okulda yattığı yerden yüz alan öğrenciden geride başlıyor sınav maratonuna. Yazık oluyor çocuklarımıza...
Eğitim hiç bu kadar aşağılanmamıştı!..
Oldu olacak okulları seçime kadar tatil edelim.Zaten kafamız karışık, zaten turizmciler kan ağlıyor, zaten hâlâ öğretmenler atanamadı, zaten havalar sıcak ve okullarda klima yok, erteleyin gitsin.
Hemen arkasından kar, kış gelecek.
Zaten odun, kömür, yakıt yok.
Geçen yıl ulaşım yüzünden derslere az mı ara verildi, gelin şimdiden kapatalım ki kafa karışıklığı yaşanmasın!
Öngörü diye işte ben buna derim!
Hatta öteleye, öteleye değil, tümden tatil edin gitsin!
Sadece ilk ve orta dereceli okullar olmaz, üniversiteleri de kapatalım!
Var da ne işe yarıyorlar ki!
Bir Nobel ödülü bile alamadılar...
Gülün, gülün, yarın bu noktaya da gelinirse görürsünüz!..
Bugün yaşananları dün yazsaydık, hayal âleminde geziyor derdiniz. Oysa şimdi Hollywood senaristleri bile bu kararı düşünemezdi diyoruz...
Amaç ne?
Eğitim takvimi oluşturmak gerçekten de zor bir iş. Hele bir de bizim gibi kafasına göre tatil veren ülkeler için. Ama olmazsa olmaz kurallar vardır. Örneğin gün sayısı, kalite ve hangi gerekçe ile olursa olsun eğitimin ikinci plana düşmemesi gerektiği!
Peki, bütün bunlar umurumuzda mı?
Olduğunu söylemek hayalcilik olur.
Dünyanın en kısa eğitim süresi bizdeymiş, uluslararası sınavlarda sonuncuymuşuz, YGS’de 40 soruda Türkiye ortalaması 3,4’müş, bütün bunlar kimin umurunda?
Var mı böyle bir ülke? ABBAS GÜÇLÜ
Burdada tepki aldık ya chess,sanki öğretmenlere küfür ettik,''çocuğuna evde eğitim ver çok meraklıysan ''parkon biliyor musun ben bu yazıları facede paylaştım diye tepki çektim, benimki 28 inde başlamıcak takvimimizde bi değişiklik yok, aman banane bizi etkileymiyor diyebilirdim
ama ülke çocuklarının eğitimini geleceğinimizi düşünmekte kabahat oluyor
aslında bizim gibilerin tepkisi iki haftalık gereksiz bi tatile değil, genel eğitim sistemine ve daha da kötüleştirmelerine...
Burdada tepki aldık ya chess,sanki öğretmenlere küfür ettik,''çocuğuna evde eğitim ver çok meraklıysan ''diyen öğretmen çıktı bana .
Abbas Güçlü tam olarak anlatmış ne demek istediğimizi ama okuyana...
Bu arada dediğin gibi bir programı olan özel okullar zaten erken açacaklar okulu.Oğlumun okulu 7 sinde açılıyor.Ertelemediler.Çünkü adamlar planlı programlılar.
Neyse...
İşte sorun burda,aman çocuklar başımdan gitsin diye düşünen veli çok buna katılıyorum ama gerçekten eğitime öğretime önem ve değer veren veli de çok
burada bi çok öğretmen arkadaşım var kk da onlar alınmasın ama gerçek hayatta gördüğüm bazı öğretmenler tüm veliler aynı hepsi tü kaka, hepsi çok bilmiş vs.. gibi bi veli aşağılamasının küçümsemesinin ötesine geçemiyor
gerçek hayat biraz dar tabii, hele öğretmen forumlarında veliler hakkında yazılanlara bakınca şoklardan şok beğeniyorum, üstelik kendileri de aynı zamanda veli...
kök söktüren öğretmenlerden daha çok kök söktüren veli vardır tamam, ama genellemeler ne kadar yanlış
bide şu annenin eğitemediğini kimse eğitmemi beklemesin popüler paylaşımı var, onu da hiç anlamam sapla saman...
buna cevaben güzel bi blog yazısı vardı bulursam ekliyim
Çünkü bakanı da, velisi de, alakasız meslekteki insanları da öğretmene yükleniyor. Aman devlet ottan çöpten kitaplar versin, müfredat saçma sapan olsun, okullar ticarethaneye çevrilsin hiç sorun yok ama yeter ki tatil vermesin anlayışı hakim.Eğitim ile ilgili açılan her başlığın sonu öğretmen arkadaşların canla başla kendilerini müdafaa etmesi ve mesleklerini anlatmaya cabalamasi ile sonlaniyor.
Çok üzücü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?