• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karpuz Yata Yata Öğrenci de Tatil Yapa Yapa Büyür! (MEB Atasözü)

Yapmayın allah aşkına, bir tarafı yücelticez diye diğer tarafı yermeye gerek yok. İş kpss'ye iş bulmaya gelince söylenecek çok şey olur öğretmenlerle ilgili.
İşletme mezunuyum atanamadım. 2014 kpss puanım 84...
Ana sınıfı öğretmeni kuzenim birkaç yıl önce 38 puanla atandı ama.

İşletme okuyup öğretmen olan son kişiler 20 yıllık öğretmen sanırım kadesacığım...
Maalesef değil canım. Hala işletme okuyup ya da benzer bir bölüm ücretli öğretmenlik yapan çok kişi var.o 20 yıl öncekiler atanmış olanlar.

Ayrıca burada söz konusu olan sen ya da diğer işletme mezunları değil o arkadaş gelip bütün öğretmenleri genelledi ve onun üstüne bu cevaplar verildi.

Maalesef değil canım. Hala işletme okuyup ya da benzer bir bölüm ücretli öğretmenlik yapan çok kişi var.o 20 yıl öncekiler atanmış onlar.

Ama ücretli öğretmenlikte de öncelik yine eğitim fakültesi mezunlarının. Eğer o bölgeye başvuran eğitim fakültesi mezunu yoksa başka fakültelere dönüyorlar. Ki yine işletme mezunu olmuyor onlar, genelde formasyon almamış fen edebiyat mezunları oluyor.

Ama ücretli öğretmenlikte de öncelik yine eğitim fakültesi mezunlarının. Eğer o bölgeye başvuran eğitim fakültesi mezunu yoksa başka fakültelere dönüyorlar. Ki yine işletme mezunu olmuyor onlar, genelde formasyon almamış fen edebiyat mezunları oluyor.
Benim sözüm" aman okullar açılsa ne olur , sanki bişey öğrettikleri var" diyen işletme mezunu arkadaşa. Yoksa eğitim sisteminin doğruluğunu kimse savunmuyor . Keşke herkes atanabilse... Öğretmenlerin çektiklerini bilmeden , ne zorluklar yaşadıklarını bilmeden yorum yapıp . Ama 3 ay tatilleri varrr diyen tiplere...

Hayır o is öyle değil. Torpil torpil yine torpil. Bizzat yaşıyoruz bunu.kac tane alakasız bölüm mezunu arkadaşlar biri de kuzenim öğretmenim diye ortada dolaşıyor.

Hayır o is öyle değil. Torpil torpil yine torpil. Bizzat yaşıyoruz bunu.kac tane alakasız bölüm mezunu arkadaşlar biri de kuzenim öğretmenim diye ortada dolaşıyor.

Orası da doğru, torpilin varsa her şey olur.
Resim öğretmeni bir kuzenim de ingilizce derslerine giriyor sıfıra yakın ingilizcesiyle. En azından öğretmen işte.

Orası da doğru, torpilin varsa her şey olur.
Resim öğretmeni bir kuzenim de ingilizce derslerine giriyor sıfıra yakın ingilizcesiyle. En azından öğretmen işte.
O alan dışı atama dedikleri olay işte. Beden eğitimi öğretmeni matematik dersine girer mi bu ülkede giriyor.

Sonra biz eğitim sistemini eleştirince de ay yine başladılar diyorlar

O alan dışı atama dedikleri olay işte. Beden eğitimi öğretmeni matematik dersine girer mi bu ülkede giriyor.

Sonra biz eğitim sistemini eleştirince de ay yine başladılar diyorlar
Matematiğe giren bedenci de mi var.
Biz onu dalga geçme amaçlı kullanıyoruz yahu.

benim kocamda ingilizce öğretmeni ama çevik kuvvet :D

Kısaltsalar ne olur ,uzatsalar ne olur;
En az 15 yil dil egitimi alıp universiteyle beraber bi de ustune kursa gidip ,ingilizceyi ogretemeyen tek millet olma şerefine nail olduktan sonra ......
İsteyen öğreniyor, istemeyene takla atsan fayda yok. İngilizce öyle sen anlat ben öğreneyimlik bir şey değil.

öğ.JPG

ay çok güldüm buna:KK70::KK70::KK70:

bu arada aramızda bi müd varsa alınmasın caps komik sadece:KK53::KK53: buluttan nem kapıyoruz artık:KK53:

Vay arkadaş ne çok ÖĞRETMEN düşmanı , Öğretmenleri çekemeyen varmış... Sanki verilen bu tatil kararını öğretmenler istemiş gibi. Yıllarca zor şartlarda karın 1 metre olduğu yerde hayatın boyunca hiç soba yakmadığın halde soba yak , kömür odun bitsin milletten okula kömür için çabala Uğraş , Türkçe bir kelime bilmeyen öğrencilere bir harf öğretebilmek için kendini Parçala , faranjit ol, soğuktan titreye titreye ders anlat , sonra kendini bilmez insanlar çıkıp desin ki " sanki bişey öğrettikleri var" ...yazıklar olsun diyorum başka bişey demiyorum

Anlattığın kadar fedakar, mesleğine aşık kaç öğretmen var be Mathilda? Sen bunu anlatınca aklıma ilkokuldaki öğrencileri stres topu olarak gören öğrencileri tokatlayan döven matematikçi geldi mesela (ki geç kaldığım için tokadını yemişliğim var.) Lise de derse girip gazetesini okuyan edebiyatçı... Kabir azabından başka bir şey anlatmayan din hocası ve de futbolldan başka konuşacak kelamı olamayan muhasebeci geldi mesela aklıma... Bunların yanında mesleğini icra ettiğini düşünüp kalitesizliğin dibini gösteren öğretmenlerimizi de unutmayalım.

Şu eğitim hayatımda 'öğretmen' diyebileceğim en fazla 2 isim vardır.

Şimdi öğretmenlerin tümünü tek kalıba alıp yüceltmenin manası yok. Öğretmen var öğretmen var.

Süre kısalmadığı için orrtada bir problem yok. Okullar daha geç kapanacak ki bayram tatili ile bölünmemesi daha iyi oldu.
Ayrıca bu seneki bayram seyran tatillerri genelde hafta sonuna denk geliyor hadi yaşadınız.

oy maşallah geçmiş mesajlar açılmış iş durumu kritiği falan yapılmış evlilik problemlerimi yazdığım bir konuda vardı onuda değerlendirin çok yakışır....
Çalışma saati , maaş , tatil analizi içeren en ufak bir cümlem yokken ne güzel içinize sindirip yazmışsınız
ben karar yanlış demiyorumki karar bilakis doğudaki çalışanların güvenliği açısından isabetli yanlış olan karara zafer sevinciyle sevinen öğretmen profili ertelemeyi kar hanesine yazan zümreyi eğitim gönüllüsümü ilan edeyim napayım? elinden geldiği kadar yapmayan insana çok şahane bir eğitim programıyla gitsen neolacak formaliteden evrak doldurup google çıktılarını dosyaya iliştirecek zaten lafımda yapamadığını sepetine atanlara
benim bu düşünceme '' bakın işletme okumuş 10 senedirde atanamıyor bu aslında bizi kıskandığından böyle yazmış'' deyip saygı beklemeyin , insanın meslek analizi yapıp saygı beklemeyin yada 2010 kpss sinde 85 alıp atanamayan bir insanın oh ohhh deyip saygı beklemeyin

İsteyen öğreniyor, istemeyene takla atsan fayda yok. İngilizce öyle sen anlat ben öğreneyimlik bir şey değil.
Yurtdisinda 2-3 dil birden ögretilebiliyorsa .Özel okullar harici lise mezunu ogrencilerin ingilizce konusamadiğı universite mezunlarininda bir cumle kurmak için dört takla attığı bu sistemle faturayı ögrencilere kestiyseniz size lafım yok.....

Yurtdisinda 2-3 dil birden ögretilebiliyorsa .Özel okullar harici lise mezunu ogrencilerin ingilizce konusamadiğı universite mezunlarininda bir cumle kurmak için dört takla attığı bu sistemle faturayı ögrencilere kestiyseniz size lafım yok.....

Kime keselim peki faturayi ? Kim sorumlu bu durumda?

Back