Maalesef değil canım. Hala işletme okuyup ya da benzer bir bölüm ücretli öğretmenlik yapan çok kişi var.o 20 yıl öncekiler atanmış olanlar.Yapmayın allah aşkına, bir tarafı yücelticez diye diğer tarafı yermeye gerek yok. İş kpss'ye iş bulmaya gelince söylenecek çok şey olur öğretmenlerle ilgili.
İşletme mezunuyum atanamadım. 2014 kpss puanım 84...
Ana sınıfı öğretmeni kuzenim birkaç yıl önce 38 puanla atandı ama.
İşletme okuyup öğretmen olan son kişiler 20 yıllık öğretmen sanırım kadesacığım...
Maalesef değil canım. Hala işletme okuyup ya da benzer bir bölüm ücretli öğretmenlik yapan çok kişi var.o 20 yıl öncekiler atanmış onlar.
Benim sözüm" aman okullar açılsa ne olur , sanki bişey öğrettikleri var" diyen işletme mezunu arkadaşa. Yoksa eğitim sisteminin doğruluğunu kimse savunmuyor . Keşke herkes atanabilse... Öğretmenlerin çektiklerini bilmeden , ne zorluklar yaşadıklarını bilmeden yorum yapıp . Ama 3 ay tatilleri varrr diyen tiplere...Ama ücretli öğretmenlikte de öncelik yine eğitim fakültesi mezunlarının. Eğer o bölgeye başvuran eğitim fakültesi mezunu yoksa başka fakültelere dönüyorlar. Ki yine işletme mezunu olmuyor onlar, genelde formasyon almamış fen edebiyat mezunları oluyor.
Hayır o is öyle değil. Torpil torpil yine torpil. Bizzat yaşıyoruz bunu.kac tane alakasız bölüm mezunu arkadaşlar biri de kuzenim öğretmenim diye ortada dolaşıyor.Ama ücretli öğretmenlikte de öncelik yine eğitim fakültesi mezunlarının. Eğer o bölgeye başvuran eğitim fakültesi mezunu yoksa başka fakültelere dönüyorlar. Ki yine işletme mezunu olmuyor onlar, genelde formasyon almamış fen edebiyat mezunları oluyor.
Hayır o is öyle değil. Torpil torpil yine torpil. Bizzat yaşıyoruz bunu.kac tane alakasız bölüm mezunu arkadaşlar biri de kuzenim öğretmenim diye ortada dolaşıyor.
O alan dışı atama dedikleri olay işte. Beden eğitimi öğretmeni matematik dersine girer mi bu ülkede giriyor.Orası da doğru, torpilin varsa her şey olur.
Resim öğretmeni bir kuzenim de ingilizce derslerine giriyor sıfıra yakın ingilizcesiyle. En azından öğretmen işte.
Matematiğe giren bedenci de mi var.O alan dışı atama dedikleri olay işte. Beden eğitimi öğretmeni matematik dersine girer mi bu ülkede giriyor.
Sonra biz eğitim sistemini eleştirince de ay yine başladılar diyorlar
Bizim bir arkadas fahri olarak o derse giriyor sağ olsun :))))Matematiğe giren bedenci de mi var.
Biz onu dalga geçme amaçlı kullanıyoruz yahu.
Bizim bir arkadas fahri olarak o derse giriyor sağ olsun :))))
İsteyen öğreniyor, istemeyene takla atsan fayda yok. İngilizce öyle sen anlat ben öğreneyimlik bir şey değil.Kısaltsalar ne olur ,uzatsalar ne olur;
En az 15 yil dil egitimi alıp universiteyle beraber bi de ustune kursa gidip ,ingilizceyi ogretemeyen tek millet olma şerefine nail olduktan sonra ......
Vay arkadaş ne çok ÖĞRETMEN düşmanı , Öğretmenleri çekemeyen varmış... Sanki verilen bu tatil kararını öğretmenler istemiş gibi. Yıllarca zor şartlarda karın 1 metre olduğu yerde hayatın boyunca hiç soba yakmadığın halde soba yak , kömür odun bitsin milletten okula kömür için çabala Uğraş , Türkçe bir kelime bilmeyen öğrencilere bir harf öğretebilmek için kendini Parçala , faranjit ol, soğuktan titreye titreye ders anlat , sonra kendini bilmez insanlar çıkıp desin ki " sanki bişey öğrettikleri var" ...yazıklar olsun diyorum başka bişey demiyorum
Yurtdisinda 2-3 dil birden ögretilebiliyorsa .Özel okullar harici lise mezunu ogrencilerin ingilizce konusamadiğı universite mezunlarininda bir cumle kurmak için dört takla attığı bu sistemle faturayı ögrencilere kestiyseniz size lafım yok.....İsteyen öğreniyor, istemeyene takla atsan fayda yok. İngilizce öyle sen anlat ben öğreneyimlik bir şey değil.
Yurtdisinda 2-3 dil birden ögretilebiliyorsa .Özel okullar harici lise mezunu ogrencilerin ingilizce konusamadiğı universite mezunlarininda bir cumle kurmak için dört takla attığı bu sistemle faturayı ögrencilere kestiyseniz size lafım yok.....
Sorumlu sozlerimde açikca belli....Kime keselim peki faturayi ? Kim sorumlu bu durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?