Karpuz Yata Yata Öğrenci de Tatil Yapa Yapa Büyür! (MEB Atasözü)

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11.186
Puanlar
823
Dünyanın en kısa eğitim süresi bizdeymiş, uluslararası sınavlarda sonuncuymuşuz, YGS'de 40 soruda Türkiye ortalaması 3,4'müş, bütün bunlar kimin umurunda.
Tatil cennetiyiz, var mı bize karışan! Başka tatil isteyen varsa, sıraya girsin, bayramdan sonra onların istekleri de eminim ki dikkate alınacaktır...
Turizm Bakanı tatil istiyor, Milli Eğitim Bakanı onay veriyor. Var mı böyle bir ülke?
Okulların açılışını iki hafta erteliyorlar ama öğretim yılının sonuna bir hafta ekliyorlar, böyle saçmalık olur mu!
Neymiş yoğunlaştırılmış eğitim yapılacakmış!
Bugüne kadar ne zaman yapıldı ki, şimdi yapılacak!
İlk ve orta dereceli okulların açılışı ertelendi.
Peki ya üniversiteler?
Tatil onları da etkilemeyecek mi?
Böylesi bir saçmalığa onlar da onay verecek mi?
YÖK ve rektörler bu konuda ne diyor?
Hani okul öncesi ve ilkokul öğrencileri bir hafta önce oryantasyon programına alınacaktı?
O da hayal oldu.
MEB hiç bir zaman bu kadar iş yapamaz duruma düşmemişti.
Bugünleri de gördük.
Bakalım, eğitim tarihi, bugünler için ne yazacakk?
Bakan Avcı nasıl hatırlanacak?..
Bir ülkede, çocukların okula gittiği gün sayısı, tatillerden çok daha az ise o ülkede eğitimden, bilimden, gelişmeden bahsedemezsiniz.
Örnek mi arıyorsunuz?
Çevrenize bakın yeter!..
http://www.egitimajansi.com/haber/k...apa-yapa-buyur-meb-atasozu-haberi-43725h.html

her zamanki gibi doğru demiş

bizim üniversite sanırım 14 Eylülde açılacak henüz bir duyuru yapılmadı. ama geciktirilmesi kötü oldu gerçekten. adapte olmakta daha fazla zorluk çekeceklerini düşünüyorum. hem tatil hem bayram. eğitim sistemimiz zaten çökmüş ama kimse hiç bir şeyi umursamıyor. nereye gidiyoruz lafını kaldıramayanlar var ama gerçekten nereye gidiyoruz? verdikleri eğitimi yeterli bulmayıp türlü türlü sınavlarla insanların hayatlarıyla oynuyorlar. tabiri caizse giren çıkan da halka oluyor. yılları gitmiş mutsuz umutsuz insanları kim önemsiyor ki..

Açıkçası MEB'in müfredatını gereksiz ve çok ağır buluyorum.O yüzden tatil olması o kadar da büyük problem değil benim için.Her konuda bir iki kelime bilgi ediniyoruz ama hepsinin altı boş.Ee böyle eğitim sistemi varken tatil 1 hafta uzamış bu da dert mi ?

Allah aşkına zamanında açılsaydı 1 hafta gidecektik okula, sonra bayram haftası zaten.. O ilk haftada yok kitabıydı yok defteriydi zaten hiçbir şey tam olmuyor. Zaten çoğu öğrenci yine bağlayacaktı o haftayı.. Hem neden bu kadar korkuyorsunuz bakın okulun sonuna eklendi 1 hafta zaten..

Evet herşey bitti sıra eğitim sistemini taşlamaya geldi bi yorulmadınız arkadaş ya

Aslında haklısınız,1 hafta geç açılsa ne,hiç açılmasa ne
Eğitimin kalitesi ortadayken gitmese mi ne çocuklar okula
Ben zaten dikkat ederseniz eğitimin kalitesi hakkında yorum yapmadım, onun zaten herkes farkında kimse aksini iddia edemez ama 1 hafta geç açılacak diye bunca yaygara da saçmalık değil de nedir? Çok isteyen o 1 hafta evde oturtsun çocuğunu dersin başına..

herkes kendi açısından düşünüyor, haliyle bizde.
dünde yazdım tekrar yazayım.
abim bu yıl izne çıkmadı. çünkü normal memur gibi bayram tatili falan yok, ramazan çok yaza geldiği için istese de alamazdı zaten kurbana giderim dedi. kurban bayramı için izin aldı (ki çok zor izin alması) 2 tane liseye giden çocuğu var, işler karıştı tabi, gitse bi türlü gitmese bi türlü çünkü koca bir yıl bu izni bekliyo, hatta son bi kaç yıldır diyebilirim.
demem o ki bazıları için harika bi durum oldu bu.

Çok haklısınız.
Her yılın başında ve sonunda her branştan öğretmenler zümre toplantısı yapar. Bu toplantılarda hazırlanan raporlarda bakanlığa yalvarırız, ne olur hafifletin müfredatı diye. Bizi dinleyen kim.... Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok, madem başarısız oluyorsun git başarılı ülkelerin örneklerinin incele.... diycem ama o ülkelerde sınıflar 40 kışı değil....

Ben 2 çocuk velisiyim.
Okuldaki eğitimin,dersin ne kadar işlendiğinin falanda öğretmenler kadar farkındayım.
2. dönem zaten 23 Nisandan sonra okullarda ders neredeyse işlenmiyor,sürekli tatil var 19 Mayısa kadar.
E okulun son 2 haftası sınıfın yarısı bile olmuyor,yine ders işlenmiyor.
Bu kadar ağır bir müfredat ve malesef sonunda bir seçme sınavı olunca bir veli olarak,ne zaman işlenicek bu saçma konularda tekrar edilecek diye panik oluyoruz.
Eğer öğretmenseniz ve bu yaygarayı anlamıyorsanız zaten durum çok fena.

Evet öğretmenim ve biz kendi vakitlerimizden ödün vererek çocuklarla sürekli tekrarlar ve telafiler yapıyoruz ders saati dışındaki zamanlarda.. Her gün 1 saat fazladan okulda durup ek ders yapıyoruz herhangi bir ücret beklemeden hem de.. Ders aralarını ve öğle aralarını saymıyorum bile.. Yani korkmayın 1 haftalık tatil ile sandığınız kadar aksama olmaz. Kaldı ki bu kadar ilgili bir veliyseniz çocuklarınıza kendiniz de ekstradan ders çalıştırıyor ya da özel ders falan aldırıyorsunuzdur.

Çocuğum yok, liseyi de üniversiteyi de bitireli çok oluyor. Ama gelecek nesil için Endişe duyuyorum.
Eğitim sisteminin boşluğunu, liseyi bitiren Çocukların çarpım tablosunu yapmaktan aciz olduklarını, Üniversitedeki eğitimlerin de her ile birkaç üniversite kapsamında basitleştirildiğini görmek zor değil ki.
Bir milli eğitim Bakanı geliyor 4+4 diyor, diğeri geliyor eskisi devam etsin diyor, öteki geliyor ÖSS kapsamını Değiştiriyor, bir diğeri Ales'e el atıyor.
Anlık fikirleri ile çığ açtıklarını filan zannediyorlar.
Sonra çarpıklıkları dile getirdiğimizde 'ni ılmiş ıbırtmıyın hirşiy tıkırındı' diyen bir grup malum partili pollyanna bizi iyi düşünmek için seferber etmeye Çalışıyor.
Iyi Düşünelim iyi olsun demek isterdik ama olmayınca da olmuyor işte Sayın seyirciler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında haklısınız,1 hafta geç açılsa ne,hiç açılmasa ne
Eğitimin kalitesi ortadayken gitmese mi ne çocuklar okula

Orası size kalmış.Ama mevcut sistemi düzeltmeden eğitim süresi 365 gün 6 saat olsa da bir cacık olmaz.Mesajların özü bu.

ayy polyanna deme onlara litfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…