• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karnimda ki oglum ve babam

Canım eski konularına baktım çok zor bir hayatın olmuş, çok üzüldüm ama şükür feraha kavuşmussun. Ben farklı bir şey sormak istiyorum annen ne durumda ? Babaannenle birlikte mi daha da önemlisi evi satıp rahatlayabildiniz mi

Doğuma çağırmak ne demek?
Yani arayıp akrabaları doğuma gelin mi diyorsunuz?

Ben olsam aramayacağım gibi, bebek görmeye de gelmezse asla çocuğa dede dedirtmem. Olur da bir yerde görürse amca desin amann.

Sizinle neredeyse aynı durumdayız. Yıllarca babamdan uzak yaşadım, hiçbir şeyimde ne maddi ne manevi olarak bulunmadı. Boğazımdan bir lokması geçmemiştir. Üzerine benden maddi talepleri oldu ve kendisini hayatımdan çıkardım. Ne hamileliğimi haber verdim ne de doğum yaptığımı haber vereceğim. Üstelik benim annem de yok, vefat etti. Eşimle, onun ailesi ile olacağım onlardan teselli bulacağım. Zor mu evet zor, insana koyuyor mu hem de nasıl ama duygusal davranıp daha çok üzülmektense o insanı da öldü olarak kabul etmek daha mantıklı benim için. Zaten geleceği varsa gelir, yoksa da zorla getirip surat çekmenin laf işitmenin bir anlamı yok. O gün lohusa olarak sizin moralinizin bozulmaması lazım, sütünüzün gelmesi ve bebeğinizi beslemeniz lazım. En önemli şey siz ve bebeğinizsiniz o an. Bırakın babanızı düşünmeyi, sadece biyolojik katkı ile baba olunmaz, emek sarfetmesi lazımdı. Bu yaşınıza kadar gelmişsiniz demek ki ona ihtiyacınız yok, doğum gibi hayatınızdaki en önemli olaylardan birini yaşayacaksınız babanızı düşünmeyi bırakın. Dedesini sorduğunda ne diyeceğinizi siz değil babanız düşünsün, o kendi yüzünü kara çıkarmasın madem. Gelip görmek isterse eyvallah torunudur ama zaten baba olamamış biri dede de olamaz öyle değil mi?

çagirma
çocugun buyyup dedesini sormasina çokk zmùan var daha en az 3 yil diyelim
o zamnda uzak yerde yasiyor çalisiyor vs dersin bir iki sorar sonra birakir zaten
birgun gelirsede aha geldi dersin gosteririsn

Benim annem vefat etti, kiizm sordugumda uyzakda derdim ÔLûm kelimeisini kullanmaùak için
bu bana iki yil falan kazandirdi, sonra cennet dedim bir yilda oyle gitti
simdi biliyor ölümun noldugunu anneannesine ne oldugunuda, onuda ben demedim kendi buldu
sizinkide kendi ogrenir zamani gelince
dogar dogmaz çocuklar dede nene sormuyor takmayin kafaniza

Oncelikle baban hamile oldugunu biliyosa onun seni dusunmesi gerekir naptin ne ettin diye ama sorumsuzmus....

Benim kafama takilan doguma cagirmak ne demek yani siz yakinlarinizi ben doguruyorum diye cagiriyormusunuz biraz garip geldi
ah ah kv gelmesini istemiyorim doguma ama damlayacak..sadece aannem olmasini istiyorum.ama olmuyor.

Merhaba, yazim uzun olursa kusura bakmayin. Dilerim ki okursunuz :KK200:
Eski konularimdan belki babamla olan sorunlarimi bilen vardir. Konuyu anlayabilmeniz acisindan kisa bir ozet geceyim, uzun halini okumak isterseniz eski konularima bakabilirsiniz.
Annem babam bosanana kadar guzel bir ailem vardi. Bosandiklarinda ben ablam ve annem beraber yasadik. Babam maddi anlamda bize destek olmadi, bir cok borc icinde birakti. Yeri geldi para vermeyecegim tas yiyin dedi. Yurt dislarinda kadinlarla gezdi eglendi. Aslinda o kadar cok sey var ki. Babamla alakali konumda hepsi uzun uzadiya yaziyor.
Ardindan lisede simdiki esimle tanistim. Babamin yapmadigi maddi manevi destegi bize o sagladi. Babam onunla tanismadi. Sozume, dugunume gelmedi. Hala kendisini tanimiyor. Tam 6 ay once evlendim. Babamlada en son o zamanlar konusmusumdur. Ben onu cagirdim yine de gelmedi.

Aslinda sizlere danismak istedigim mesele su. Su an 20 haftalik hamileyim. Babam bunu biliyor ama en son 6 ay once konustugum bir adami doguma cagirmali miyim. Cagirsam hayatta gelmez ama olurda gelirse esimle dogumda mi tanisacak bu cok sacma. Bu zamana kadar tanismadi cunku. Ya da ilerde oglum buyudugunde dedesini sordugunda ona ne anlatacagim. Oldu diyemem, bizi sevmiyo diyemem. Zaten ayni ilcede yasiyoruz. Ayy hamilelik hormonlari boyle bir fittirik moddayim. Belki bu tarz seyleri dusunmek icin erken ama super harika otesi habire dusunen beynimi(!) engelleyemiyorum
Doğuma çağırmayın bence. Zaten ilgili bir insan olsa o arar sorardı. Doğuma insanlar çağrılmaz, aksine sizinle ilgili insanlar bilirler hamile olduğunuzu, dokuz ay takribinde ne durumdasın, doğdumu, ziyaret edelim diye sorarlar. Yani bilmemesi sizin hatanız olmadığı gibi, çağırmazsanız da sizin hatanız olmaz. Zaten sanki gelse sadece can sıkacak gibi duruyor. (Aynı ilçede olmanıza rağmen düğününüze niye gelmemiş hakkaten enteresan)

İlerde çocuğunuza ise tabi ki bir dedesi olduğunu söyleyin. Ama uzakta diyin o kadar. Zaten çocuklar tanımadıkları insanlarla bağ kurmuyorlar, özlemiyorlar merak etmeyin. Daha da büyüyünce de yaşadıklarınızı anlatırsınız çocugunuza özet şekilde.

Saglıkla doğum yapmanızı ve o güzel süreci, sizinle paylaşmayı hak edenlerle paylaşarak huzurla geçirmenizi dilerim. :dua::KK200:

Cagirmazdim gelmeye kallsa istemem cocugumada deden yok derim ilerde zaten herseyi bilir tanimadigi dedenin ozleminide cekmez

Cagırma!!! Benim eşimin aileside bizim düğünümüze gelmedi kaynanamla hic tanismadim ama kaynanamla tanisacaksam bu dogumumda olmamali. Dogum cok ozel bi an. Hem sizin hemde esiniz icin. Babaniz doguma gelecek diye eşiniz en özel anlarinda niye stres altina girsin. Keyfini cikarsin birakinda hem siz hemde eşiniz. Cagirirsaniz dogumdan sonra özellikle lohusalik bittikten sonra cagirin gelirse görür torununu.

Dugununuze gelmeyen adam doguma gelirmi?
Gelmez.
Ne zman gelir biliyormusunuz elden ayaktan duser paralari suyunu ceker iste ozmN gelir evin bas kosesine yatar kovsaniz gitmez.
Hayirlisiyla saglikla alin bebegibizi kucaginiza dusunmeyin bunlari.bebeginizin aslan gibi babasi var dedeside eksik oluversin.

Eski konularimdan belki babamla olan sorunlarimi bilen vardir. Konuyu anlayabilmeniz acisindan kisa bir ozet geceyim, uzun halini okumak isterseniz eski konularima bakabilirsiniz.
Annem babam bosanana kadar guzel bir ailem vardi. Bosandiklarinda ben ablam ve annem beraber yasadik. Babam maddi anlamda bize destek olmadi, bir cok borc icinde birakti. Yeri geldi para vermeyecegim tas yiyin dedi. Yurt dislarinda kadinlarla gezdi eglendi. Aslinda o kadar cok sey var ki. Babamla alakali konumda hepsi uzun uzadiya yaziyor.
Ardindan lisede simdiki esimle tanistim. Babamin yapmadigi maddi manevi destegi bize o sagladi. Babam onunla tanismadi. Sozume, dugunume gelmedi. Hala kendisini tanimiyor. Tam 6 ay once evlendim. Babamlada en son o zamanlar konusmusumdur. Ben onu cagirdim yine de gelmedi.

Aslinda sizlere danismak istedigim mesele su. Su an 20 haftalik hamileyim. Babam bunu biliyor ama en son 6 ay once konustugum bir adami doguma cagirmali miyim. Cagirsam hayatta gelmez ama olurda gelirse esimle dogumda mi tanisacak bu cok sacma. Bu zamana kadar tanismadi cunku. Ya da ilerde oglum buyudugunde dedesini sordugunda ona ne anlatacagim. Oldu diyemem, bizi sevmiyo diyemem. Zaten ayni ilcede yasiyoruz. Ayy hamilelik hormonlari boyle bir fittirik moddayim. Belki bu tarz seyleri dusunmek icin erken ama super harika otesi habire dusunen beynimi(!) engelleyemiyorum

Maalesef sizin sorunlarınıza benzer sorunları ben de yaşadım.. Annem babam 26 yıl önce ayrıldılar. Babam evlendi çocuğu oldu falan filan adam annemi boşadı bizi de boşadı yanç anlayacağınız.. Ama düğünüme geldi takıyı taktı puffff yok oldu.. Neyse benim oğlum 2 buçuk yaşında ve babamı ilk defa yazın gördü buz dolabından farkı yoktu..boşverin ne çağıracaksınız doğuma ne faydası olcak sizi germekten başka.. Çocuğunuz dedesini sorarsa yok senin deden dersiniz.. Zira ben öyle yapacağım.. Benim oğlumun bir dedesi var o da kayınpederçm 10 dedeye bedel aratmaz yani:)

Dugununuze gelmeyen babanızın dogumunuza gelmesi pek beklenecek bisey değil.sen şimdiye kadar üstüne düşeni yaptıysan artık onun gelmesini bekle.gelir veya gelmez bu onun tercihi.babanız dır yine de zor durumunda yanında olmaya çalışın bayramda seyranda arayın ama doğumu haber vermek mantıksız

Çok olmasa da benzer durumda sayılırız. Evlendikten sonra ailem abaürt bir sebepten benle konuşmadı, o sebebi 2 sene sonra annem babamı evden kovduğunda ve ben destek için hanına gittiğimde öğrendim. O gün babamla da görüştüm, hiçbir şey yokmuş gibi davrandı, 5-6 ay kadar konuştuk sanırım. Konuştuk dediğime bakma annemi kötülemek için arardı. Annemle boşandıktan sonra 1 hafta bile olmamışken o...nun tekiyle evlendikten sonra bir kere aradı beni, açmadım, bir daha da arayıp sormadı. Şu anda 26+5 hamileliğim, Allah nasip ederse oğlum olacak. Ama babam oğlumu görmeyecek hiç, eşim zaten başka sebeplerden ötürü görmesini istemiyor, ben de öyle. Açıklama olarak da söylemem gereken basit; biz görüşmüyoruz o yüzden senin hayatında yok. Sevgiyi falan karıştırmama da gerek yok diye düşünüyorum.

Siz de aynı şekilde bizi sevmiyor demeseniz de olur, görüşmüyoruz demek yeterli olacaktır. Çok merak ettiğinde de uzun zamandır iletişiminizin olmadığını vs söylersiniz. Uzun uzadıya açıklama yapmaya gerek var mı? Bir de doğuma neden çağırasınız ki? Zaten gelmek istese gelir, kaldı ki hiç iletişiminiz yok, sizi düşünen insan eşinizle de şimdiye kadar milyon kez tanışmış olurdu. Yani bence dede mevzusu o kadar da önemli olmamalı, önemli olan çekirdek aile.

Hayir tabiki bu durumlar olmasaydi ne zaman dogum yapacagimi bilir ve gelirdi ancak bir arkadasim kadar bile olamadigi icin ve iletisim 0 oldugu icin cagiriliyor ayip olmasin diye ama zaten gelmiyor. Muhtemelen ne zaman dogum yapacagimisa bilmiyordur
çağırmazdım
en mutlu en önemli günüm düğünüme gelmeyen babaya
ay gel torununu gör yapmazdım
zaten istiyorsa duyar gelir

Canım eski konularına baktım çok zor bir hayatın olmuş, çok üzüldüm ama şükür feraha kavuşmussun. Ben farklı bir şey sormak istiyorum annen ne durumda ? Babaannenle birlikte mi daha da önemlisi evi satıp rahatlayabildiniz mi
Annem gayet iyi canim ev satildi. bir kac ay once esim ona bir ev aldi hemen iki adim otemizde oturuyor oda

herhalde hamilelik hormonlarındna ötürü bu kadar hassaslaştın. yoksa senin hayatından çoktan çıkmış babalık yapamamış birine dedelik sıfatını hediye etmeye çalışmanın bir anlamı olamaz. düğünüme gelmeyen adamın doğumumda işi ne allah aşkına?

Back