Cilt Bakımı Ürünleri Karma ciltler için günlük nemlendirici önerileriniz nelerdir ?

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

DingiltereKralicesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
5.746
10
Merhaba hanımlar,
Ben 22 yaşındayım ve bugüne kadar cildim için herhangi bir nemlendirici kullanmadım.
Makyajımı temizlemek için nemlendirici özellikli yüz temizleme jelini kullanırım ve göz makyajım için ayrıca temizleme sütü kullanıyorum.
Ancak artık günlük nemlendirme için bir ürün kullanmamın vakti geldi diye düşünmeye başladım.
Cildimde herhangi bir sorun yok, sanırım her hafta keselendiğim için bu kadar sorunsuz bir cildim var.
Ama cildim için artık bir şeyler kullanmalıyım diye düşünüyorum.
Konu hakkında bilgi sahibi değilim.
Sizin önerileriniz nelerdir ?

Güzelım ne kadar sanslısınkı cıldınle bır sorunun yok:ınsallah böyle devem edernun ıcınde eczaneden alınan ürünlerle yanı dermokozmetık olanlarla devam et derım:nacızane fıkrım:

canımm benimde cildim karmaa ve benimde bi kaç sivilce dışında sorunum yok :)
ben bepanthene kullanıyorumm hem fiyatı uygun hem de bi soruna yol açmaz diye düşündüğümden

canım benim de cildim karma ve ben de bepanthen kullanıyorum ama bende bazen sivilce de çıkıyor. biraz sorunlu yani =)
aslında cildinde sivilce sorunun yoksa (amman maşşallah )
neutrogena'nın nemlendiricisini tavsiye ederim canım. karma cilt için olanı iyi gelir bence =)
ben yazın, hassas cilt için olanını kullanıyorum. yağsız bir üründür, bence dene cnm öpüyorum ! :1hug:

kızlar aktara gittim ve nemlendirmesi için cildime ne önerebileceğini sordum.

10 tl verip portakal, kayısı çekirdeği ve buğday yağı aldım. bu yağları karıştırıp fısfıslı bir şişeye koydum. her gece yatmadan önce 1-2 fıslatıp yüzüme masaj yaparak yediriyorum 5dk içinde emiyor yüzüm onu zaten. Kokusu portakaldan dolayı çok güzel kokuyor ve dün banyodan sonra sürdüm. Resmen yüzümün gerildiğini hissettim.

Henüz 1 hafta bile olmadı kullanmaya başlayalı. 2-3 ay kullanacağım sanırım yağlar bitene kadar. Gelişmeleri yazarım tekrar a.s.

Son düzenleme:
cnm bende karma ciltim gül suyunu tonik olarak kayısı yağınıda nemlendirici olarak kayısı yağı gayek memnunum tavşiye ederim sevgilerimi sunarım a.s.

inşallah daha iyi olur canım
portakal yağını sıkılaştırıcı olarak verdi zaten

psikolojik olarak mı böyle düşünüyorum bilmiyorum ama özellikle alın bölgemde bir gerginlik hissediyorum 2 gündür
inşallah güzel sonuçlar alırımmmm :dance:

Kızlar malesef kayısı çekirdeği-buğday-portakal yağı karışımı cildimi mahvetti
Ayda yılda tek sivilce çıkan yüzümde birden koca koca sivilceler çıktı
Ben de bıraktım kullanmayı...

Kızlar bir yazı buldum sizinle paylaşmak istedim, siz ne düşünüyorsunuz bununla ilgili ?

EN ıYı NEMLENDıRıCı GÜNEŞTEN KORUYUCU

Dermatoloji Uzmanı Yasemin Fatih Amato, en iyi nemlendiricinin güneşten koruyucular olduğunu söyledi. Amerikan Ulusal ılaç Kurulu´nun (FDA) sadece güneşten koruyucular ile meyve asitlerine anti-aging (yaşlanmayı geciktirici) onayı verdiğini belirten dermatolog Dr. Amato, ``Güneşten koruyucular nemlendirici olarak kullanılabilir ve üzerine de rahatlıkla makyaj yapılabilir'' dedi.

Bir güzellik merkezi de işleten Dr. Amato, kadınların cilt bakım ürünü alacak zamanı bilmediğini, ürün satanların da doğru uyarıyı yapmadığını öne sürdü. Genelde kadınların canları sıkıldığında, iş çıkışında bu ihtiyaçlarını karşılamaya gittiğini belirten Amato, ``Doğru zamanda gidilmediği için doğru cilt analizi yapılamıyor.

Kime sorsanız hepsi, (karma ciltliyim) der. Çünkü güzellik uzmanı ona öyle söylemiştir, peki bu mümkün mü'' diyerek şöyle konuştu:

``Yüzünüzü yıkarken cildinizde kuruluk hissediyor musunuz, o kuruluk kaç dakika sürüyor, pullanma oluyor mu olmuyor mu? Bugüne kadar ne kullandınız, hangisi iyi geldi hangisi gelmedi? Bu soruların yanıtlarının alınması gerek.

Cilt analizine en uygun en ideal zaman sabah. Sabah yüz yıkandıktan sonra cildin kuruyup kendini nemlendirecek sürenin geçmesi gerek. Yüz yıkanıp kuruduktan 20-30 dakika sonra cilt analiz için uygundur. Ama günün sonuna doğru güzellik uzmanına başvurulduğunda analizin sonucu (karma cilt) çıkar. Bu ürünleri önerip satanlar kadar tüketicinin de bilgili, bilinçli olması gerekir.''

NEMLENDıRıCı YERıNE GÜNEŞ KORUYUCUSU

Dr. Amato, güneş ışınlarının cildi kurutup yaşlandırdığını hatırlatırken, en iyi nemlendiricinin de güneşten koruyucuların olduğunu söyledi.

Güneşten koruyucuların hem cilde nem verdiğini hem de güneşten koruduğunu kaydeden Amato, ``Yani güneşten koruyucular nemlendirici olarak kullanılabilir ve üzerine de rahatlıkla makyaj yapılabilir.

Losyon kıvamında olan, üzerinde şehiriçi güneşten koruyucu yazanlar hem kolay sürülür, makyaja uygundur. Üstelik FDA, sadece güneşten koruyucular ile meyve asitlerine anti-aging onayı verdi. Diğer ürünlerin hiçbirinde bu onay yok, yaşlandırmayı geciktirir onayları yok ama ama botoks etkisi, uzay etkisi yapıyor, iddiaları var. Hepsi palavra'' diye konuştu.

Alıntıdır.

HAY ALLAH CANIM YA, ÇOK ÜZÜLDÜM...

yağ karışımları bence riskli,

neutrogena düşünmez misin balım ?a.s

HAY ALLAH CANIM YA, ÇOK ÜZÜLDÜM...

yağ karışımları bence riskli,

neutrogena düşünmez misin balım ?a.s

nisancım şu anda paraya kıyıp alacağım 2 şey var
1) günlük iyi bir nemlendirici
2) göz çevresi için iyi bir krem

vallahi kıyıp alacağım, mahvoldu yüzüm
ucuz etin yahnisi yavan olur hesabı...
sıkı bir araştırma içindeyim, her ürün her cilde iyi gelmiyor çünkü

kesinlikle canım benim...
öncelikle güvenlir bir eczanede cilt analizi yaptır kuzum, sonra da güzel bir dermokozmetik ürün al bence..
ben de bitkiseldir zararı olmaz dedim, karma karışık ettim cildimi :roflol:

doktor tavsiyesi ile yağlı ve akneye meyilli ürün aldım, başka da hiçbişey kullanmicam and içtim :roflol: :çok üzgünüm:

yalnız göz kremi için, şiddetle, The Body Shop'un E vitaminlisini öneririm. nemlendirmek amaçlı. hafif bir ürün..fiyatı 30 TL aşkitom :1hug:

yazdım bunları bir kenara süpersin hayatım kaydirigubbakcemile5
eczaneye gidip bana cilt analizi yapın dediğimde bana bakmazlar bön bön değil mi -tatlicadiarzu-

yazdım bunları bir kenara süpersin hayatım kaydirigubbakcemile5
eczaneye gidip bana cilt analizi yapın dediğimde bana bakmazlar bön bön değil mi -tatlicadiarzu-

evet yaa bende bunu düşündüm biir an hem eczanelerin böyle birşey yaptığını hiç duymamıştım

topiin başlığını gördüm aha dedim hacer galiba bu:roflol::roflol:

canım hiçbiryağı seyreltmeden cilde uygulamayı önermiyorlar.
içindeki asitler ya cildin dokusunu inceltiyorlar ya da ciltte tüylenmeye neden oluyorlarmış
sen git o aktarı iyice bi benzet bence:mymeka:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…