• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi Çocuk mu :(

ezo26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
4.917
5.298
158
Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle :( ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın :(

Çocuk için eşimin senelik iznini beklemem gerekiyor :( yazın veya seneye kışa dogru 30 günlük izninde olucak Çünkü çocuk olmayışının sebebi eşimden kaynaklanıyor

Eşiniz için fedakarlıklar yapmışsınız: Onun için yaşadığınız şehirleri değiştirmiş, işlerinizi bırakmışsınız.
O ise sigortanızı bile ödemek istemiyor. Acaba neden? Gerçekten sigortanızı ödeyecek paradan dahi yoksunsa ne demeye kafasına göre iş hayatınızı noktalıyor?
Gerçi bana keyfi ödemiyor, sizi kendisine mahkum etmek istiyor gibi geldi.
Zaten erken evlenmişsiniz. Çocuk sahibi olduğunuzda tam anlamıyla "garantilemiş" olacak sizi.

Evet emekli olma nolur benim param ikimizede yeter diyor ama bende diyorumki tutki çocuk olmadı iş de yok ben 40 yasına kadar hep tek basıma mı beklicem sen seyirdeyken diyorum çünkü anne baba ayrı benim ve 2. evliliğinde ikiside görüşmüyorum anne babayla ve gördügüm kadarıyla erkeklerin çogu bi zaman sonra seytana uyuo buda beni korkutuo :(

Yasin daha 24. Ve madem her halukarda yaza kadar da zaten beklemek zorundasiniz, oyleyse kendini o sinava ver ve kariyer yap. Tedaviyle de olsa cocuk Allah kismet ederse ondan sonrada olur. Ama kariyeri cocuktan sonra yapmak cok daha zorlasir. Tren

Evet emekli olma nolur benim param ikimizede yeter diyor ama bende diyorumki tutki çocuk olmadı iş de yok ben 40 yasına kadar hep tek basıma mı beklicem sen seyirdeyken diyorum çünkü anne baba ayrı benim ve 2. evliliğinde ikiside görüşmüyorum anne babayla ve gördügüm kadarıyla erkeklerin çogu bi zaman sonra seytana uyuo buda beni korkutuo :KK43:
Sizinki şeytana uymaya başlamış, farkında değilsiniz. Size psikolojik baskı uygulayarak üzerinizde ekonomik baskı kurmuş. Bu adamdan çocuğunuzun olmasını gerçekten istiyor musunuz? Sizce bu adam sizi üretken bir birey olarak mı ev işlerinden ve yatak odasından sorumlu ev bekçisi olarak mı görüyor?

Yasin daha 24. Ve madem her halukarda yaza kadar da zaten beklemek zorundasiniz, oyleyse kendini o sinava ver ve kariyer yap. Tedaviyle de olsa cocuk Allah kismet ederse ondan sonrada olur. Ama kariyeri cocuktan sonra yapmak cok daha zorlasir. Tren
Evet dogru söylüyorsunuz o yüzden eşimin sözleri gururumu kırdı oysaki ben onun ameliyatı için işimden ayrıldım varikosel ameliyatı oldu 2 ay önce.. hala daha degerler düşük ve onun adına ben koşturuyorum hastanelerde seyirde oldugu için ama hayat bu belli olmaz sınavım temmuzda benımde zaten

Çocuk için eşimin senelik iznini beklemem gerekiyor :KK43: yazın veya seneye kışa dogru 30 günlük izninde olucak Çünkü çocuk olmayışının sebebi eşimden kaynaklanıyor

o zaman bekleme sinava calis o arada, her ikisinide yapabilirsin, sanirim sinavi kazandiktan sonra staj yapman gerekecek durumua gorede bakarsin, hamilelik oluyor mu olmuyormu falan.

Sizinki şeytana uymaya başlamış, farkında değilsiniz. Size psikolojik baskı uygulayarak üzerinizde ekonomik baskı kurmuş. Bu adamdan çocuğunuzun olmasını gerçekten istiyor musunuz? Sizce bu adam sizi üretken bir birey olarak mı ev işlerinden ve yatak odasından sorumlu ev bekçisi olarak mı görüyor?
Sanırım öyle kendi anne babasında gördüğü için aynı şeyleri bendende bekliyor sanırım annesi babasını terkettiği için çocuklarını bırakıp bende aynısını yapıcam düşüncesi var gibi geliyor

o zaman bekleme sinava calis o arada, her ikisinide yapabilirsin, sanirim sinavi kazandiktan sonra staj yapman gerekecek durumua gorede bakarsin, hamilelik oluyor mu olmuyormu falan.
evet sınavı kazanıp 2 yıl staja baslamasanda oluyor

Esinizle boyle dayatmali ,problemli bi evliliginiz varsa bebegi ertelemekte fayda var gibime geldi...
beni korkutanda o bütün arkadaslarının cocugu var bi ben kaldım herkes psikolojik baskı yapıyor akrabalar yakınlar komşular üzülüyorum bende haliyle ama bakıyorum kendime saygım olmazsa ayaklarımın üstünde durmazsam nasıl cocuklarıma iyi bir anne olurum kendi annem babam gibi bir ebeveyn olmak istemiyorum açıkcası

Evet dogru söylüyorsunuz o yüzden eşimin sözleri gururumu kırdı oysaki ben onun ameliyatı için işimden ayrıldım varikosel ameliyatı oldu 2 ay önce.. hala daha degerler düşük ve onun adına ben koşturuyorum hastanelerde seyirde oldugu için ama hayat bu belli olmaz sınavım temmuzda benımde zaten

Eski isinden ayrilmissin zaten. O mazide kaldi simdi gelecegine odaklan. Sinavinda ayni sekilde yazaymis. Bence bu senin icin bi firsat. Degerlendir bunu ve calis sinava. Ayni zamanda esinin hastaligi icinde elinden geleni yapmaya devam et tabi ki. Kariyer yapacam diyede onu ihmal etme.. O kadar kadin var hem kariyer yapiyor hem cocuk. Ama önceligin kariyerde olmali cünkü öylesi daha az yorar insani hem ruhen hem bedenen.

Simdi sinava calismasan nolacak? Yaza kadar zaten bebek yok. Evde bos bos oturmaktan bunalirsin. Hemde ilerde keske o bos zamanimi degerlendirseydim dersin.

bilmediğim için soruyorum işinizde en fazla nereye kadar yükselme şansınız var ???

Eski isinden ayrilmissin zaten. O mazide kaldi simdi gelecegine odaklan. Sinavinda ayni sekilde yazaymis. Bence bu senin icin bi firsat. Degerlendir bunu ve calis sinava. Ayni zamanda esinin hastaligi icinde elinden geleni yapmaya devam et tabi ki. Kariyer yapacam diyede onu ihmal etme.. O kadar kadin var hem kariyer yapiyor hem cocuk. Ama önceligin kariyerde olmali cünkü öylesi daha az yorar insani hem ruhen hem bedenen.

Simdi sinava calismasan nolacak? Yaza kadar zaten bebek yok. Evde bos bos oturmaktan bunalirsin. Hemde ilerde keske o bos zamanimi degerlendirseydim dersin.
Evet ilerde böyle düşünecegimi bildigim için şimdiden başladım çalışmaya :(

bilmediğim için soruyorum işinizde en fazla nereye kadar yükselme şansınız var ???
Mali müşavir olup büro açabilirim veya şirketlerde mali müşavirlik yapabilirim bir süre sonrada yeminli mali müşavirlik olabilir ama o kadarını düşünmüyorum şartlar ne gösterecek bilemem o yüzden

evet sınavı kazanıp 2 yıl staja baslamasanda oluyor

tamam iste siz bence once sinava hazirlanin , ayrica esinizin despot tavirlari hic hos degil, o isi birak gel demesi falan adam herseyi kontrol etmeye calisiyor sizin hayatinizi isteklerinizi pek umursamiyor gibi. Biraz bencil gibi geldi bana tavirlari.

Back