- 4 Şubat 2015
- 2.241
- 4.362
- 83
Allah cc böyle bir sistemde insanı imtihan etmek istemiş .Yoksa size eksik mi geliyor Kuran.İsrail ogullarinin helak olma sebeblerinden biride budur iste Allah kendilerine guzel nimetler vermisken onlar niye sogan sarimsak yok dediler.Bu niyelerin sonu yok yani.(Ha bu demek degil sorgulamadan inanmak.Bilakis aklimiz ile dusunup hem Allahtan kortuk hem onu sevdik ve iman ettik)İsrailogullari da Ayetlerin ana temasini birakip kelime oyunlarina girdiler .Helak olmak için ısrar ettiler.canım işte bunlara ne gerek duysun Allah bunu kendisi hallederdi mucize bir dille.ne gerek var mezhebe alime onlar da benim gibi insan.
kan abdesti bozar mı bozmaz mı bunu apaçık yazsa tamadı.bu zor mu.tüm bunlar olmazdı işte.
Mesele insanoğlunun hz muhammed as min hayatı eşliğinde kendi Nefsine uydurmadan Kuranı anlamaya ve yaşamaya çalışmasıdır. Bunun için alimler farkli ictihattin rahmet olduğu belirtilir.
Vicdana sığmayan şeyleri islamdan mis gibi görüp anlamak İslamın özünü anlamama sikintisindandir.
Seriatte bu yok mu hani savunlar diye cigirtkanlik yapanlar. Sorununuz kiminle sizin.Diyelim ki var Allahin emrini mi begenmiyorsun.
Alanında ehliyeti olana gidilir diye biliyorum .Kadın ise kadina giderim tabi.Aksi içinde adam oldurmenin seriatte yeri olduğunu daha kimseden duymadım okumadım .
Keyfi olmadıkça erkek doktora gorunmenin Mahzuru yoktur diye biliyorum. Ama mesela hamilelik kontrolleri tehlikeli bir durum olmadıkça abartılan birsey bence günümüzde. Ota. Moka gitmek saçma.
Ha su varki sistemin yetirdigi doktorla keşke bunlari bilerek muayenelerinde daha titiz olsalar.Birde hastalar tabi.
İşte mesele derin islami sistemde yetişmemisligin eksikleri hepimiz yaşıyoruz.Bilmediğimiz için korkuyoruz.
Halbuki kurtuluş islamda.
Son düzenleme: