Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hangi ayda değiştirdiniz bu düzeni. oğlum 11 aylık tek tek verince yemiyor yumurtayla peyniri ve de pekmezle tahini karışırıp ayrı ayrı deniyorum ymiyor aç kalmasın diye kalkıp bulamaç yapıyorum ama hergün aynı şey içime sinimyor içerik hep aynı karışımdan geçiş aşamasında uyguladığınız tarifler var mı kolaylaştırmak için
meleğim gel artık
Kayıtlı Üye
valla canım benimde kızım 10 aylık bende yaklaşık 2 aydır bulamaç kahvaltı veriyorum yani hergün aynı ama azda olsa ayrıca peynir yiyor ben pek kafama takmıyorum nssılsa eninde sonunda geçte olsa ayrıca kahvaltı yiycek çünkü önemli olan bizim ne istediğimiz düşündüğümüz değil onların neyi nezaman istedikleri
Hiç karışım vermedim ben. 6 aylıkken başladık kahvaltıya. O gün ilk tuzsuz lor ile başladım. İki hafta sonra yumurta sarısı ekledim. Bİraz pekmez, biraz portakal suyu. Bence bir geçişi filan yok bunun. Direk geçin ayrı vermeye. Bir gün yemez iki gün yemez. Sonra alışır damak tadı.
bende bu durumdan şikayetçiyim.kızım 11 aylık ayrı ayrı verdiğim zaman çok bişey yemiyor.bulamaç kahvaltıyı zevkle yiyor resmen.o yüzden bende mecbur o şekilde veriyorum.aslında ayrı yemesi dha iyi ama öyle verince ağzından çıkarıyo.yediği tek şey domates:)yani kendini doyuracak kadar yemediği için şuan bulamaça devam.nasıl olsa bir gün mecbur alışacak.
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
bulamaç yese ne olur ki? önemli olan vermek istediklerinizi alması değil mi? sonuçta 5 yaşına gelip de hala bulamaç yiyecek hali yok. benim oğlum da 9 aylık. bugüne kadar kahvaltısını hep bulamaç şeklinde verdim. her şeyi ayrı ayrı verdiğimde de yiyo. ama bulamaç şeklinde neyi ne kadar yediğini daha iyi kontrol edebiliyorum. çünkü öbür türlü yarısını yiyo, yarısını ağzından çıkarıyo. yerlere saçıyo falan. şimdilik bulamaça devam.
bulamaç yese ne olur ki? önemli olan vermek istediklerinizi alması değil mi? sonuçta 5 yaşına gelip de hala bulamaç yiyecek hali yok. benim oğlum da 9 aylık. bugüne kadar kahvaltısını hep bulamaç şeklinde verdim. her şeyi ayrı ayrı verdiğimde de yiyo. ama bulamaç şeklinde neyi ne kadar yediğini daha iyi kontrol edebiliyorum. çünkü öbür türlü yarısını yiyo, yarısını ağzından çıkarıyo. yerlere saçıyo falan. şimdilik bulamaça devam.
Bulamaç ile başlayan çocuklar ek gıdadan sofra yemeklerine geçişte çok zorlanıyor. Çiğneme refleksleri gelişmesi gereken 6.-8. aylarda gelişmez ise, ileride taneli verilen gıdaları çiğneme güçlüğü çekip öğürüyorlar. 5 yaşına değil belki ama 3 yaşına kadar herşeyi püre yiyen çok örnek duydum.
Bunun yanında yemeklerin tadını ayrı ayrı almaya alışmayan bebeklerin damak zevkinin oturması ve yemekten zevk alır halde iştahlı bir çocuk olması daha uzun yıllar alıyor.
Yarısını da yese ayrı ayrı taneli yiyebiliyorsa öyle vermenizi tavsiye ederim. Oğlum 20 aylık ve doktorumuzun deyimiyle beslenmede kendini aşmış bir çocuk. "Beslenme listesi yaparım oğlunun yediklerini" diyor doktorumuz. Şu anda mama sandalyesini bile bırakalı 1 ay oldu. Büyük adam gibi bizimle yiyor oğlum. Elbette kızartma, katkılı gıdalar, fazla şeker, fast food, kola, çay gibi besinlerin tadını henüz bilmiyor. Ona uygun sofra yemeklerinden bahsediyorum. Olumlu deneyimi olan bir anne olarak önerimdir naçizane.
bende hic bulamac vermedim, vermeyide düsünmedim. ama cocuk yemiyorsa anne ne yapsin care olarak düsünülebilicek bisey.
ama bebegin disi varsa erkenden tek verilmeye baslanilmali.
birde bulamac verirken dikkat etmek lazim besin degerlerini öldürmeden vermek lazim ki cocuk yararini görsün.
ara ara deniyorum ama hiçbişi yutmuyo özellikle atıyo yumurtanın sarısını tek başına gerçekten yutamıyordu bende labneyle yumuşatarak vereyim dedim onu da almıyo yine çorb gibi veriyorum