Karisik konular

Yesilintonu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2019
454
124
33
Hanimlar selam. Artik biliyorsunuz zaten sizleri dostum olarak gorup, icimi dokuyorum. Dertlesiyorum, fikir aliyorum. Yine tabii yasadigim bir iki seyden bahsetmek istyorum. Esim bazi aksamlar yasin okur yatmadan. Daha once bahsetmistm dinine bayagg bagli. Gun gectikce de bagi artiyor vs. Beni de cagirir (cagirmasa nerdeyse hic okumam allah biliyo icimden gelmez)
Okurjen de en son dua eder. Ben bi ara icimden amin diyodum. Hani mevlutlerde de okunur e siz de icinzden amin dersiniz. Ya buu bile dert oldu sesli soylemeliymisim amin diye yaahu ne alaka diyorum ben zaten duyman gerekmiyo ki demistm bundan te ne zaman once. Neyse gecen haftalarda yine dua okudu amin diyorum birkackere falan ama ole sesli deil. Kisik sesle ama diyorum yani. Bitirdi duayi sesi yukseltti soyleniyo. Ne bu inadin?? Bilmiyosun ogretiyorum inatlasiyosun benimle! Ya soyluyorum sonucta haykiriyim mi diyorum. Agzinin icinde aoyluyosun resmen! Duyulmuyo. Insan hicbisy olmasa karsisnndaki 10 kere solemis onu kaale alir. Saygisizsin vs diyo. Neyse ogun kuran elde bagiristik. Sorsaniz ibadet ediyoruz.. birkac gun sonra yine cagirdi okuycagi icin. O okuyo yasin ben de pesisira takip ediyorum. Bazen hizli okuyo kaciriyorum. Bi ara yanlis okudu duraksadi ben de yine istemsiz bi sekilde ama, kisik sesle duzelttm. Neyse bitirdi yasini kapadi. Duzeltmedin yanlis okudugmda dedi. He yok duzelttm ama ay hakkaten kisik sesle dedim guldum. Ben yanlis okumadim bilerek yaptim seni denedim duzelticekmisin diye dedi. Benim salterler atti tabi şoka ugradim. Beni mi denedin?? Bunu niye yapiyosun ki. Hayir yani beni denemek icin bilerek mi yanlis okudun ?? Dedim. Ust uste soleynce sinirlendi! Biseyi ust uste sorup soleynce sinirleniyo kendileri.... ya yaptign mantkli bisey mi? Denemek ne. Ne diye surekli bole seyler yapiyosun diye soylendim. Bagrmaya basladi nevar bunda baktim duzeltecekmisin diye bak dogru niyetle denemisim yine hakli ciktim duzeltmedin dedi. Yaaaaahu duzelttm devam ettin hemen sonra zaten diyorum ama cildiriylrim. Bana hala diyo ki duzeltmwdin agzinin icinde bisey geveledin duymadim bile falan diyo. Sonra bagirark sacma sapan aptalca triplere giriyosun nevar misal hoocalar da ogrencilerini dener bole nevar bunda aaaa cokkk garip dimi falan diye soyleniyo. Ya su kavga ettigimiz sebeplere bakar misiniz?? Tamm ama tamm aglanacak durumdayiz. Diyorum ya sorsaaniz ibadet ediyoruz. Beni kendince dine yaklastrmaya calisiyo. Ama bilmiyo ki ben onla tanismadan once daha cok Allah derdim. Daha da sogutuyo daha da. Ya su sacma sebeplerden midem bulandi. He bide bana diyo ki. Ogretilmemis ogrenmemissin. Bisey ogretmeye calisiyorim bana bide salak salak tripler yapio tepki veriyosun diyo. Hayir bu adam benim mi gozume batiyo yoksa bunlar normal mi? Cocugumuyum ben surekli biseyler ya

Zahmet olacak Okumasın böyle yapacaksa bu nedir Allah aşkına eşiniz aşırı saçmalamış ,böyle kalp kiracaksa ne anlamı kaldı ibadetin ağırlığınızı koyun,eşim böyle yapsa bogardim onu eşlik etmezdim birdaha herkes kendi okusun derdim.

Çok mu aradınız bu adamı? Çok sevdiğim bir laf vardır. "ayrılar ayrı yerde, aynılar aynı yerde." Herkes kendisine uygun birliktelikler kurmalı.

Konunun içeriğine yorum yapmak bile istemiyorum ama niye bu adamla evli kalmaya devam ediyorsunuz hiç anlamıyorum.

Buraya istediğiniz kadar yazın, cevaplar da yazılsın peki sizin hayatınıza yansıması ney bunların? Çoğu konunuzu hatırlıyorum. Sizinde ki bir çeşit bağımlılık. Saygı görmediğimiz, fikirlerinizin uyuşmadığı ve itilip kakıldığınız evliliği devam ettiriyorsanız böyle çok şey yaşarsınız.

Çok mu aradınız bu adamı? Çok sevdiğim bir laf vardır. "ayrılar ayrı yerde, aynılar aynı yerde." Herkes kendisine uygun birliktelikler kurmalı.

Ilk 'ayılar ayrı yerde, aynılar ayrı yerde" okudum

Konu sahibinin eşi şu teşvik etme işini yanlış anlamış. Bence bunu bir hocaya sorarsaniz çözersiniz. Dinde zorlama yoktur.

Dedem de böyleydi. Kuran okurdu biteceğine yakın hepimizi sıraya dizerdi.Anneanneciğim yaşlı ve hasta haliyle ona eşlik etmeye çalışırdı.

Aslında bakarsanız eşinizin yaptığı psikolojik şiddet.Bu şiddeti de ibadet ederken yapması trajikomik..Çözüm nedir bilemedim..Ya istediği gibi biri olacaksınız ya da dualarına katılmayacaksınız..Bence "senin bu tavrın beni itiyor,güzel bir şey yapayım derken hem kendin günaha giriosun hem de beni günahına ortak ediosun,beni çağırma" diyin.Çağırsa da gitmeyin, ibadetlerinizi yalnız yapın.

Öğretmenler bazen dener de böyle deli deli saldırmaz.

Amini ha içinden demişsin ha dışından ne fark ediyor? Allah duymayacak mı sonuçta? Bağıra bağıra dua edelim o zaman daha makbul.

Kendini öğretmen sizi öğrenci mi sanmış? Böyle böyle soğutur bu adam sizi ibadetlerinizden. Bir müddet eşlik etmeyin. Bir şey öğretiyorum diye baya havalara girmiş sizinki.

Sizi eski konularınızdan biliyorum
Sizin eşinizle tamamen fikir ayrılıklarıniz var
Bu konuda olmazsa baska konuda cikacak
Çünkü eşiniz size saygı duymayan despot bir adam.
Siz ondan gizli korunuyorsunuz
Yakinda cocuk icin baslik açarsınız
Sizinde böyle bir adama karsi sevginiz olduğununu düşünmüyorum
Bence siz uzatmaları oynuyorsunuz

Son düzenleme:
Gençsin daha yolun başındasın,fikirlerinin uyuşmadığı,psikolojik ve fiziksel şiddete uğradığın biriyle daha ne kadar devam edebileceksin.
Fiziken ve ruhen ne kadar katlanabileceksin.Bir kapat gözlerini düşün şu an nerde olmak isterdin?peki niye olmuyorsun?
Annen baban üzülmesin diye mi?
Duygularını manipüle ediyor tam yeter artık diyeceğin zaman biraz ılımlı yaklaşarak tekrar en başa sarıyor.ömür boyu seni sömürmesine izin verme.Aklı başında bir insansın, herşeyin üstesinden gelebiliriz değil mi?

Dinden soğutanlarda bugün. Resmen hoşgörü,saygı,sevgi dinini kullanıp kavga,gürültü,kalp kırmaya girişmiş bir adet güya ibadet eden şahsiyet.
Kusura bakmayında bence kutsal kitaptan önce okuduğunu anlama kitapları okumalı bu tipler. Allah yardımcınız olsun.

Normal mi diye sormanız bile enteresan ha. Sizce normal mi, bir durup düşünün bakalım.
Siz kocanızın eğitmekle yükümlü olduğu çocuğu, öğrencisi, emir eri filan değilsiniz. Sizi saygısızlıkla suçlayan adam size daha büyük bir saygısızlık yapıyor.
Dinini kendi iç huzurunu bulmak için değil de, huzursuzluk çıkarmak için kullanan insanlardan midem bulanıyor gerçekten. Cehalet, yobazlık tam olarak bu oluyor çünkü.
Babam da yıllar boyunca her akşam Yasin okudu. Bir kere de kaldırın ellerinizi amin deyin dememiştir, biz dahil kimseye. İsteyen gider katılırdı dua kısmında. İnsana huzur verirdi onun bu tavırları, duası, bize yaklaşımı. Bana göre normal bu, zira amacına uygun.
Kocanızsa tam da dini kendi amaçlarına alet eden kesimden. Dini sizi manipüle etmek için kullanıyor.
Sizin de kendinize biraz saygınız varsa böyle bir adamla yolunuza devam etmezsiniz.

Cevabı siz vermişsiniz.
Ya bu öküzü güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz.
Bunu ben de dusunuyorum yaniiiii anlatmaya falistigim hep bu. Yok cevap verdin yok cok ustume geldin yok tahrik ettin!!!!!! Hepppsi bahane. Insanin kisiligi bu!!!!! Kisiligin bu ki sebep neeee olursa olsun vurabiliyosun. Bunu kendinde hak goruyosun

Yok tabiii ki. Heer sebepten:)
Bakın. Hz. Zeyd'in karısı Zeyd'i neden boşadı biliyor musunuz?
Kocasını beğenmediği için.
Dış görünüşü yüzünden mutsuz olduğu için.
Size öğretilen yuva kutsaldır, kadın kocanın her kahrını çeker diyenler sizi kandırıyor. Aksine kadın, kocasına emanettir.
Kocanız emanete ihanet ediyor.

Simdi bu adam inancli oyle mi?
boyle dindarlik olmaz,boyle inanan olmaz,boyle olacaksa inanmasin,daha makbul. İnsan olsun once,kibarlik nezaket ogrensin. Davar gibi davranmanin anlami yok herkesin dini kendine isterseniz hic okumazsiniz kime ne? Ne munasebet sizi zorluyor? Kabul etmeyin bu muameleyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…